Skip to main content
Likewoman 1200800 8 be359a90

Όλα τα This and That #111 | Τι είδαμε την εβδομάδα που πέρασε

Πιστές στο ραντεβού μας για άλλο ένα This and That με όλα τα νέα και όμορφα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.

«Ψάχτηκες;» | Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, από το ΥΓΕΙΑ & το ΜΗΤΕΡΑ – Άνθρωποι της τέχνης & του αθλητισμού διαδίδουν το μήνυμα

Η νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού «Ψάχτηκες;» από το ΥΓΕΙΑ & το ΜΗΤΕΡΑ, εμφανίζεται στις οθόνες μας, στο κινητό, στο δρόμους, θέτοντας ένα απλό, σαφές και καίριο ερώτημα σε όλους και όλες μας. Με το μήνυμα «Ψάχτηκες;», το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ προτρέπουν όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν και να εξεταστούν έγκαιρα για τον καρκίνο του μαστού. Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, κάθε γυναίκα κρατά στα χέρια της το πιο δυνατό όπλο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που δεν είναι άλλο από τον τακτικό προσυμπτωματικό της έλεγχο. Έναν έλεγχο που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αμελεί.

Στη νέα αυτή καμπάνια το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με ανθρώπους της τέχνης, της μουσικής και του αθλητισμού, που πρωταγωνιστούν σε ένα σποτ που αξίζει να δεις. Άνθρωποι που διαδίδουν την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της ενημέρωσης, µε το ηχηρό μήνυμα «Ψάχτηκες;». Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν έμπρακτα και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό οι με αλφαβητική σειρά: Φωτεινή Αθερίδη, Μαντώ Γαστεράτου, Δέσποινα Γεωργιάδου, Σύλβια Δελικούρα, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαίρη Μηνά, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χριστίνα Μπόμπα, Τζένη Μπότση, Άκης Πετρετζίκης, Γιούλικα Σκαφιδά, Κώστας Σλούκας, Πάνος Τριανταφύλλου, Αντώνης Τσαπατάκης.

Η ερώτηση λοιπόν είναι μια: Ψάχτηκες; Πιστοί σύμμαχοι στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ, επενδύουν συνεχώς σε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, και αξιοποιούν προηγμένες τεχνολογίες  προς όφελος κάθε ασθενή. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια στηρίζουν ενεργά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ενισχύοντας το μήνυμα της πρόληψης με στόχο την άμεση αντιμετώπιση και πλήρη ίαση των ασθενών.

«Ψυχοσύνθεσ(ε)ις» | Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Ραμμίδη στο Moxy Athens City Hotel

Το Moxy Athens City, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality της κορυφαίας εταιρίας hotel management, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, διοργάνωσε τα εγκαίνια της έκθεσης «Ψυχοσυνθεσ(ε)ις» του Κωνσταντίνου Ραμμίδη στα πλαίσια του Moxy Art Affair. Φιλότεχνοι, αλλά και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου, έδωσαν το παρόν. Ακολούθησε party με μουσική και cocktails.

Η έκθεση « Ψυχοσυνθεσ(ε)ις» είναι η περιγραφή της ύπαρξης ως μια σύγχρονη «Ιφιγένεια» με θυσίες και αυτό-θυσίες, απώλειες και αδυναμίες. Η τρέχουσα έκθεση είναι η αποτύπωση προβληματισμών, προβλημάτων και ψυχολογικών διεργασιών όπως αυτές καταγράφονται στη διάρκεια των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών. Αποτελεί ένα πέρασμα στον ψυχισμό και μια αναφορά στην ανθρώπινη φύση. Εστιάζει στην ανθρώπινη ατέλεια και αδυναμία αναδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης στην αντιμετώπιση των εμποδίων και δυσκολιών

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 19/11/2023.

Laguna Coast – Το ελληνικό πρότυπο βιώσιμου τουρισμού μας ταξιδεύει στο χρόνο και στο μύθο

Ο οδικός χάρτης για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην νησιωτική Ελλάδα - Επενδύσεις σε οικοτουρισμό ύψους 30 εκ. ευρώ

Το Laguna Coast Foundation, με έδρα τη Στελίδα Νάξου, έχει δημιουργήσει τον οδικό χάρτη για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στη νησιωτική Ελλάδα. Από τη στιγμή της παρουσίασής του, λίγους μήνες πριν, το έργο αυτό έγινε θέμα συζήτησης σε εγχώρια και διεθνή μέσα, δεδομένου ότι προβάλλει την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση τουρισμού. Τονίζει τη βιωσιμότητα, την αυθεντικότητα και την ολιστική προσέγγιση, με επίκεντρο την προστασία και την αναγέννηση τόσο του περιβάλλοντος όσο και του ανθρώπου.

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων, με κέντρο το καταφύγιο άγριας ζωής της Laguna, που αποτελεί σήμερα την πιο έντονα τουριστική ζώνη του νησιού. Είναι μια περιοχή όπου η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός αναπτύχθηκαν πριν 2.000 χρόνια, η οποία ήταν αφετηρία του σημερινού πολιτισμού και αποτελεί ένα σημείο αναγέννησης της ζωής. Η πλούσια τοπική χλωρίδα και πανίδα περιλαμβάνει σπάνια είδη φυτών, θαυματουργά βότανα, καθώς και σπάνια πτηνά. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν πολλά ακόμα κρυμμένα μυστικά της Laguna Coast που σταδιακά ανακαλύπτουμε.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Talk του «The Ellinikon Moments»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Talk του «The Ellinikon Moments»

Με τίτλο «Από το Όνειρο στον Άθλο», η ομιλία του Χρυσού Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη εγκαινίασε τον έναν από τους τρεις πυλώνες του νέου θεσμού της LAMDA Development. Με ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής, έμπνευση για όσους βρέθηκαν στο The Ellinikon Experience Centre την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Talk, στο πλαίσιο του καινοτόμου θεσμού «The Ellinikon Moments» της LAMDA Development.

Ο κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, εστίασε στη δυναμική του αθλητισμού και στην ουσία της προσπάθειας. Μιλώντας για την πορεία του «Από το Όνειρο στον Άθλο»,ο κορυφαίος πρωταθλητής ταξίδεψε το κοινό, αντλώντας γνώση και εμπειρίες από το προσωπικό του ταξίδι. Αξιοποιώντας ως αφετηρία τις αναμνήσεις του από την άφιξη στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ο Νίκος Κακλαμανάκης μοιράστηκε ιστορίες και πολύτιμα διδάγματα από την επίπονη προπόνηση στη θάλασσα, τις δυσκολίες που προέκυψαν και πως τις αντιμετώπισε, εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στους παρευρισκόμενους.

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη ανέλαβε τον συντονισμό της παρουσίασης, ενώ συζήτησε με τον κ. Κακλαμανάκη για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που κρύβει η ζωή ενός πρωταθλητή, για τα σημεία της προετοιμασίας που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς το βάθρο, αλλά και για τη σημασία της ψυχικής αντοχής. Η εκδήλωση με τον Νίκο Κακλαμανάκη ήταν μέρος της ενότητας “Talks” που έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του θεσμού «The Ellinikon Moments». Νέες ενέργειες, με διαφορετικούς καλεσμένους που θα ενημερώσουν, θα ψυχαγωγήσουν και θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, συνδέοντας το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον του The Ellinikon.

 

Η Gruppo Cucine και η Miele Hellas εγκαινιάζουν το πρώτο υβριδικό κατάστημα Miele x Gruppo Cucine στην Βούλα

Η Gruppo Cucine και η Miele Hellas εγκαινιάζουν το πρώτο υβριδικό κατάστημα Miele x Gruppo Cucine στην Βούλα

Η Gruppo Cucine, η εταιρεία ηγέτης στα έπιπλα κουζίνας σε συνεργασία με την Miele, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο των premium οικιακών συσκευών, εγκαινίασαν το πρώτο υβριδικό τους κατάστημα. Το νέο κατάστημα στην Βούλα, αντιπροσωπεύει τα καλύτερα στοιχεία των δύο brands, τα οποία συνδυάζονται μοναδικά μέσω της κοινής φιλοσοφίας τους: να δημιουργούν εμπειρίες, με πρωταγωνιστές την καινοτομία, την ποιότητα και το premium design. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή στρατηγική συνεργασία, μέσα από την οποία η Gruppo Cucine όσο και η Miele στοχεύουν να προσφέρουν μια ολιστική καταναλωτική εμπειρία, με έξυπνες λύσεις και εργονομικές προτάσεις έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Μια πρόταση one stop shop αφού βρίσκεται σε ήδη υπάρχον κατάστημα με είδη υγιεινής, που ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πλακάκια δαπέδου, έπιπλα κουζίνας, ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και μπάνια, ότι χρειάζεται για το εσωτερικό ενός σπιτιού.

