Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F09%2Fimages easyblog articles 11401 panselinos oktovriou

Πανσέληνος 2 Οκτωβρίου | Τι μας φέρνει αυτή τη φορά;

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Πανσέληνος στις 9ο08´του KΡΙΟΥ, 2 Οκτωβρίου 00:06´(μεσάνυχτα)

Επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές δευτέρου δεκαημέρου Κριούς, Ζυγούς και Καρκίνους, Αιγόκερους και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από΄6ο ο έως και 12ο.
Με τον Ήλιο στον Ζυγό και τη Σελήνη στον Κριό αυτή η Πανσέληνος ενθαρρύνει την έκφραση της συνεργασίας, του μαζί και του θάρρους. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και έχει κυβερνήτη τον Άρη, τον Θεό του Πολέμου, και ο Ζυγός είναι το έβδομο και έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη, τη Θεά της Αγάπης και της Ομορφιάς. Πριν κάνουμε έρωτα κάνουμε πόλεμο. Πριν μάθουμε στο μαζί προσπαθεί να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Πριν την αγάπη υπάρχει αναταραχή.

Πολεμάμε ο ένας τον άλλο γιατί δεν βρισκόμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας. Όσο περισσότερο έχουμε καλλιεργήσει την πλευρά του Άρη, δηλαδή την ικανότητά μας να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, τόσο καλύτερα ανταποκρινόμαστε στην πλευρά του Ζυγού, δηλαδή στην τέχνη των σχέσεων και της αναγνώρισης της διαφορετικότητάς του άλλου.
Ναι, αλλά τι γίνεται όταν η φωτιά, ο Κριός στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφωνίες, απογοήτευση ή την έλλειψη άμεσης ικανοποίησης; Η αχίλλειος πτέρνα της φωτιάς είναι η έλλειψη ευαισθησίας προς όσους δεν συμμερίζονται τα οράματά της. Η φωτιά θέλει τον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο τώρα, γρήγορα, άμεσα, χωρίς να ενδιαφέρεται αν στο μυθικό δρόμο που προχωράει, σκουντάει, σπρώχνει, μελανιάζει ή και χτυπάει πιθανόν όσους βρίσκονται μπροστά της.
Όταν αρχίσουμε με ανιδιοτέλεια να στεκόμαστε δίπλα σε κάποιον, τότε ο εαυτός μας απαλλαγμένος από μικροψυχία και συμπλέγματα αρχίζει να λάμπει. Όταν η προσοχή φεύγει από τον εαυτό μας και στρέφεται προς τους άλλους, τότε η ενέργειά μας ρέει ανεμπόδιστη δημιουργώντας τις συνθήκες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε. Ε, ναι, οι σχέσεις λέει η Αφροδίτη, είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Κατά την Πανσέληνο συνεχίζεται και γίνεται ακριβείας σε δύο μέρες το τετράγωνο, δύσκολη όψη, του Άρη με τον Κρόνο στις 25ο Κριού/Αιγόκερου. Ο Άρης ανάδρομος (από τις 10 Σεπτεμβρίου έως και 14 Νοεμβρίου) ούτως ή άλλως λειτουργεί σπασμωδικά δημιουργώντας συναισθηματικά ξεσπάσματα και εκρήξεις βίας. Ο ανάδρομος Άρης, στον Κριό που κυβερνάει, μπορεί να γίνει επικίνδυνος και ανεξέλεγκτα επιθετικός και δυσανασχετεί ακόμα περισσότερο όταν έρχεται σε επαφή με τον Κρόνο που περιορίζει, απαγορεύει και καθυστερεί με αποτέλεσμα η ανυπομονησία του Άρη να μετατρέπεται σε μανία και επιβληθεί και να κυριαρχήσει.
Έτσι το τετράγωνο αυτό που έχει ενεργοποιηθεί από τις 15 Αυγούστου και η επιρροή του φτάνει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου έχει ακραίες εκδηλώσεις: πόλεμο (κυριολεκτικό και μεταφορικό), συγκρούσεις, ρήξεις, απογοήτευση, ματαίωση, φόβους, ήττες, καθυστερήσεις, αναβολές, ακινησία, οπισθοχώρηση, αντιπαραθέσεις, τσακωμούς, αμφιβολίες, αστάθεια, οργή. Βλέπουμε τα αποτελέσματά του στις προσωπικές μας ζωές αλλά και ευκρινώς στην κοινωνική και πολιτική ζωή με απεργίες, απαγορεύσεις, πολέμους, αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις, έντονη παρουσία της αστυνομίας, συγκρούσεις και ακραία πόλωση που μπορεί κάποιος να δει στα κοινωνικά δίκτυα που οι αντιπαραθέσεις αποτελούν ένα εμφύλιο πόλεμο με ειρηνικά μέσα.

Επίσης η συσσωρευμένη ένταση του κουνικούξ μεταξύ Ήλιου στον Ζυγό και Ουρανού στον Ταύρο δεν βρίσκει εποικοδομητικούς τρόπους έκφρασης κι έτσι εκδηλώνεται αλλοπρόσαλλα και πολλές φορές παράλογα. Όπου η απαγόρευση είναι έντονη, όποιος μάς καταπιέζει- σε μια σχέση, στη δουλειά, στην οικογένεια-, όπου εμποδιζόμαστε να εκφραστούμε με οποιονδήποτε τρόπο τότε ο Ουρανός επεμβαίνει άτσαλα μέσα από γεγονότα που δεν περιμένουμε ή μάς προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη ή αντιδρούμε με ένταση χωρίς καμία σκέψη για τις συνέπειες της αντίδρασης μας.

Επειδή είμαστε έτοιμοι να αρπαχτούμε με το παραμικρό χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Προσοχή σε ατυχήματα εξ αιτίας απροσεξίας και συσσωρευμένης ενέργειας.
(να θυμάμαι)
«Η αγάπη είναι μια προσπάθεια να κάνεις ένα κομμάτι του ονείρου σου πραγματικότητα».
-Χένρι Ντέιβιντ Θορώ.

Aκολουθείστε τον Γιώργο Πανόπουλο στο facebook για να μαθαίνετε περισσότερα

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED