Skip to main content
parisi taxidia 306882b9

Προσδεθείτε…Προσγειωνόμαστε στο Παρίσι

Η μαγευτική αυτή πόλη της Ευρώπης είναι γνωστή ως Πόλη του Φωτός.

Από τον φημισμένο Πύργο του Άιφελ, μέχρι τα υπέροχα καφέ που έχουν αφήσει εποχή, όλα έχουν αναβιώσει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ίσα ίσα για να παίρνουμε μια μικρή γεύση. Όταν όμως το ζεις από κοντά είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, μέσα σε όλο αυτό που βιώνουμε τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια, είχα την τύχη να βρεθώ σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Έτσι θέλω να μοιραστώ μαζί σας 5 πράγματα που απόλαυσα και τα μοιράζομαι μαζί σας για ένα επόμενο σας ταξίδι στο Παρίσι στην Πόλη του Φωτός και του έρωτα.

  1. Περπάτημα

Το Παρίσι, αυτή η μαγευτική πόλη είναι αρκετά μεγάλη ως τεράστια και σίγουρα για να θαυμάσει κάποιος την αρχιτεκτονική των κτιρίων που έχει αλλά και τα πανέμορφα τοπία χρειάζεται να περπατήσει αρκετά. Άρα πηγαίνοντας στο Παρίσι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Άλλωστε πιο ταξίδι αναψυχής δεν θέλει το περπάτημά του για να το απολαύσεις. Τα μέσα μεταφοράς είναι αρκετά χαοτικά και χρειάζεται αρκετή εξάσκηση πριν μάθει να κυκλοφορεί κανείς για αυτό μην ανησυχήσετε αν χαθείτε καμιά φορά επειδή σε όλους μας συμβαίνει.

IMG 1129guillaume bergaglia DQL89gbGle8 unsplash scaled
photo unsplash

  1. Μουσεία

Το φημισμένο Μουσείο του Λούβρου είναι μακράν ένα από τα πιο ωραία μουσεία του κόσμου. Δεν νοείται να επισκεφτείτε το Παρίσι και να μην επισκεφτείτε το Μουσείου του Λούβρου.  Θυμηθείτε ότι για φοιτητές και άτομα ηλικίας 18-25 είναι δωρεάν η είσοδος. Η έκταση του είναι τεράστια και τα εκθέματα μαγευτικά.

bharat patil WR5 Ev bh I unsplash scaled

photo unsplash

Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης. Ανάμεσά τους η φημισμένη Μόνα Λίζα, η Αφροδίτη της Μήλου, και έργα μεγάλων Γάλλων καλλιτεχνών, όπως του Ντελακρουά, του Νταβίντ και άλλων.

IMG 0929 2 scaled

  1. Πύργος του Άιφελ

Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Μπορώ να πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι είναι μαγευτικός και αξίζει πραγματικά να τον επισκεφτεί κάποιος.

IMG 1129 1 scaled

Υπάρχουν διάφορα στενά γύρω από τον Πύργο τα οποία είναι εξαιρετικά για φωτογραφίες ενώ υπάρχουν και μικρά άκρως παριζιάνικα café στα οποία μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου παρέα με ένα κρουασάν.

Η θέα της πόλης αλλά και του Πύργου του Άιφελ είναι μαγευτική, ιδιαίτερα την νύχτα.

Το πιο φημισμένο φυσικά είναι το Café de Flore, το οποίο βρίσκεται στο διάσημο βουλεβάρτο Σαιν – Ζερμαίν στην Αριστερή Όχθη του Παρισιού, όπου συγκεντρώνονται πολλά από τα πιο ιστορικά και φημισμένα καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Αποτελούσε στέκι και τόπο συνάντησης συγγραφέων, καλλιτεχνών, εκδοτών και διανοούμενων. Στους θαμώνες του περιλαμβάνονταν ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Αλμπέρ Καμύ και πολλοί άλλοι.

IMG 1394 2 scaled

  1. Σηκουάνας

Ο ποταμός Σηκουάνας είναι σύμβολο για το Παρίσι και ταυτόχρονα ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης.  Μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού και να πάρετε εάν από τα πλοιαράκια για ένα τουρ.

j shim 8N6HO3YIqwA unsplash scaled

photo unsplash

Μπορείτε ακόμα να βάλετε το λουκέτο της «αγάπης σας» πάνω σε μια από τις γέφυρες του Σηκουάνα και ίσως να επιστρέψετε για το βρείτε.

IMG 1101. jpg 4 scaled

5. Ηλύσια Πεδία και Αψίδα του Θριάμβου 

Κατά την Ελληνική Μυθολογία τα Ηλύσια Πεδία αποτελούσαν τμήμα του Άδη. Ήταν ο τελικός προορισμός της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων.

Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Avenue des Champs-Élysées) είναι η πιο εμπορική αλλά και η πιο ακριβή λεωφόρος της Ευρώπης. Κατά τη διαδρομή θα θαυμάσετε πολυτελή καταστήματα, θέατρα, ξενοδοχεία, κινηματογράφους αλλά και πολλά εστιατόρια και καφέ.

Καλά ταξίδια να έχετε!

cover photo unsplash

 

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RECENT

RELATED