Skip to main content
images easyblog articles 6920 GEO 2344b scaled 19553e37

«Οι Περιπέτειες Μιας Λογίας Ρέγγας» ξανά κοντά μας!

Το έργο Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας, παρουσιάστηκε με τη μορφή δράσης, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΑΤΛΑΣ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά , στις 27 & 28 Ιουνίου στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

Ο ενθουσιασμός που έδειξε ο κόσμος για την συγκεκριμένη παράσταση καθιστά για μας μονόδρομο την επαναπαρουσίασή του. Μέσα από αυτό το πρίσμα, θα θέλαμε να την συνεχίσουμε καινα την μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά και πρόκειται να παρουσιαστεί για τέσσερις εβδομάδες (από 17 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου 2019, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» .

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  • Μια ρέγγα που πρόκειται να καπνιστεί…

η αιχμαλωσία της «Ως τυφλαί επέσαμεν εις τα δίκτυα των Νορβηγών αλιέων, τρισχίλιαι εν όλω ρέγγαι, πλέουσαι την Βαλτικήν κατά πολυαρίθμους αγέλας και συνελήφθημεν αι μωραί…»

το ταξίδι και οι φίλες «Άλλοτε ποτέ μια νεαρά ρέγγα, φίλη μου στενή, συλληφθήσα και αυτή, αλλά δραπετεύσασα κατόπιν, μοι διηγήθη ότι φρικώδη ήκουσε πράγματα από του στόματος των απηνών διωκτών μας».

η άφιξή της στο λιμάνι του Πειραιά, η Τρούμπα και οι γύρω συνοικίες «Από της ριπαράς οδού, εφ’ ης κατεκείμην, σφοδρός άνεμος με παρέσυρεν εις μίαν άλλην συνοικίαν με το όνομα Τρούμπα. Τι είδαν οι οφθαλμοί μου, αλλά κυρίως τι ήκουσαν τα ώτα μου, δύσκολον να το περιγράψω… »

Η αγάπη και το τέλος της…

Μία ρέγγα, η αιχμαλωσία της, το ταξίδι από τη Νορβηγία και η άφιξή της στο λιμάνι του Πειραιάστα τέλη του 19ου αιώνα, την περίοδο του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη. Οι σκέψεις, η γνωριμία της με έναν ποιητή, η αγάπη τους. Η κατάληξή της στα χέρια του παντοπώλη Λύγδα και η περιπλάνησή της στους δρόμους της πόλης του Πειραιά.

Ο κωμικός μονόλογος «Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας» έχοντας ως αφορμή ένα μικρό χιουμοριστικό άρθρο του 19ου αιώνα – στην καθαρεύουσα -εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέχρι την τελική διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος με σκοπό την παράστασή του.

Σκοπός, να χτίσουμε, με βάση τον εν μέρει άγνωστο πλούτο και την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας, ένα ταξίδι – παραμύθι με στοιχεία ντοκυμαντέρ που θα φωτίσουν πτυχές της ιστορίας, ταξιδεύοντας τον θεατή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στο ρόλο της ρέγγας: Βίβιαν Κοντομάρη

Μουσική ερμηνεία: Μελίνα Ντελίκου

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δέδες

Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης: Αναστασία Γεωργαλά

Δραματουργική επιμέλεια: Χαρά Λιανού

Σκηνογράφος : Ελένη Δελληγιάννη

Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Δέδες

Δερμάτινα αξεσουάρ: Θεανώ ποταμιάνου | Aumorfia

Μακιγιάζ-Κομμώσεις: Dazzlin’Gal

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δέδες

Κατασκευή κοστουμιών: Γεωργία Ταφλαμπά

Φωτογραφίες: Γεωργία Θεοδώρου

Video: Πάνος Στεργίου

Μοντάζ: Ιάκωβος Αβδούλος

Video παράστασης

social media της παράστασης:

fb: facebook

instagram: @logiaregga

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED