Πάμε θέατρο-«Η παράξενη αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας»

Το Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου με την παιδική θεατρική σκηνή του, παρουσιάζουν το έργο: « Η παράξενη αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας »
 
 
« Η παράξενη αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας » ,ένα βραβευμένο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη σε θεατρική διασκευή Καίτης Κριτσωτάκη.
 
Το έργο είναι ένας ύμνος, από την παιδική λογοτεχνία για τη δύναμη της αγάπης! Η αγάπη προς τον άλλο, όποιος κι αν είναι αυτό! Η αγάπη ,είναι εκείνη που όχι μόνο γκρεμίζει τα τείχη του διαφορετικού, αλλά αναδεικνύει και στηρίζει αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχουν και τα δύο μέρη μέσα από την αποδοχή, το θαυμασμό και τον απόλυτο σεβασμό.
 
“Η ζωή αρχίζει να χαμογελάει στη μοναχική λεύκα όταν το άσπρο άλογο εμφανίζεται στο λιβάδι. Μια παράξενη αγάπη γεννιέται, που άλλοι την κοροϊδεύουν και άλλοι τη θαυμάζουν. Ύστερα από ένα σωρό δοκιμασίες, όταν το ολοστρόγγυλο φεγγάρι τους χαρίζει τη μαγική χρυσόσκονη, που θα τα κάνει ίδια για να χαρούν την αγάπη τους χωρίς εμπόδια, τότε αυτά, με μια φωνή, θα του δώσουν μιαν απάντηση ολότελα απρόσμενη.”
 
Όταν η αγάπη λοιπόν νικά τη διαφορετικότητα… Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ελληνικά παραμύθια που γράφτηκαν ποτέ. Μια εξαιρετική, υπέροχα ειπωμένη, ιστορία που δεν αφήνει κανέναν αμέτοχο, ασυγκίνητο, αδιάφορο. Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο . Η ιστορία τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο PierPaoloVergenoτο 1989. 
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή –Σκηνοθεσία- Αφήγηση: Καίτη Κριτσωτάκη 
Στο ρόλο του Αλόγου : Αλέξανδρος Νταβρής 
Στο ρόλο της Λεύκας : Ιωάννα Βαλασάκου Στο ρόλο του αγρότη ακούγεται ο Πρόδρομος Τροχίδης 
Στο ρόλο του Φεγγαριού: Σταυρούλα Ζάμπρα Σκηνικά : η ζωγράφος Βασιλική Σουρμπαίου Κοστούμι Λεύκας :ο ζωγράφος Σπύρος Γεώργας
Κοστούμια : Γκι Ματίς 
Μουσική επιμέλεια : Γιάννης Μασαβέτας Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόνια Γιαννούλα Ηχογραφήσεις : Studio Ήχος και Εικόνα Πάνος Αγγελόπουλος 
Φωτογραφίες : Σπύρος Τσακίρης-Δημήτρης Αλεξιάδης 
 
Το έργο περιοδεύει στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της Αττικής ,την περίοδο 2014-2015.
 
Πληροφορίες : 2110144869-6992254195

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue