Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος»


16 Δεκ 2020

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου καθαρισμού των θαλασσών μας για το 2020, το πρόγραμμα συνεχίζεται με ακόμη περισσότερους καθαρισμούς  και εφαρμογή του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας για τα ήδη ανασυρθέντα πλαστικά απορρίμματα

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος»

Το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για φέτος πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα για το 2020. Για τη νέα χρονιά, παράλληλα με τους καθαρισμούς των θαλασσών μας που εντείνονται, μπαίνει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο του προγράμματος, δηλαδή  η μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία για το πλαστικό.  με την μετατροπή των ήδη ανασυρθέντων πλαστικών απορριμμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις, – σε νέα χρηστικά αντικείμενα. 

Αναλυτικότερα, τα μέχρι στιγμής  αποτελέσματα των δράσεων για το 2020 είναι πολύ σημαντικά. Η εθελοντική ομάδα του Οδυσσέα Λάμπρου Beach Cleaningβουτώντας στα βαθιά, κατάφερε να καθαρίσει σε βάθος συνολικά 11 παραλίες και βυθούς σε όλη την Ελλάδα. Το συνολικό βάρος των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν και ανασύρθηκαν από την αρχή του προγράμματος έως και σήμερα αγγίζει κοντά τους 3 τόνους, εκ των οποίων τα 706 κιλά είναι πλαστικά, μεταξύ άλλων (συνθετικά, γυάλινα, κεραμικά, χάρτινα, μεταλλικά, υφάσματα και οικοδομικά υλικά).

Επόμενο στάδιο του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των πλαστικών που συλλέχθηκαν και κρίνονται κατάλληλα για κυκλική ανακύκλωση, με στόχο να δοθεί νέα πνοή και χρήση. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το 2021 από το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας στη Σουηδία (CEEII).

Σχολιάζοντας την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος και την έναρξη της επόμενης φάσης, η Ράνια Φιλιππακοπούλου, Marketing & Trade Marketing Director της Henkel για την Ελλάδα και την Κύπρο ανέφερε σχετικά: «Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να συμβεί όταν όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας «για καλό». Το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος» και το DIXAN αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις θάλασσες μας από τα απορρίμματα. Πλέον συνεχίζουμε δυναμικά υποστηρίζοντας την προσπάθεια μετάβασης σε υπόδειγμα κυκλικής οικονομίας»

Ο Οδυσσέας Λάμπρου, ο οποίος έγινε μέρος μιας τόσο μεγάλης πρωτοβουλίας για πρώτη φορά, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ, να προστατεύω το περιβάλλον, με την στήριξη και την ουσιαστική βοήθεια μιας μεγάλης εταιρείας, όπως είναι η Henkel Hellas, αλλά και των εθελοντών που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος του DIXAN «Καθάρισε σε Βάθος». Δεσμεύομαι ότι, τόσο η ομάδα μου “Beach Cleaning”, όσο και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος». 

Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης, να φύγουμε από την επιφάνεια και να καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας σε βάθος. Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning , την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr.

Dixan katharises se vathos

Δεν μένουμε στην επιφάνεια, συνεχίζουμε

για ένα καλύτερο υδάτινο περιβάλλον, «για καλό»! 

Περισσότερες πληροφορίες: 

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό! Eπισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.giakalo.gr.

Beach Cleaning

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία /Ομάδα «Beach Cleaning»  είναι μοναδική στο είδος της και στο παράδειγμα που προβάλει στην κοινωνία, καθώς αποτελείται από εθελοντές φοιτητές με γνήσιο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και ισχυρή πίστη στην ατομική και εθελοντική κινητοποίηση. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των παιδιών. Οι εθελοντικές δράσεις αρχικά ξεκίνησαν ως παράκτιοι καθαρισμοί και στη συνέχεια προστέθηκαν και υποβρύχιοι καθαρισμοί με εθελοντές δύτες.

Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII

Το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας (CEEII), δραστηριοποιείται μέσω ενός διεθνούς δικτύου επαφών με Επιχειρήσεις και Ερευνητικά Ιδρύματα, σε διάφορους πρωτοποριακούς τομείς Πράσινης Τεχνολογίας.

Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές καινοτομίες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, την Κλιματική Αλλαγή, τεχνολογίες Ανακύκλωσης & βιομηχανικής αξιοποίησης των απορριμμάτων, παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας, κοινωνικό-οικονομικές αναλύσεις CSR and LCA, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και γενικότερα τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων του πλανήτη με γνώμονα τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας. Το 2020 αναδείχθηκε ως το καλύτερο Ινστιτούτο στην Σκανδιναβία στο κομμάτι της ανακύκλωσης πλαστικού από την επιτροπή βράβευσης του περιοδικού BUILD.

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue