Skip to main content
images easyblog articles 8918 kosmimata f07a0247

Όταν Το Κόσμημα Αποκτά Τη Δική Του Γλώσσα…!

Από τα πανάρχαια χρόνια η τέχνη βοηθούσε πάντοτε τον άνθρωπο να εκφραστεί. Πριν από την εφεύρεση της γραφής, η ζωγραφική ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας. Το ίδιο και οι κατασκευές και πιο συγκεκριμένα η τέχνη της κατασκευής ενός κοσμήματος.

Οι ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής, οι γνωστοίσε όλους Ινδιάνοι, άρχισαν να κατασκευάζουν κοσμήματα πριν από περίπου 10 χιλιάδες χρόνια ως έναν τρόπο έκφρασης της προσωπικότητάς τους αλλά και ως μέσο διατήρησης της παράδοσης και της ιστορίας τους. Επειδή αυτοί οι αυτόχθονες λαοί δεν ανέπτυξαν ποτέ στην πορεία τους γραπτή γλώσσα, το κόσμημα παρέμεινε ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους μεταφοράς της παράδοσης από τη μια γενιά στην άλλη. Το κόσμημα παρουσίαζε τις πεποιθήσεις τους και αργότερα την αντίσταση ενάντια στην αφομοίωση που επεδίωκαν οι Ευρωπαίοι άποικοι. 

Τα πρώτα κοσμήματα που δημιούργησαν ήταν κολιέ κατασκευασμένα από πολύχρωμες πέτρες, κοχύλια, οστά, δόντια και πέτρινες χάντρες. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν και πολύτιμα υλικά όπως χαλκό και μαργαριτάρια. Όλα τα σχέδια ήταν περίτεχνα και μοναδικά καθώς συνοδεύονταν και από μια προσωπική ιστορία της κάθε φυλής. Μάλιστα υπήρχαν στενοί δεσμοί και συνεργασίες μεταξύ των ινδιάνικων φυλών που κατοικούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές της ηπείρου. Για παράδειγμα όταν ένας τεχνίτης από τη φυλή Ναβάχο κατάφερε να ενσωματώσει το ασήμι στα σχέδια των κοσμημάτων του, τότε η γνώση αυτή δεν άργησε να ταξιδέψει και σε άλλες φυλές γνωστές για τα πανέμορφα κοσμήματά τους, όπως ήταν οι Απάτσι.

Μέσα σε τόσους αιώνες η ανθρωπότητα προόδευσε και μαζί της εξελίχθηκε και η τέχνη του κοσμήματος. Τα μυστικά της τέχνης, όμως, καταφέρνουν πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να παραμένουν ζωντανά και να εμπνέουν τους νέους τεχνίτες. Η επεξεργασία των πολύτιμων μετάλλων, όπως του χρυσού, του ασημιού και του χαλκού, έχει εκσυγχρονιστεί ωστόσο τα σχέδια των κοσμημάτων ακολουθούν πολλές φορές την παράδοση. Το παλιό γίνεται μοντέρνο και καταλήγει να γοητεύει διαχρονικά τα πλήθη. Μην ξεχνάμε πως κάθε κόσμημα θέλει να μας πει κάτι. Μιλάει στο συναίσθημά μας και γίνεται ο τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς μας.

Στο kosmima24 σας περιμένει μια ακαταμάχητη συλλογή σε κοσμήματα που καταφέρνουν να «μιλήσουν» στην καρδιά κάθε γυναίκας! Πανέμορφα χρυσά κολιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και βραχιόλια διακοσμημένα με λαμπερές πέτρες ή μαργαριτάρια βρίσκονται εδώ για να ξετρελάνουν και τα πιο απαιτητικά γούστα! Οι έμπειροι τεχνίτες του kosmima24 γνωρίζοντας ακριβώς τις επιθυμίες των πελατών δημιουργούν εντυπωσιακά σχέδια σε κλασική ή μοντέρνα γραμμή ακολουθώντας την παράδοση της κοσμηματοποιίας. Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του kosmima24.gr ή επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και αποκτήστε το κόσμημα που θα ταιριάξει με το στυλ και την προσωπικότητά σας! Κάθε παραγγελία από το kosmima24 αποστέλλεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου με δωρεάν έξοδα αποστολής σε όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεστε!

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED