ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος ιός στο Facebook-Μεταδίδεται μέσω video που σας στέλνουν στο inbox!

Τι πρέπει να κάνετε αν τον κολλήσετε
 
Ένας νέος ιός καραδοκεί στο Facebook, γι΄αυτό και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μην τον κολλήσετε, αφού μεταδίδεται… αστραπιαία!
 
ΠΩΣ ΤΟΝ «ΚΟΛΛΑΕΙ» Ο ΧΡΗΣΤΗΣ: Ο ιός βρίσκεται καμουφλαρισμένος μέσα σε ένα αρχείο, το οποίο υποτίθεται πως περιέχει videο.
 
Ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση ότι κάποιος φίλος του στο Facebook τον έχει κάνει tag στο εν λόγω video. Όταν λοιπόν πατήσει πάνω για να δει το video, «κολλά» αυτόματα και τον ιό.
 
Εναλλακτικά, το ίδιο αρχείο διαδίδεται μέσω προσωπικών μηνυμάτων, στο inbox των χρηστών.
 
Εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ στο λινκ που περιέχεται σε αυτό. Θα πρέπει να το σβήσετε αμέσως.
 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ:
 
Οσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή τους (history, cookies, temporary files, κλπ) και να σιγουρευτούν ότι έχουν την ενημερωμένη έκδοση του antivirus του.
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue