Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F08%2Flikewomangr millennials 2

Οι Millennials «χτυπούν» τα 40 – Πως νιώθεις όταν μπαίνεις στην «καινούργια» δεκαετία;

Millennials VS 40’s

Μπορεί για κάποιες να είναι απλά ένας αριθμός αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών δεν φαντάζει έτσι. Το σημαντικό είναι ότι αυτή είναι η ευκαιρία σου να κάνεις νέα όνειρα και να θέσεις νέους στόχους. Στο κάτω κάτω ποτέ δεν είναι αργά για εξέλιξη.

Πως νιώθεις άραγε όταν μπαίνεις στα 40 σου; Ίσως σκέφτεσαι «μεγαλώνω», αλλά αν αναλογιστείς άτομα που έκλεισαν τα 40, το 2021 και το 2022, θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίσες κανένα από αυτούς μεσόκοπο. Kate Middleton, Beyonce, Britney Spears, Meghan Markle, Serena Williams και Nataly Portman διανύουν την «χρυσή εποχή» των 40’s .

likewomangr millenium

Οι παλαιότερες γενιές σκέφτονται ότι αν δεν έχεις παντρευτεί, δεν έχεις κάνει παιδιά και δεν έχεις αγοράσει σπίτι δεν έχεις πετύχει στην ζωή σου. Οι millennials δεν ακολουθούν  αυτό το σενάριο.

Η διατήρηση της νεανικής εμφάνισης αποτελεί άγχος σε εθνικό επίπεδο πλέον, ενώ οι ενέσιμες τεχνικές αυτό το καλά φυλαγμένο μυστικό του Hollywood έχουν μετατραπεί σε υπηρεσία προσβάσιμη στον καθένα . Παρόλο που οι άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται να διακρίνουν την ηλικία σου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθεις πως μεγαλώνεις. Το σώμα σου και οι φυσικές σου αντοχές δεν είναι ίδιες με εκείνες στα 20 και στα 30 σου… τα 40 «χτυπάνε» διαφορετικά. Είναι σαν το σώμα σου να έχει θυμώσει μαζί σου και να σου λέει ξέρω ακριβώς τι έκανες χθες το βράδυ και πιστέψτε με δεν εννοεί τα τρελά πάρτι με ποτά σαν εκείνα που πήγαινες στα 25 σου. Πιθανόν να εννοεί ένα ξενύχτι μέχρι να τελειώσει η αγαπημένη σου ταινία.

likewomangr millenium 1

Άτομα που διανύουν αυτήν την δεκαετία τώρα υποστηρίζουν ότι: «μας είπαν ότι θα μπορούσαμε να τα έχουμε όλα αν δουλέψουμε αρκετά σκληρά. Εξάλλου, μεγαλώσαμε στην εποχή της άνθησης των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Κανείς όμως δεν ανέφερε ότι θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως πώς έμοιαζε το «όλα». Αποφοιτήσαμε σε μια αμφισβητήσιμη οικονομία που κατέρρευσε το 2008, ενώ επωμιζόμασταν πολλά χρέη, αναγκάζοντας πολλούς να καθυστερήσουν ή να παραιτηθούν από τις τυπικές παγίδες της ενηλικίωσης: αγορά σπιτιού, γάμος, απόκτηση παιδιών, ακόμη και αγορά αυτοκινήτου. Η συντριβή της πανδημίας έχει απλώς αμφισβητήσει περαιτέρω τις οικονομικές μας προοπτικές.»

Οι millennials είναι περισσότεροι από 70 εκατομμύρια. Μέσα σε αυτούς, υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις. Για παράδειγμα, το χάσμα φυλετικού πλούτου είναι σημαντικό, με τους λευκούς παλαιότερους millennials να κατέχουν πολύ περισσότερο πλούτο από τους μαύρους ομολόγους τους.

Τα 40 δεν σημαίνουν διάλειμμα από τη μια φάση της ζωής στην άλλη, αλλά σηματοδοτούν  την αρχή μιας αλλαγής που μπορεί να είναι τόσο ψυχική όσο και σωματική. Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι οι γυναίκες μιας ορισμένης ηλικίας γίνονται αόρατες, αλλά φαίνεται απίθανο οι γυναίκες αυτής της γενιάς να το αποδεχθούν αυτό ή να υποστηρίξουν ότι τις κοροϊδεύουν επειδή προσπαθούν να φαίνονται νέες. Μπαίνοντας στα 40 σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι αν και έχεις ακόμα χρόνο να αλλάξεις τη ζωή σου, και να κάνεις νέα πράγματα, αυτός ο χρόνος είναι περιορισμένος. Το παράθυρο γονιμότητάς σου κλείνει. Ίσως έχεις νέους οικονομικούς περιορισμούς. Αλλά μπορείς ακόμα να εκπλήξεις τον εαυτό σου: «Το να γίνω 40 για μένα σήμαινε να επικεντρωθώ στο να με θυμούνται για αυτό που είμαι, για τη δουλειά που κάνω, για το πώς κινούμαι – όχι για κάποιο τίτλο. Στα 20 μου, η δουλειά μου ήταν συνδεδεμένα με την ταυτότητά μου. Τώρα, ισχύει λιγότερο», λέει η Simone Oliver, η αρχισυντάκτρια του Refinery29.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Oliver (@simonesoliver)

Τα 40, είναι η αρχή της απόκτησης  της σοφίας της προοπτικής. Ένα από τα δύσκολα σημεία του να είσαι στη μέση ηλικία είναι να συνειδητοποιήσεις τα μονοπάτια που θα μπορούσες να είχες πάρει αλλά δεν το έκανες.

«Είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας γιατί μετράμε τους στόχους της ζωής μας σε σχέση με αυτό που έκαναν οι γονείς μας». «Είναι στα 40 μας που βλέπουμε τον αντίκτυπο των διαφορετικών τρόπων ζωής», λέει η ψυχίατρος Dr Vora. Ο χρόνος είναι πραγματικός και έρχεται για όλους μας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Για τον καθένα μοιάζει δύσκολο να κλείνει τα 40, αλλά καλό είναι να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει τόση συνωμοσία για να κάνεις τα πράγματα να είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή. Μην απελπίζεσαι. Ας είναι κάτι από το οποίο μπορείς να δώσεις νόημα.

Εύη Κασαπίδου

Είμαι φοιτήτρια και σπουδάζω στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Η αγάπη μου για την μόδα και την ομορφιά είναι γεγονός, και ανυπομονώ για αυτό το όμορφο ταξίδι, φυσικά με την δική σου παρέα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

RECENT

RELATED