Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F02%2Fimages easyblog articles 9457 THEODOSHS ABRAAM PAPADOPOULOS FILILH BIBILAS TSAROUXAS

«Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο»: Ο Όμηρος Ευστρατιάδης Επιστρέφει Στα Θρανία!

Η συγκίνηση του Σπύρου Θεοδόση 

«Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» τραγουδάει ο Πασχάλης και δίνει το σύνθημα αλλά και τον νέο τίτλο στο πιο θεότρελο σίκουελ της θρυλικής ταινίας «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα» Το σενάριο της ταινίας που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές Μαρτίου, υπογράφει ο Γιάννης Σκλάβος και τη σκηνοθεσία ο Όμηρος Ευστρατιάδης.
«Για να ξεκινήσεις και να ολοκληρώσεις σήμερα μια ταινία θα πρέπει να είσαι τρελός!» μας λέει γελώντας ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης που παραδέχεται ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την δημιουργική τρέλα.

«Σε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης χάσαμε το γέλιο μας. Σκέφτηκα λοιπόν πως εγώ και οι συνεργάτες μου μπορούμε να κάνουμε μια τρέλα όλοι μαζί μήπως και καταφέρουμε να χαμογελάσουμε. Στα γυρίσματα της ταινίας «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» σταματούσαμε συνεχώς από τα πολλά γέλια γιατί οι κωμικές σκηνές είναι ατελείωτες. Αν καταφέρουμε να γελάσει και ο κόσμος, τότε θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας» τονίζει ο έμπειρος σκηνοθέτης.
«Νιώθω μια γλυκιά νοσταλγία αλλά και αγάπη γι’ αυτή την ταινία με την οποία ξεκίνησα την καριέρα μου, τονίζει ο Σπύρος Θεοδόσης. Ήμουν μαθητής γυμνασίου όταν ο Ανδρέας Ντούζος με σύστησε στον Όμηρο Ευστρατιάδη. Όταν πριν λίγο καιρό ο Όμηρος είπε το «πάμε γύρισμα» ένιωσα συγκίνηση. Όπως και στην τελευταία σκηνή που έκλεισε ο μεγάλος αυτός κύκλος. Τότε στην ταινία ήμουν μαθητής ,το 2010 επέστρεψα ως καθηγητής και τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνομαι … κυλικειούχος ! Ο Λυκειάρχης μου προτείνει να διδάξω στο σχολείο, εγώ αρνούμαι τον μισθό πείνας ως καθηγητής και αναλαμβάνω το κυλικείο. Έτσι και η τσέπη μου γεμίζει και κοντά στα παιδιά που αγαπάω είμαι»

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά, τονίζει ο Όμηρος Ευστρατιάδης είναι ότι, καλός ο χαβαλές το σχολείο αλλά θα πρέπει να ανοίγουν και κανένα βιβλίο και να μην είναι όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι και ενα tablet .΄Ολα αυτά δημιουργούν απομόνωση. Η εποχή μας έχει ανάγκη από προσωπικές επαφές-ψυχής»
«Στην δεκαετία ’80-’90 υπήρχαν έντονα συναισθήματα, προσθέτει ο Σπύρος Θεοδόσης. Ερωτευόμασταν, διαφωνούσαμε, τσακωνόμασταν, επικοινωνούσαμε. Κάναμε αληθινές, αθώες πλακίτσες. Σήμερα τα νέα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, ασχολούνται μόνο πως να βγάλουν selfie και να κάνουν check-in , να την προσθέσουν στο facebook ή στο Instagram και να παρακολουθήσουν πόσα like θα έχει. Μέσα από αυτή την ταινία θέλουμε να τους δώσουμε την γλυκύτητα και την νοσταλγία μιας άλλης εποχής, «διανθισμένη» και με σημερινά στοιχεία. Με πολύ χιούμορ «με τρέλα και κορδέλα» όπως θα έλεγε και η φίλη μας η Αννίτα Πάνια που στην ταινία παίζει την καθηγήτρια!»

Πρωταγωνιστούν οι: Πασχάλης Τσαρούχας, Ελένη Φιλίνη, Σπύρος Μπιμπίλας, Πηνελόπη Πιτσούλη, Σπύρος Θεοδόσης, Κώστας Αποστολάκης Αννίτα Πάνια, Θεόδωρος Ρουμπάνης, Τόνις Σφήνος, Ελένη Ροδά, Σταμάτης Τζελέπης ,Ηλίας Παπαδόπουλος, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Μέμος Κοέν και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Τραγουδάει ο Πασχάλης.
Τους μαθητές παίζουν οι: Στέλα Μιζεράκη, Ειρήνη Στεργιανού , Βασιλική Αγγέλη, Δανάη Νεονάκη, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ,Τάσος Πρέκας, Παναγιώτης Καλαφάτης Σπύρος Στελιανέσης , Φίλιππος Μανωλίδης , Υάκινθος Μάινας και ο ράπερ Jimko. Σεκιουριτάς του σχολείου ο Γιάννης Τσαγκαράκης. Βοηθός σκηνοθέτη η Έφη Κοσμά.

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED