” Η αναγνώριση ” με τη Γιώτα Φέστα στο Από Μηχανής Θέατρο!

Από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη, στο Από Μηχανής Θέατρο, παρουσιάζεται ο αποκαλυπτικός μονόλογος του Άκη Δήμου «Η αναγνώριση» με πρωταγωνίστρια την Γιώτα Φέστα.
 
«Σ’ αγαπώ όχι μόνο γι’ αυτό που είσαι, αλλά και γι’ αυτό που είμαι εγώ όταν είσαι μαζί μου».
 
Υπόθεση
Μια γυναίκα περιμένει, κάθε Πέμπτη απόγευμα, έναν άντρα. «Ερωτευμένος είναι αυτός που περιμένει» της ψιθυρίζει στο αυτί ο Μπαρτ. «Να επιμένεις. Μια ψυχή μετριέται με το μέγεθος της επιθυμίας της» τη συμβουλεύει ο Φλομπέρ. Ξαφνικά την καλούν για αναγνώριση. Ξαφνικά, επιστροφή στην πραγματικότητα.
Αναγνωρίζει τα σημάδια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Ανεκπλήρωτος έρωτας: δεν είναι στην παρακαταθήκη όλων, ίσως (να) είναι το ιδεατό βίωμα μόνο εκείνων που ζουν σε μεγάλα ύψη. «Τι θα πει θα σε σκέφτομαι πάντα»; Αρκεί η σκέψη για να διογκωθεί ο έρωτας, που είναι άδειος από αφή, όσφρηση και γεύση;
Η ευγένεια της ποίησης συναντιέται σ” έναν τρυφερό ραντεβού με την καθημερινότητα. Δεν είναι αξίωμα ότι η μηχανική πραγματικότητα δεν έχει καμία τρύπα για να περάσει αέρας και μαγεία. Η ποίηση παραμονεύει.
Μια ερωτική ιστορία σαν κι αυτές που περνούν πάνω απ” τις ζωές και τις σαρώνουν. Τις αφήνουν γυμνές και έρημες. Αλλά, ωστόσο, η επέλασή της ιστορίας αυτής αφήνει (και) αποτύπωμα και ακονίζει την ικανότητα του ανθρώπου να δέχεται το συναίσθημα σε όλο του το μεγαλείο.
 
«… Ήθελα να γράψω αυτή την ιστορία γι” αυτή τη γυναίκα και γι αυτόν τον άντρα, που είναι ανυπόφορα παρών σ” αυτό το έργο, κι ας μη μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη…»  σημειώνει ο Άκης Δήμου.
 
Συντελεστές
Κείμενο: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Φρόσω Μαστρόκαλου – Γιώτα Φέστα
Μουσική Επιμέλεια: Σοφία Καμαγιαννη
Σκηνικά: Βαρβάρα Μαυρακάκη
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού
Φωτογραφίες: Anna Kei
 
INFO
Παραστάσεις: Από 17 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 22:00
Διάρκεια:60’
Γενική Είσοδος: 10€ / Ατέλεια: 5€
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13,Μεταξουργείο
Τηλ.: 210  5231131

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue