Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F09%2Fimages easyblog articles 11171 minimal style

Οδηγίες για να φτιάξετε μια μινιμαλιστική ντουλάπα και να δημιουργήσετε εύκολα το «καθημερινό» σας outfit

Έχετε παρατηρήσει ότι αρκετές φορές όταν ψάχνουμε τι θα φορέσουμε επαναλαμβάνουμε συχνά πυκνά το ίδιο ντύσιμο; Ίσως, γιατί θέλουμε να διαλέξουμε για μία ακόμη φορά το αγαπημένο μας look ή γιατί βαριόμαστε να ψάχνουμε και παίρνουμε την εύκολη απόφαση . Θα σας εκπλήξει όμως, όταν διαβάσετε τα υπέρ και τα κατά που ανακαλύψαμαε φορώντας το ίδιο ρούχο κάθε μέρα και μάλιστα ενδέχεται να βρούμε και κάποια οφέλη από αυτό.

Αφού ερευνήσαμε τις ψυχολογικές προκαταλήψεις που σχετίζονται με την εικόνα του εαυτού μας, μπορούμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος ως εξής:

ΑΡΧΙΚΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Εμείς οι ίδιοι υπερεκτιμούμε τον βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι μας παρατηρούν. Αυτό ονομάζεται «επίδραση του δημόσιου ενδιαφέροντος» και είναι η τάση των ανθρώπων να πιστεύουν ότι παρατηρούνται περισσότερο από ό, τι πραγματικά συμβαίνει.

Αυτή η αδικαιολόγητη αίσθηση μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία και ανασφάλεια, ειδικά όταν κάνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα (όπως το να φοράτε το ίδιο πουκάμισο για τρεις ημέρες ).

Έχω μάθει από την εμπειρία μου ότι το ΕΓΩ δεν μπορεί πάντα να είναι αξιόπιστο και η αγνόησή του από καιρό σε καιρό θα διευκολύνει πολλές κοινωνικές πιέσεις.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική παράμετρος που ονομάζεται «looking-glass self», που εξηγεί πώς ολόκληρη η ταυτότητά μας και η εικόνα του εαυτού μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται.

Κάποιοι κοινωνιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαδίζει με την ηλικία. Ωστόσο, η θεωρία μου (από προσωπική εμπειρία) λέει ότι η διαδικασία αυτοπραγμάτωσης μπορεί να επιταχυνθεί περιστασιακά με πειραματισμό ασυνήθιστων μεθόδων σκέψης και διαβίωσης.

Έτσι, από τη στιγμή που κάποιος παρατηρήσει ότι φοράμε τα ίδια ρούχα ξανά και ξανά, η γνώμη τους θα μας είναι αδιάφορη

Η ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ

Η «κούραση» της απόφασης είναι το φαινόμενο με το οποίο η ικανότητά μας να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις επιδεινώνεται με τις πολλές αποφάσεις που παίρνουμε

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχίατρο και συγγραφέα Barry Schwartz, πάρα πολλές επιλογές μπορούν να μας φορτίσουν συναισθηματικά και να μας κάνουν επιρρεπείς σε διάφορες επιλογές μας.

Αλλά, φανταστείτε πόσο πιο δυνατό θα ήταν το μυαλό μας αν δεν ξεκινούσαμε τη μέρα μας με εκατοντάδες επιπόλαιες αποφάσεις (όπως η σκέψη του τι να φορέσουμε);

Η λύση είναι να κάνουμε πιο αποδοτική τη γκαρνταρόμπα μας ώστε να μπορούμε να εστιάζουμ σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

Μόλις αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε όλα τα οφέλη από τον καθημερινό μας ντύσιμο, θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στον προηγούμενο τρόπο ντυσίματος. Υπάρχει επίσης μια συμπεριφορική κατάσταση για αυτό το φαινόμενο και λέγεται θετική ενίσχυση.

Οι ευνοϊκές συνέπειες της απλοποίησης του στιλ μας θα γίνουν εθιστικές, γι’ αυτό αξίζει να κάνουμε αυτό το μικρό πείραμα σε ένα επόμενο στάδιο.

Ας ξεκαθαρίσουμε την ντουλάπα μας, ας πετάξουμε οτιδήποτε περιττό ή συνδυαστικά δύσκολο και ας κρατήσουμε μόνο βασικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να δημιουργήσουν το αγαπημένο μας καθημερινό ντύσιμο. Θα εξοικονομήσουμε χρήματα, χρόνο και θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Η εξάλειψη του καθημερινού διλήμματος «τι να φορέσω σήμερα;» θα κάνει θαύματα στην ψυχή μας, οπότε ας κρατήσουμε αυτή την πρόκληση και ας προσπαθήσουμε όλες να την εφαρμόσουμε.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED