Skip to main content
likewomangr syntonisou me thn anoixi c4d8e10d

6 συμβουλές να εκμεταλλευτείς σωστά την δύναμη της άνοιξης και να συγχρονιστείς μαζί της

Η άνοιξη είναι εδώ και είναι για όλους ξεχωριστή.

Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και απαραίτητο τμήμα του κύκλου της ζωής. Μπορεί εμείς να βρισκόμαστε μέσα σε συνθήκες απομόνωσης και να νιώθουμε ότι ο χρόνος έχει κλαπεί, αλλά κοιτάζοντας έξω από το παράθυρό μας βλέπουμε ότι η φύση συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό του τραγουδιού της.

Τα βλαστάρια με θάρρος και σκοπό για ζωή αρχίζουν να τρυπάνε το χώμα και να τεντώνονται προς το φως το ηλίου. Μπουμπούκια ξεπετάγονται γρήγορα, τα πούλια κελαηδούν, τα κλαδιά του δέντρου με ευλυγισία αγκαλιάζουν τον άνεμο. Αυτό που μας μαθαίνει η άνοιξη είναι όταν βρίσκεται μπροστά σε ένα εμπόδιο, θα κάνει τα πάντα να βρει μια λύση και να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, για να ζήσει. Όλα στη φύση έχουν μια ομαλή κίνηση.

Η φύση αντανακλάται και στον άνθρωπο.

Όπως ακριβώς το χειμώνα τα δέντρα μένουν αδρανή και με τον ερχομό της άνοιξης μεγαλώνουν μπουμπούκια και ανθίζουν, έτσι και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό της φύσης. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της άνοιξης για να ξεφύγουμε από το παλιό και να προσφέρουμε μια όμορφη, νέα εμπειρία υγείας, ψυχικής σαφήνειας και συναισθηματικής ευεξίας.

likewomangr 6 symvoules na syxronistis me thn anoixi 1 1

Χρειάζεται πολλή δύναμη, θέληση και θάρρος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο, να αναπτυχθούμε και να ακολουθήσει ο καθένας το όραμά του για τη ζωή του.

Αναγέννηση, ανανέωση, ανάπτυξη, δημιουργία, καθαρισμός, δραστηριότητα και κίνηση είναι λέξεις κλειδιά για την άνοιξη.

Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι εμπνέονται συχνά από αυτή την εποχή του χρόνου για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο και να κάνουν αλλαγές.

Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί την άνοιξη και η γεύση της άνοιξης είναι ξινή – αυτά είναι ιδανικά μέρη για να εστιάσετε τη διατροφική σας επίγνωση.

Είναι μια καλή εποχή να συγκεντρωθούμε στην απελευθέρωση των συναισθημάτων μας όπως αυτά που είναι ριζωμένα στο θυμό, δυσαρέσκεια, απογοήτευση και λήθαργο.

Αφήστε την επίγνωσή σας να είναι συναισθηματικά ευέλικτη.

Πως μπορούμε να συγχρονιστούμε με την άνοιξη;

Η άνοιξη είναι η ώρα να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Να αποφύγουμε όσο γίνεται τα πολλά τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα που επιβαρύνουν το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά της αποτοξίνωσης πιο αποτελεσματικά. Απολαύστε την αφθονία φρέσκων τροφίμων της εποχής που αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά.

likewomangr 6 symvoules na syxronistis me thn anoixi 2 1 1

Ενυδατώστε το σώμα σας, πιείτε οκτώ έως δέκα ποτήρια νερό καθημερινά. Προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού του δίνετε μια ωραία γεύση και το λεμόνι τρέφει το ήπαρ.

Το σώμα θέλει κίνηση. Παρόλο που μένουμε μέσα και έχουν περιοριστεί οι διαθέσιμες δραστηριότητες, μπορούμε να πάμε έξω για περπάτημα και τρέξιμο. Συνεχίζουμε τη γυμναστική μας και αυξάνουμε την κινητοποίηση του σώματος.

Μπορείτε να φτιάξετε και τις γλάστρες στα μπαλκόνια σας. Φυτέψτε καινούρια πολύχρωμα λουλούδια και φέρτε την άνοιξη στη διάθεσή σας.

Όταν θα απαλλαχτούμε από τα περιοριστικά μέτρα και μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Ξεκινήστε με ένα πίλινγκ σώματος για να ανανεωθεί η επιδερμίδα, μετά ένα χαλαρωτικό μασάζ με λάδι καρύδας και αβοκάντο, καιμια περιποίησηπροσώπου για ενυδάτωση και λάμψη.

Είναι η ευκαιρία να συγχωρέστε άτομα και καταστάσεις που σας βαραίνουν, να μπείτε στην καινούργια εποχή με ανανέωση.

Η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη. Πάρτε έναν ρίσκο και δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε στη ζωή σας, φτιάξτε το πλάνο σας και ακολουθήστε το.

Το μικρό ευαίσθητο βλαστάρι δεν θα ξέρει ποτέ τις δυνατότητές του εάν παρέμενε ασφαλές εντός του σπόρου του…αρχίστε να φυτρώνετε και να είστε παιχνιδιάρικοι και τολμηροί.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε όλα μου τα άρθρα.

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED