Εσείς ξέρετε ποιο είναι το κυριότερο συστατικό που προστατεύει τα μαλλιά μας;

Στο προηγούμενο μας άρθρο είχαμε μιλήσει για την τεχνική της  κερατίνης που όλες ξέρουμε, άλλες την έχουμε δοκιμάσει και άλλες το σκεπτόμαστε να την δοκιμάσουμε. Έτσι λοιπόν η Κατερίνα Σκαράκη και το Athens Hair Spa έρχονται να μας δώσουν τις γνώσεις τους για το συστατικό κερατίνη που βρίσκεται και προστατεύει τα μαλλιά μας!

Τα συστατικά που δομούν την τρίχα υπάρχουν για να προστατεύουν και να διατηρούν τα μαλλιά μας υγιή. Σε καθημερινή βάση τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται είτε από φυσικά αίτια (αέρας, βροχή, ήλιος κτλ) είτε από τεχνιτά (προϊόντα styling, τη θερμότητα από το πιστολάκι, ψαλίδι κτλ). Η ανθρώπινη τρίχα αποτελείται από Κερατίνη κατά 95% περίπου. 

Τι είναι η κερατίνη όμως;

Η Κερατίνη είναι ένα είδος πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα, τα νύχια, τα δόντια μας και τα μαλλιά μας. Ο οργανισμός μας την παράγει σε καθημερινή βάση με σκοπό την αναδόμηση και την επανόρθωση του εσωτερικού του δέρματος, των νυχιών των δοντιών και των μαλλιών.

Η Κερατίνη έχει διάφορες μορφές και αποτελείται από διάφορους τύπους σπειρών αμινοξέων που συνδέονται πολύ γερά μεταξύ τους.

Τι είναι τα αμινοξέα; και ποιες είναι οι ιδιότητες τους για την τρίχα;

Το αμινοξύ αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του ανθρώπινου οργανισμού και είναι το φυσικό βασικό συστατικό της τρίχας. Είναι η μικρότερη μονάδα «πρωτεΐνης», το στοιχείο-κλειδί για την προστασία της τρίχας. Τα αμινοξέα, και κάποια λοιπά συστατικά είναι αυτά που συνθέτουν την Κερατίνη. Ανάλογα με τον τύπο τους καθορίζουν και τον τύπο της τρίχας.

Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν Κερατίνη;

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται, καθημερινά από εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος, θάλασσα, αέρας κτλ,) αλλά και από εσωτερικούς παράγοντες όπως τεχνικές εργασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται κερατίνη και να είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί φυσικά στο 100% της.

Τα σωστά προϊόντα περιποίησης τα οποία περιέχουν αμινοξέα – κερατίνη, επανορθώνουν εσωτερικά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ανανεώνοντας τις φυσικές ουσίες της τρίχας από μέσα προς τα έξω. Αυξάνουν τη δύναμη και την αντίσταση της τρίχας, καθως αναπληρώνουν την χαμένη λάμψη και κίνηση τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε πάντα και σε καθημερινή βάση, με τα σωστά προϊόντα που θα αναπληρώσουν τα συστατικά τους, θα τα αναζωογονήσουν και θα τα διατηρήσουν πάντα υγιή.

#athenshairspa #welovehair

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue