Πώς θα μετατρέψετε το κρεβάτι σας σε… παράδεισο ύπνου

Περιορίζετε την κατανάλωση καφεΐνης μετά το μεσημέρι, μειώνετε τον χρόνο έκθεσης σε φωτεινές οθόνες μισή ώρα πριν τον ύπνο και δεν τρώτε “βαριά” το βράδυ, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε;
Δείτε τι μπορεί να φταίει και με πόσο απλό τρόπο έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε το κρεβάτι στον απόλυτο “παράδεισο” για έναν καλό ύπνο.
dthdftghndrf
 
-Κατοικίδια και κινητά τηλέφωνα δεν έχουν καμία θέση στο κρεβάτι σας. Όσο και αν αισθάνεστε ότι τα έχετε ανάγκη κοντά σας, το μόνο που κάνουν είναι να σας ξυπνούν.
 
-Στρώμα: Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορείτε να ξαπλώσετε στη μέση και να γυρίσετε άνετα και προς τις δύο πλευρές. Είναι καλό να το αλλάζετε με ένα καινούργιο κάθε 10 περίπου χρόνια.
 
-Μαξιλάρια: Πρέπει να σας στηρίζουν σωστά ώστε η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη όταν ξαπλώνετε με οποιοδήποτε τρόπο (ανάσκελα, μπρούμυτα, πλάγια). Είναι καλό να τα αλλάζετε με καινούργια κάθε 12 με 18 μήνες.
 
-Χαρτί και στυλό/μολύβι: Ακούγεται παράξενο, αλλά είναι καλό να τα έχετε δίπλα σας όσο κοιμάστε. Θα δείτε ότι αν σημειώνετε τις όποιες σκέψεις έρχονται στο μυαλό σας τις ώρες της ξεκούρασης (και τις θεωρείτε άξιες αναφοράς), θα νιώθετε πιο ήρεμοι σταδιακά, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να σημειώσετε κάτι και να μην το ξεχάσετε την επόμενη μέρα.
 
-Τηλεόραση, ραδιόφωνο και άλλες συσκευές που παράγουν ήχο/φως: Αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι κλειστές στο δωμάτιο. Ο “λευκός θόρυβος” που παράγουν ακόμα και όταν είναι σε σίγηση, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν, επηρεάζει την λειτουργία του ύπνου σας.
 
-Φως: Όσο πιο σκοτεινό μπορείτε να κρατήσετε το δωμάτιο που κοιμάστε, τόσο καλύτερο για εσάς.
 
-Σκεπάσματα: Πρέπει να είναι από υλικά που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα/άνετα και δεν πρέπει να σας κάνουν να νιώθετε υπερβολική ζέστη ή κρύο όσο κοιμάστε.
 
Πηγή: onmed

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue