Οι Ωραιότερες Γειτονιές Της Ευρώπης | Η Νέα Σμύρνη Μέσα Στη Λίστα Της Guardian

Και εκεί που βλέπεις γειτονιές από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ξαφνικά διαπιστώνεις ότι μέσα στην λίστα είναι και κάτι… ελληνικό. Τι εννοούμε; Ο Guardian δημοσίευσε την λίστα, παραθέτοντας 10 από τις ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, έτσι όπως τις επέλεξαν οι αναγνώστες του. Μέσα στην λίστα είναι και η δική μας Νέα Σμύρνη.

Κάπου ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και την παραλία, βρίσκεται η καταπράσινη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, σημειώνει ο Guardian για να σε βάλει στο κλίμα. Και εξηγεί το πως ξεκίνησα όλα: «Οι πολλές πλατείες της, φιλοξενούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Η γειτονιά πήρε το όνομα της από την ελληνική πόλη Σμύρνη, η οποία τώρα ονομάζεται Izmir. Λόγω των προσφύγων της Σμύρνης οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την δεκαετία του 1920».

«Η κεντρική car-free πλατεία της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι καταπληκτική, με σιντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, τα trends και τις οικονομικές δυνατότητες», σημειώνει ο Guardian. Ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο Άλσος της περιοχής, το οποίο είναι γεμάτο με κυπαρίσσια και πεύκα.

Στο Νο1 της λίστας του Guardina βρίσκεται η περιοχή Nowa Huta στην Κρακοβία. Ενώ στην 10αδα περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης. 

via itspossible.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue