Skip to main content
likewomangr sxeseis 85238495

7 τρόποι να αναγνωρίσεις ότι έχεις βρεις το σωστό σύντροφο!

Εσύ ξέρεις πως θα αναγνωρίσεις ότι έχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο; Εάν όχι συνέχισε να διαβάζεις!

Στις εποχές που ζούμε η αναζήτηση του ενός κατάλληλου συντρόφου είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και φυσικά αβέβαιη κατάσταση.

Πολλές φορές ο πραγματικός και αληθινός έρωτας δεν είναι σαν τις ταινίες, με τις ρομαντικές μουσικές και τα βεγγαλικά, και φυσικά καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Αυτό που μετράει, στο τέλος της ημέρας, είναι να είσαι με έναν άνθρωπο γνήσιο, αληθινό και με ουσιαστικό περιεχόμενο. Δυστυχώς, κανένας άνθρωπος δεν έχει μια σημαία πάνω από το κεφάλι του, που να δείχνει πως είναι ο κατάλληλος για εσένα. Τα μικρά πράγματα πρέπει να προσέξεις, αυτά θα σου αποδείξουν πως έχεις επιλέξει τον ιδανικό για εσένα.

Παρακάτω σου έχουμε μερικές από τις ενδείξεις που σου δείχνουν πως βρίσκεσαι σε μια αρχικά υγιή σχέση:

Να βλέπεις πράξεις και όχι λόγια:  Όσο όμορφο και αν είναι να ακούς γλυκά και τρυφερά λόγια, οι μικρές πράξεις ρομαντισμού είναι που δίνουν αξία σε μια σχέση. Οι πράξεις αυτές δεν είναι απλά τα δώρα, αλλά και οι μικρές κινήσεις και χειρονομίες που κάνουν την διαφορά και δείχνουν το γνήσιο ενδιαφέρον και την αγάπη.

Αντιδρά σωστά σε έναν τσακωμό: Κάθε άνθρωπος σε έναν τσακωμό έχει την τάση να τεντώνει το σχοινί, πάνω στην ένταση και τον θυμό, και αυτό να έχει ολέθριες συνέπειες στην σχέση. Είναι πολύ σημαντικό, ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να μπορεί να σου μιλήσει ήρεμα και να μειώσει κάθε ένταση, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση. Αυτός ο άνθρωπος είναι που αξίζει να μείνει δίπλα σου, καθώς δείχνει πως δεν είναι βίαιος χαρακτήρας και ενδιαφέρεται για την ηρεμία της σχέσης σας.

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου: Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος σου να μην προσπαθήσει να σε αλλάξει, αλλά να σε δεχτεί ακριβώς όπως είσαι. Έτσι και εσύ θα είσαι ελεύθερος να πεις ό,τι νιώθεις και σκέφτεσαι, χωρίς να σε λογοκρίνει κάποιος, αλλά να σε πλησιάζει με αγάπη και κατανόηση. Το να προσπαθήσει να σε αλλάξει ο σύντροφός σου είναι το μεγαλύτερο λάθος, καθώς είναι δείγμα μιας τοξικής σχέσης.

Έχετε τις ίδιες αξίες: Άλλο ένα στοιχείο πως ακολουθείς τον ίδιο δρόμο με κάποιον, είναι το να μοιράζεστε τις ίδιες κοσμοθεωρίες, αντιλήψεις και αρχές. Καθώς φυσικά και να ακολουθείτε τα ίδια χόμπι, όλα αυτά δείχνουν πως πηγαίνετε προς την ίδια κατεύθυνση σε αυτή την ζωή.

Υπάρχει σεβασμός και προσπάθεια: Ο ήρεμος τρόπος, η αλήθεια και η διατήρηση των ορίων είναι δείγματα σεβασμού του συντρόφου σου απέναντι σου. Αν βλέπεις αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχεις κάνει μια εξαιρετική επιλογή συντρόφου και θα νιώθεις συνεχώς ασφάλεια δίπλα του.

Είναι χαρούμενος με την ανάπτυξή σου: Όποιες αλλαγές και αν βιώνεις στην περίοδο μιας σχέσης, είτε επαγγελματικές, είτε συναισθηματικές, σε επηρεάζουν. Όχι μόνο εσένα αλλά και τον σύντροφό σου, αν αυτός λοιπόν,  είναι αυθεντικά χαρούμενος και περήφανος για εσένα, φαίνεται πως είναι ο κατάλληλος. Η ζήλεια σε περιπτώσεις ανέλιξής σου δείχνει πως πρέπει να ξεφύγεις από αυτή την σχέση.

Εξακολουθείς να ενθουσιάζεσαι σαν την πρώτη φορά: Ακόμα και σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάθε μέρα ενθουσιασμός για το άλλο σου μισό, όπως για παράδειγμα, αν έχετε όλη μέρα να βρεθείτε και καθόσαστε το βράδυ μαζί, είτε βγαίνετε ραντεβού μετά τις πολλές υποχρεώσεις σας. Δεν μιλάμε να υπάρχει κάθε μέρα έντονο πάθος, αλλά οι μικρές στιγμές ενθουσιασμού δείχνουν πως βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Όπως είπαμε καμία σχέση δεν είναι τέλεια, η κάθε μια ξεχωριστά είναι σαν ένα οικοδόμημα, που χρειάζεται από την αρχή τα γερά και σωστά θεμέλια για να αναπτυχθεί. Επομένως, χρειάζεται δουλειά και μεγάλη προσπάθεια, να μην τα παρατάς με τις πρώτες δυσκολίες, αλλά να βρίσκεσαι δίπλα στον άνθρωπό σου, όταν βλέπεις πως το α

IMG 6527

Δήμητρα Φαρδογιάννη

Φοιτήτρια στην πιο ερωτική πόλη, αυτή της Θεσσαλονίκης και φυσικά Θεσσαλονικιά ως το κόκαλο, με την υπερβολή και το στρας να είναι οι καλύτερες μου φίλες. Δασκάλα ειδικής αγωγής in progress, με ένα νέο πάθος, αυτό της αρθρογραφίας. Άλλωστε από μικρή έγραφα πολλά σε ημερολόγια και ήρθε η ώρα να τα πω.

RELATED