Συνδυάζοντας τις κοινές τους φιλοσοφίες, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και επαναπροσδιορίζουν την αντίληψή μας για τους χώρους που ζούμε, συνδυάζοντας καινοτόμες συσκευές κουζίνας με ξεχωριστά έπιπλα κουζίνας για να δημιουργήσουν μοναδικές αναμνήσεις και εμπειρίες. Οι δύο εταιρίες, με απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη διαχρονική αισθητική, ενθαρρύνουν τον επισκέπτη να γιορτάσει τον απροσδόκητο και βαθύ αντίκτυπο των μικρών στιγμών και των αναμνήσεων που δημιουργούνται μέσα στην κουζίνα. Για τα εγκαίνια του νέου Miele X Gruppo Cucine Concept Store, οι δύο εταιρείες διοργάνωσαν ένα ολοήμερο concept event, χωρισμένο σε δύο ενότητες.

Cabare Museum Bar | Το place to be της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης επέστρεψε για ακόμη μία εκρηκτική σεζόν!

Cabare Museum Bar | Το place to be της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης επέστρεψε για ακόμη μία εκρηκτική σεζόν!
Οι ιδιοκτήτες του “Cabare Museum Bar” Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, Μάριος Πετρίδης, Gevor Harutyunyan, Αργύρης Τσιγκόπουλος, Ζάχος Ζίφκος, Γιώργος Καρανταΐδης, Γιάννης Καραχρήστος, Χρήστος Γιάτσας και Άγγελος Θεοχάρης μαζί με τους Μαρία Ανδρούτσου, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και Tάσο Ριζόπουλο

Το “Cabare Museum Bar” άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον αγαπημένο όροφο της οδού Κατούνη 28 και υποδέχθηκε θαμώνες, λαμπερούς καλεσμένους από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο  της συμπρωτεύουσας και party influencers, οι οποίοι διασκέδασαν με τις πιο ξεσηκωτικές μουσικές επιλογές των djs του στον πιο καλαίσθητο χώρο clubbing της πόλης! Το τεράστιο κόκκινο χαλί που ξεκινά από την είσοδο του μαγαζιού, οι πολυέλαιοι, οι εκατοντάδες κόκκινες βελούδινες κουρτίνες, το επιβλητικό ξύλο και τα γλυπτά  επιβεβαιώνουν ότι το “Cabare Museum Bar” συνδυάζει την απόλυτη διασκέδαση με την πολυτέλεια. Τo μοναδικό αυτό clubbing experience, συμπλήρωσαν οι εντυπωσιακές burlesque χορεύτριες στο stage του “Cabare Museum Bar” δημιουργώντας μία άκρως moulin rouge ατμόσφαιρα.

H FREENOW γιορτάζει 1 χρόνο στην Ελλάδα με μια ανεπανάληπτη πτήση με ελικόπτερο

H FREENOW γιορτάζει 1 χρόνο στην Ελλάδα με μια ανεπανάληπτη πτήση με ελικόπτερο

Η FREENOW, η κορυφαία εφαρμογή ταξί στην Ελλάδα, με ενθουσιασμό ανακοινώνει τον εορτασμό της επετείου του 1 χρόνου με ένα πραγματικά μοναδικό γεγονός – μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Από σήμερα, οι χρήστες του FREENOW app θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν μία δωρεάν πτήση με ελικόπτερο για να πετάξουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, πάνω από τα εμβληματικά σημεία της πόλης.

Η εταιρεία αποκαλύπτει μια αποκλειστική προσθήκη στον ήδη εντυπωσιακό στόλο της, για μία ημέρα μόνο. Η FREENOW πρόσθεσε ένα πολυτελές ελικόπτερο στον στόλο της, αποκλειστικά για την επέτειο 1 χρόνου στην Ελλάδα, προσφέροντας στους χρήστες της εφαρμογής την ευκαιρία για μια αξέχαστη πτήση. Οι χρήστες του FREENOW app θα έχουν την ευκαιρία στις 4 Νοεμβρίου, να μετατρέψουν την καθημερινή τους μετακίνηση σε μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πρόκειται να προσφέρει στους επιβάτες έναν άνετο και ασφαλή τρόπο να γνωρίσουν την Αθήνα από μια εντελώς νέα προοπτική.

Οι επιβάτες σε αυτό το αποκλειστικό ταξίδι θα απολαύσουν την πανοραμική θέα της Αθήνας, πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το ιστορικό κέντρο, την Ακρόπολη και άλλα διάσημα αξιοθέατα. Αυτή η μοναδική εναέρια περιπέτεια υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία, παρέχοντας μια νέα προοπτική για την ομορφιά και το μεγαλείο της ελληνικής πρωτεύουσας.

ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε | Εγκατάσταση Νέου Υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο Ιατρικό Αθηνών

ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε | Εγκατάσταση Νέου Υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο Ιατρικό Αθηνών

Νέος υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος 160 τομών Χαμηλής Δόσης με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης εγκαταστάθηκε στο Ιατρικό Αθηνών (κλινική ψυχικού). Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σε σύγχρονο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και συνεργάζεται με την ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε για την εγκατάσταση ενός νέου υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στην κλινική του ψυχικού.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναβαθμίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας με τη χρήση των πιο πρόσφατων επιτευγμάτων στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα στον χώρο της απεικόνισης. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε προχώρησε στην προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου υψηλής παραγωγικότητας 160 τομών του κατασκευαστικού οίκου Canon Medical Systems – Ιαπωνίας  ο οποίος ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη απεικονιστική ικανότητα στη χαμηλότερη δυνατή δόση.

Ο αξονικός τομογράφοςAquilion Prime SP είναι ο πλέον σύγχρονος αξονικός τομογράφος της κατηγορίας του. Παράγει 160 ταυτόχρονες τομές ανά περιστροφή με το μικρότερο ελάχιστο πάχος τομής 0.5 mm και με τον τελευταίας τεχνολογίας αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης AiCE επιτυγχάνει εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης και διαγνωστικής αξίας.   Με την τεχνολογία pureVISION Optics σε συνεργασία με τον AiCE  και το AEC εξατομικεύει την ακτινοβολία στις ανάγκες της εξέτασης και τον σωματότυπο του εξεταζόμενου, διεξάγοντας εξετάσεις πολύ χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.

Η Varelas Home Design, μέγας χορηγός της ειδικής εκδήλωσης του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, Safe Water Sports

Η Varelas Home Design, μέγας χορηγός της ειδικής εκδήλωσης του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, Safe Water Sports

Το Safe Water Sports, o μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για την ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, με στόχο την πρόληψη των πνιγμών, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό δείπνο στο Ecali Club. Kατά τη διάρκεια της υποστηρικτικής βραδιάς πραγματοποιήθηκε απολογισμός των δράσεων του Οργανισμού και παρουσίαση των νέων πρωτοβουλιών. Μέγας χορηγός της βραδιάς ήταν η εταιρία Varelas Home Design.

Ο Αθανάσιος Καρύδης είναι ο νέος Country Leader της Foundever™ για την Ελλάδα

Ο Αθανάσιος Καρύδης είναι ο νέος Country Leader της Foundever™ για την Ελλάδα

Η Foundever™, η παγκόσμια ηγέτιδα στην Εξυπηρέτηση Πελατών (CX), ανακοινώνει ότι ο κ. Αθανάσιος Καρύδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Country Leader για την Ελλάδα. Ο κ. Καρύδης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Εξυπηρέτησης Πελατών (CX). Μέσα από την αξιοσημείωτη εμπειρία του, κατείχε διάφορες κομβικές θέσεις που τον βοήθησαν να διαμορφώσει το επαγγελματικό του προφίλ. Στις αρχές του 2020, ο κ. Καρύδης εντάχθηκε στον κλάδο της BPO ως Head of Travel Unit για την Webhelp Greece και πολύ σύντομα κατάφερε να ηγηθεί τον λογαριασμό της Airbnb σε 8 περιοχές με περισσότερα από 1600 FTEs. Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Καρύδης απασχολούταν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει επιτύχει ισχυρά αποτελέσματα, εδραιώνοντας σταθερά τη θέση του σε κάθε τομέα που ήταν υπεύθυνος. Η εκτεταμένη γνώση και κατανόηση του για την ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με το στρατηγικό του όραμα, τον καθιστούν τον ιδανικό Country Leader για να καθοδηγήσει την ανάπτυξη και την επέκταση της Foundever στην Ελλάδα. Με επίκεντρο πάντα ότι η εμπειρία των εργαζομένων συνάδει με την εμπειρία του πελάτη, εστιάζει στη  διατήρηση ενός ευρύ, διαφοροποιημένου και συμπεριεκτικού εργασιακού περιβάλλοντος που βοηθά την οικογένειά της Foundever όχι μόνο να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να τους ξεπεράσει.

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Καρύδης δεσμεύεται να στηρίζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, οδηγώντας σε περαιτέρω πρόοδο τις επιδόσεις της εταιρείας. Ο ίδιος δηλώνει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, θεωρώ τον εαυτό μου πως βρίσκεται πάντα σε μια καμπύλη μάθησης. Ποτέ δε σταματάω να μαθαίνω καινούρια πράγματα και συνεχώς αναπτύσσομαι σαν άτομο. Γεμάτος γνώση, επιχειρηματική λογική και ενσυναίσθηση, προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και να φέρνω τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι που υπόσχομαι και στους συνεργάτες μου στην Foundever στην Ελλάδα, ότι μαζί θα δουλέψουμε και θα παρέχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα για τους πελάτες μας».

Εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, blogger

RECENT

RELATED