Skip to main content
likewomangr pavlina style 3b867d74

Pavlina Styl: «Νιώθω ερωτευμένη με τη ζωή»

H Pavlina Styl μιλάει στο likewoman.gr

4.48 PSYCHOSIS, ένας θεατρικός παραληρηματικός μονόλογος που την προηγούμενη χρονιά ήταν sold out από την πρώτη ημέρα, από 25 Νοεμβρίου θα σας απολαύσουμε για 2η χρονιά στο Θέατρο VAULT  σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο έργο με ποιο κριτήριο το επιλέξατε;  

Δεν ξέρω αν είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχουν κριτήρια στις επιλογές μας. Ακολούθησα το ένστικτο μου. Το κείμενο όσο δύσκολο κι αν είναι με αγγίζει τόσο πολύ που είναι σαν να με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Μπήκα από την αρχή πολύ βαθιά στον ψυχισμό της ηρωίδας και ήταν για μένα αυτό το έργο μια τεράστια πρόκληση για να ξεπεράσω τα όρια μου και να φτάσω στο σημείο μηδέν.

Σας γνωρίζουμε ώς performer κυρίως σε μουσικές σκηνές που ερμηνεύετε διεθνείς επιτυχίες jazz swing cabaret. Πώς προέκυψε η θεατρική σας ενασχόληση;

Πάντα με ενδιέφερε το θέατρο γι’ αυτό και οι μουσικές επιλογές μου συνδέονται πάντα με θεατρικά κομμάτια και κυρίως με έργα του Μπρέχτ όπου σιγά σιγά με τα χρόνια αποφάσισα ότι θέλω να μπω πιο βαθιά σε αυτά τα μονοπάτια για να νιώθω κι εγώ πιο ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος και σαν περφόρμερ.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με την Ελένη Σκότη;

Παρακολουθώ την δουλειά της Ελένης Σκότη πολλά χρόνια. Την πολύ θαυμάζω σαν άνθρωπο και σαν σκηνοθέτη κι αισθάνομαι πολύ τυχερή που την είχα δασκάλα στο θέατρο. Η παράσταση ‘People, places and things’ που ανέβασε το 2018 στο Σύγχρονο Θέατρο ήταν ο βασικός λόγος που έκανε να θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική. Το πάθος που έχει για την δουλεία της είναι αληθινό και σπάνιο. Για μένα ήταν συγκινητικό που δούλεψα μαζί της και νιώθω πραγματικά ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

likewomangr pavlina style 1

Ποια συναισθήματα σας κατακλύζουν κατά την διάρκεια της ερμηνείας σας;

Θυμός, πόνος, οργή, φόβος, αγάπη για την ζωή, λύτρωση.

Μάθαμε ότι θα συμμετάσχετε και σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Μιλήστε μας για αυτή;

Συμμετέχω στη μικρού μήκους ταινία God forgive me, μια αγγλοελληνική παραγωγή όπου γυρίστηκε το Σεπτέμβριο στην Άνδρο και υποδύομαι τον ρόλο της μητέρας. Είναι μια ταινία που έχει να κάνει με τον έρωτα, το διαφορετικό, την ισότητα, την αναρχία και την αποδοχή και θα βγει στους κινηματογράφους την Άνοιξη του 2024.

Μουσική – Θέατρο – Κινηματογράφος τι μπαίνει πρώτο στις προτιμήσεις σας;  

Θα έλεγα πρώτα θέατρο  – μουσική και μετά κινηματογράφος. Υπάρχουν όμως όρια και προσωπικά κριτήρια επιλογής συνεργασιών που πάντα έχουν να κάνουν με την έμπνευση, τον σκηνοθέτη, το έργο, αν με εκφράζει, αν υπάρχει επικοινωνία με την ομάδα και τι μπορώ να βιώσω μέσα από την κάθε δουλειά στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκομαι.

Η Pavlina Styl στην καθημερινή της ζωή πώς είναι πώς λειτουργεί;

Καμία μέρα δεν είναι ακριβώς ίδια αλλά θα περιγράψω τη σημερινή μου πραγματικότητα: Σκέτος καφές, τρέξιμο, κλασσική μουσική, διάβασμα, πρόβα, ψυχοθεραπεία, καταγραφή σκέψεων σε ηχητικό μήνυμα στο κινητό μου.

Ποια η σχέση σας με τον έρωτα;

Μπερδεμένη θα έλεγα. Από τη μία νιώθω ερωτευμένη με τη ζωή κι από την άλλη αισθάναμαι ότι ο έρωτας είναι ένα κομμάτι στη ζωή μου που κάποιες φορές με εμπνέει και κάποιες φορές πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει να εμπνέομαι από αυτό.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;  

Ξεκινάω γυρίσματα την επόμενη εβδομάδα για μια νέα ταινία που θα γυριστεί στο Λονδίνο. Στοχεύω στην πραγματοποίηση της επόμενης θεατρικής παράστασης που προγραμματίζω για τη νέα θεατρική σεζόν και σε ότι αφορά την μουσική ηχογραφώ δύο νέα τραγούδια για το επόμενο live που θα κάνω τον Φεβρουάριο στο Half Note.

RECENT

RELATED