Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Flikewomangr Schiaparelli 3

Πώς δημιουργείται μια Haute Couture εντυπωσιακή εμφάνιση από τον οίκο Schiaparelli

Όταν λες Haute Couture αναφέρεσαι στην δημιουργία αποκλειστικών συλλογών. Είναι ένας κοινός όρος για τα custom-fitted ρούχα που παράγοναι κυρίως στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες της μόδας όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο.

Η ραπτική που ακολουθεί ο οίκος Schiaparelli είναι μια διαδικασία έντονης και πολύωρης εργασίας, αποτελούμενη από πολυτελή υφάσματα, χάντρες και μαργαριτάρια.

Μπορεί να ακούγεται κάπως ιδανικό αλλά από που ξεκινάει κανείς όταν ο στόχος είναι η τελειότητα;

Ο Schiaparelli με την συλλογή του Φθινόπωρο 2022, θέλησε να δώσει έμφαση στο tailoring ως «μια κλασική ιδέα» που εδραιώνει όλο τον σουρεαλισμό. Ο συγκεκριμένος, έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ίδρυση του από την Elsa Schiaparelli πριν από σχεδόν ένα αιώνα. Για την δημιουργία του συγκεκριμένου κουστουμιού χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο σακάκι χρειάστηκε πέντε fittings και πάνω από 150 ώρες για να τελειοποιηθεί, και το πρώτο σκίτσο είχε ακριβώς το σχήμα ενός ώμου και τίποτα παραπάνω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Ο Daniel Roseberry, 37 ετών, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2019 και σε συνεργασία με την ομάδα που τον βοηθάει για την πραγματοποίηση των show, οραματίζονται ένα σύμπαν αποτελούμενο τόσο από δημιουργικά όσο και από τεχνικά κομμάτια. Βέβαια για την τελική απόφαση που θα πάρουν, υπάρχει μια μικρή τελετή που ακολουθούν. Ο ίδιος αισθάνεται ότι η Γη σταματάει να γυρίζει για δυο δευτερόλεπτα.

Παρακάτω θα δούμε το ταξίδι του Roseberry εβδομάδες πριν όλος ο κόσμος «σταθεί ακίνητος» και έκπληκτος για το αποτέλεσμα αυτό.

#FIRST SKETCH

Στην αρχή κάθε σεζόν, στο ατελιέ υπάρχουν συνήθως πέντε με έξι διαφορετικά σκίτσα από jackets. Η ομάδα κάνει κάποιες γρήγορες μελέτες, και μέσα σε όλο το χάος που επικρατεί, δημιουργούν την σιλουέτα. Περιγράφουν αυτή την διαδικασία σαν μια συζήτηση.

likewomangr Schiaparelli

#FIRST FITTING

Για να έχουν το τελικό αποτέλεσμα απαιτούνται εβδομάδες που κόβουν.

likewomangr Schiaparelli 1

#SECOND FITTING

Στην φάση αυτή σκιαγραφούν το σακάκι με ένα drop-waist παντελονί. Τα σκίτσα είναι αρκετά σημαντικά για τη σωστή καθοδήγηση μέχρι να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Roseberry χρησιμοποιεί τα σκίτσα για να επικοινωνήσει και να παρακινήσει. Ο καθένας θα πρέπει να ερωτευτεί το κομμάτι που δημιουργούν. Γιατί εάν δεν ερωτευτείς το κομμάτι που δημιουργείς, δεν θα λειτουργήσει.

likewomangr Schiaparelli 2

#ΤHIRD AND #FOURTH FITTING

Σε εκείνο το στάδιο πρόσθεσαν το choker και το κόκκινο, σχεδόν πορτοκαλί κραγιόν. Ζήτησαν από τον Stephen Jones μερικά παλιά καπέλα για να τα δουν ώς επιπλέον αξεσουάρ. Σκοπός ήταν αυτή η σεζόν να είναι πιο καθοδηγημένη από τον χαρακτήρα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Έπειτα εκτυπώνουν χάρτινες μακέτες των κοσμημάτων, κολλάνε σκουλαρίκια με ταινία, κολλάνε βραχιόλια, έτσι ώστε να τοποθετήσουν πλήρως τα αξεσουάρ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

#FIFTH FITTING

Σε μια εφαρμογή υψηλής ραπτικής, όταν έχουν πλέον το τελικό αποτέλεσμα, υπάρχει μια μικρή τελετή που ακολουθούν. Το δωμάτιο είναι ήσυχο καθώς υπάρχει ένα χειροκτρότημα. Είναι σαν ένας χορός με το ατελιέ, όπως το περιγράφουν, γίνετε από σεβασμό για τον αριθμό των ωρών που έχουν περάσει σε αυτό.

Πληροφορίες και φωτογραφίες HARPERSBAZAAR.COM

Είμαι wannabe marketeer αλλά η αγάπη μου για την μόδα με οδήγησε σε μάθηματα fashion styling. Μέσα από τα άρθρα μου θέλω να σας παρακινήσω να πειραματιστείτε και εσείς με τα ρούχα και να δημιουργήσουμε παρέα μοναδικά outfit. You will join me?

RECENT

RELATED