Skip to main content
likewomangr akrylika nyxia afairesi a380a37f

Πώς να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι χωρίς να καταστρέψετε τα νύχια σας

Εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο με αυτά τα tips

Εάν είσαι και εσύ μια από εκείνες που ψάχνεις τρόπο να αφαιρέσεις τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι, γιατί όλα τα beauty saloon είναι κλειστά ή δεν θέλεις σε αυτή τη φάση να ξοδέψει χρήματα και χρόνο, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Από εκείνες τις επεκτάσεις νυχιών μέχρι τα πιο κλασικά και γεμάτα σχέδια νύχια που διαρκούν πολλές εβδομάδες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα φρέσκο ακρυλικό μανικιούρ.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος ζωής όλο και ανεβαίνει, όλοι προσπαθούμε να εξοικονομίσουμε χρήματα και το κάθε ευρώ μετράει. Είναι απόλυτα φυστικό το διάστημα περιποιήσης να μεγαλώνει και να  αφήνεις τα ακρυλικά νύχια σου κυριολεκτικά απεριποίητα.

Φυσικά, εάν έχεις τον χρόνο και χρήματα καλό είναι να επισκεφτείς ένα σωστό επαγγελματία για την πιο αποτελεσματική και ασφαλή αφαίρεση των ακρυλικών. Μέχρι εκείνη την στιγμή πολλές από εσάς καταλήγετε στο δάγκωμα, το μάσημα ή το ξεφλούδισμα και δυστυχώς είναι ότι χειρότερο.

Εάν θέλεις να διατηρήσεις ην καλή υγεία των νυχιών σου, υπάρχουν ασφαλείς τρόποι να κάνεις την αφαίρεση ακρυλικού στο σπίτι. Αν και είναι λίγο πιο χρονοβόρα, το δάγκωμα και το ξεφλούδισμα, είναι πιο αποτελεσματοί, και θα είναι τα νύχια σου υγιή.

Κάναμε λοιπόν μια έρευνα και πήραμε τα καλύτερα tips και οδηγίες από τους beauty & nail experts, για το πως να αφαιρέσεις  τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι.

@kirstenreis03 #acrylicremoval #acrylic #nails ♬ Cry Baby (feat. DaBaby) – Megan Thee Stallion

Πόσο χρόνο χρειάζεται η αφαίρεση με ακρυλικό στο σπίτι

Η αποτελεσματική και σωστή αφαίρεση νυχιών με ακρυλικό θα σου πάρει περισσότερο από μία ώρα, ίσως και δύο.

Τι θα χρειαστείς

-Νυχοκόπτης
-Λίμα νυχιών 100/180 – (η λίμα πρέπει να είναι χοντροκομμένη) εμπειρικός κανόνας όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τόσο λεπτότερο είναι το τρίψιμο, π.χ.: 100 είναι χοντρό τρίψιμο και 240 λεπτό τρίψιμο
-Γυαλιστικό μπλοκ 240 ή λίμα νυχιών 240
-100% ακετόνη
-Μπλοκ γυαλίσματος 4 κατευθύνσεων
-Πετσέτα
-Ρολό κουζίνας / χαρτομάντιλα
-Ξύλινο εργαλείο αφαίρεσης πετσετών ή τζελ
-Ελαιο επιδερμίδας
-2 φορές κύπελλα εμποτισμού – ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μπολ Pyrex, ένα μικρότερο ένα μεγαλύτερο.

Υπάρχουν επίσης κιτ αφαίρεσης για στο σπίτι, τα οποία περιέχουν όλα όσα χρειάζεστε.

Wendergo Nail Polish Gel Remover Tools Kit

81d39n4NkOL. AC SX679

Σετ Ακρυλικού για νύχια Νο3

set akrilikou no38

Πώς να τα αφαιρέσεις βήμα βήμα

1. Ρυθμίστε την περιοχή αφαίρεσης
Αρχικά βάλτε μια πετσέτα για να προστατέψετε τυχόν επιφάνειες από το ασετόν

2. Κόψτε τα νύχια
Χρησιμοποιώντας το νυχοκόπτη σας κόψτε το νύχι όσο το δυνατόν πιο κοντά, αυτό θα κάνει την αφαίρεση πιο εύκολη. «Μην ξεχάσετε να ελέγξετε κάτω από το νύχι μέχρι που φτάνει το δικό σας για να μην το τραυματήσετε.

3. Αφαιρέστε το επάνω στρώμα
Πάρτε τη λίμα των νυχιών σας, χρησιμοποιώντας την πλευρά των 100 grit, λιμάρετε το επάνω στρώμα του ακρυλικού για να επιτύχετε ένα ματ φινίρισμα. Κορυφαία συμβουλή – φροντίστε όταν βρίσκεστε κοντά στις άκρες της λίμας των νυχιών, καθώς μπορεί να είναι αιχμηρές, οπότε προσέξτε να μην κόψετε το δέρμα γύρω από το νύχι σας. Μπορείτε να καταλάβετε πότε έχετε σπάσει στο στρώμα χρώματος, καθώς θα υπάρχει χρώμα στη λίμα των νυχιών σας.”

4. Τυλίξτε τα νύχια
Βάλτε ζεστό νερό (όχι βραστό αλλά όσο καυτό μπορείτε) στα μπολ σας και ασετόν στα δάχτυλα. Μια κορυφαία συμβουλή nail expert για αυτό το βήμα είναι: «Αν χρησιμοποιείτε μπολ Pyrex, τοποθετήστε το μικρότερο μπολ μέσα στο μεγαλύτερο, ρίξτε ασετόν στο μικρότερο μπολ και ζεστό νερό στο μεγαλύτερο μπολ και τοποθετήστε το μικρότερο πάνω από το μεγαλύτερο σαν μπεν-μαρί”.  Επίσης προτείνει να εφαρμόσετε λάδι επιδερμίδας στα πετσάκια και κάτω από το νύχι σας, για να σταματήσετε να αφυδατώνουντο δέρμα και τα νύχια σας.

5. Αφαιρέστε το ακρυλικό
“Βγάλτε το χέρι σας, το προϊόν πρέπει να έχει μια εύθρυπτη ή ζελέ εμφάνιση, σκουπίστε με χαρτομάντιλο, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αφαίρεσης για να ξύσετε το προϊόν σε ένα χαρτομάντιλο, τώρα λιμάρετε το νύχι και επαναλάβετε τη διαδικασία.”  Στη συνέχεια, θα πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα 3,4,5 περίπου φορές ανάλογα με το πάχος του προϊόντος. “Εάν το νερό έχει κρυώσει, φροντίστε να το αντικαταστήσετε με περισσότερο ζεστό νερό και φρέσκο ασετόν για να επιταχύνετε τη διαδικασία.”

Φροντίστε να μην λιμάρετε πάρα πολύ, είναι πάντα καλύτερο να αφήνετε λίγο προϊόν στο νύχι σας παρά πάνω από στο λιμάρισμα.

6. Λιμάρετε τα νύχια σας
«Όταν πλησιάζετε στο φυσικό νύχι σταματήστε να λιμάρε με την λίμα των 100 grit και μεταβείτε σε μια λίμα 240 grit ή μια γυάλινη λίμα ή μια λίμα 240 grit και ένα ξύλινο ραβδάκι, καθώς αυτό δεν θα τραυματίσει τα νύχια». Η nail expert επισημένει «μην ξεχνάς να σπρώχνεις τα πετσάκια σου προς τα πίσω».

7. Θρέψτε τη βάση και τα πετσάκια των νυχιών σας
Για να λειάνετε και να θρέψετε τα νύχαι– πάρτε το ρυθμιστικό διάλυμα και γυαλίστε απαλά την βάση των νυχιών σε ένα απαλό φινίρισμα και μετά τελειώστε με μια θρεπτική κρέμα χεριών και λάδι επιδερμίδας. «Η εφαρμογή μιας θεραπείας νυχιών θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση των νυχιών και η τακτική εφαρμογή πολλών λαδιών επιδερμίδας θα παρατείνει τη θεραπεία και θα τα κρατήσει ενυδατωμένα».

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε όταν αφαιρείτε ακρυλικά νύχια από το σπίτι

Να βάζετε δύναμη ή να τραβάτε βίαια ακρυλικά νύχια. Αυτό μπορεί να βλάψει τα φυσικά σας νύχια και ενδεχομένως να προκαλέσει πόνο ή τραυματισμό.

Ξεφλούδισμα ακρυλικών: Το ξεφλούδισμα των ακρυλικών νυχιών μπορεί να αφαιρέσει τα στρώματα των φυσικών νυχιών σας μαζί με το ακρυλικό, προκαλώντας λέπτυνση και αποδυνάμωση των νυχιών σας.

Χρήση αιχμηρών εργαλείων: Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι απαλά για τη βάση των νυχιών σας. Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά εργαλεία όπως ψαλίδι ή μεταλλικά εργαλεία για να τα αφαιρέσετε. Αυτά μπορούν εύκολα να βλάψουν τα φυσικά σας νύχια και τα πετσάκια.

Δάγκωμα ή μάσημα: Είναι αυτονόητο ότι ίσως πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να δαγκώσετε ή να μασήσετε τα ακρυλικά νύχια, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βλάβη στα φυσικά νύχια και τα πετσάκια σας.

Χρήση σκληρών χημικών ουσιών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα: Αποφύγετε τη χρήση ισχυρών χημικών όπως η ακετόνη, σε υπερβολικές ποσότητες ή για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτά μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν και να βλάψουν τα νύχια και τα πετσάκια σας.

Βιασύνη: Πάρτε το χρόνο σας όταν αφαιρείτε τα ακρυλικά νύχια για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βλάβης στα φυσικά σας νύχια.

Παράλειψη μετέπειτα φροντίδας: Αφού αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια, μην παραμελείτε τα φυσικά σας νύχια. Ενυδατώνετε τακτικά τα νύχια και τα πετσάκια σας για να τα διατηρείτε υγιή και ενυδατωμένα.

SOS: Η αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών μπορεί να είναι μια λεπτή διαδικασία και χρονοβόρα και αν δεν είστε έμπειροι, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία τεχνικό νυχιών για την σωστή αφαίρεση τους.

cover photo allure.com

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED