Όταν οι πανδημίες μεταμορφώνουν την καθημερινότητα μας

Η σημερινή κατάσταση με την εσωτερική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα –όπως  επισημαίνουν  οι ειδικοί επιστήμονες -με θανάτους που οφείλονται σε οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, καρκίνο του πνεύμονα, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ Πριν από την πανδημία Covid-19 , το ενδιαφέρον από τους φορείς στο να νοιαστούν για τον αέρα που ανάπνεαν οι  άνθρωποι , μέσα σε αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο γραφείο, ξενοδοχείο ή σχολείο, ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό γιατί δεν υπήρχε ίσως η ‘’απαιτούμενη ανταπόκριση’’, μιας και κανείς δεν ήθελε να λάβει μέτρα για προστασία ακόμα και στον εαυτό του, ή/ και της οικογένειας του.

Όπως φαίνεται για την ασφαλή διαβίωση μας ο υγειονομικός συναγερμός που έφερε η πανδημία Covid-19  θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τις ανθρώπινες συμπεριφορές , με την πιθανότητα  –ενδημικός –  να μην εξαφανιστεί ποτέ ,όπως συνέβη με τη γρίπη. Σύμφωνα δε με τους ειδικούς  δεν είναι και η χειρότερη  πανδημία που μπορεί να αντιμετωπίσει ο κόσμος , διότι συχνά δημοσιεύματα αναφέρονται για τα  μυστηριώδη μικρόβια που εξαπλώνεται ‘’αθόρυβα’’,  έτσι ώστε στο μέλλον ίσως να γίνουν πιο συχνές και πιο καταστροφικές – φονικές .

Η πανδημία Covid-19 με το ‘’δυνητικά ‘’  άγνωστο  του SARS-CoV-2’’ και τις μεταλλάξεις του , δε φέρνει μια νέα εποχή στην ζωή μας , ‘‘προκαλεί όμως διορθώσεις’’  με το να μας υπενθυμίζει την άλλη όψη  της Υποχονδρίας : (πιο ενδελεχής –να διεξάγεται με επιμέλεια –για ελεγχόμενη και δομημένη καθαριότητα –υγιεινή, με περισσότερη λεπτομέρεια – υπερβολική σχολαστικότητα και όχι την παθολογική εμμονή  συμπτωμάτων υπερβολικού άγχους με Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές ).

Ερχόμενοι στην καθημερινότητα μας τα υποχρεωτικά μέτρα  -κοινωνικές αποστάσεις, ίσως και ‘’διπλές’’ μάσκες  ,οι εμβολιασμοί  όπου τα εμβόλια μειώνουν  και δεν  (εξαλείφουν πλήρως τη διασπορά της νόσου) . Κατόπιν έχουμε την  καθαριότητα –απολύμανση και η αποκατάσταση  του κάθε χώρου και  στην συνέχεια  την αναγκαία ολοκληρωμένη λύση της “Περιβαλλοντικής Εξυγίανσης”  ως παράλληλη “μηχανική πρόληψη λοιμώξεων”  σε πραγματικό χρόνο, για  μετριάσουμε ή/και αποφύγουμε ως το μέγιστο δυνατόν την διασταυρούμενη επιμόλυνση .

Μια μακροχρόνια αποτελεσματικότητα ελαχιστοποίησης ή /και εξάλειψης  του κινδύνου με την αποτροπή μετάδοσης ιών, παθογόνων βακτηρίων και αλλεργιογόνων , κλπ σε κλειστούς χώρους. Έτσι θα καταστρέφονται οι εναπομείναντες  αερομεταφερόμενοι ιοί και θα απορροφώνται τα ‘’ρυπογόνα χημικά κοκτέιλ’’,  πριν μπορέσουν να εγκατασταθούν ή να εξαπλωθούν , ενώ στην συνέχεια θα λειτουργεί ως διαδικασία πλήρους προστασίας στην αναβαθμισμένη Υγειονομική Εξασφάλιση με καθαρότητα (διαύγεια).

Υ.Γ : Θα είμαστε διπλά σε όλους που θέλουν μια αναβαθμισμένη Υγειονομική εξασφάλιση στους εσωτερικούς χώρους

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν διευκρίνιση, παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή σας στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: vgenis@otenet.gr

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue