Skip to main content
likewomangr dimos kifisias 1 97bff6c0

Πρωτοβουλία ZERO HERO

Ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περάλλοντος, διοργάνωσε στον Δήμο Κηφισιάς, μία εμπνευστική εκδήλωση.

Η Πρωτοβουλία ZERO HERO σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Keep Sea Blue,  ανέλαβαν τη διοργάνωση μίας εντυπωσιακής δράσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, το zero waste, και ειδικότερα την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών.

Η εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ψαριού τοποθετήθηκε από τις 4 Ιουνίου στο κεντρικότερο σημείο της Κηφισιάς, στη γωνία Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, όπου και παρέμεινε μέχρι και τις 14 Ιουνίου, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Στις 5 Ιουνίου, σε μία συγκινητική εκδήλωση, απονεμήθηκαν έπαινοι και βραβεία στα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους παρέλαβαν τις ειδικές τιμητικές πλακέτες τους από τον Πρόεδρο του Σ.Β.Α.Π. κ.Γιώργο Κουράση και τον Γ.Γ. του Συνδέσμου κ. Π. Καμάρα, και ένα μεγάλο “μπράβο” από όσους παρευρέθηκαν.

Ο κ.Γιώργος Κουράσης δήλωσε: “Για 13η συνεχή χρονιά πραγματοποιήσαμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς, εκδήλωση επιβράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον Εκπαίδευση-Βέλτιστες πρακτικές». Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν με ικανοποίηση τα βραβεία-επαίνους και απέδειξαν για άλλη μια ακόμη φορά την ενσυνείδητη συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.”

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τον Σ.Β.Α.Π. για τη δράση. Ευχαρίστησε επίσης τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και ήρθαν στην Κηφισιά από άλλους Δήμους για την απονομή των βραβείων.

Ο κ. Θωμάκος απευθυνόμενος στα παιδιά επεσήμανε πως κρατούν στα χέρια τους τη σωτηρία του πλανήτη. Όσα λιγότερα πλαστικά πετάνε τόσο περισσότερο βοηθούν τον πλανήτη. Τα πλαστικά απορρίμματα δεν αποσυντίθενται στη φύση γι αυτό όσα περισσότερα συλλεχθούν στο μπλε ψάρι τόσο καλύτερο θα είναι το περιβάλλον και τόσο ομορφότερη θα είναι η ζωή όλων μας.

Οι μικροί μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας ZERO HERO, Έλενα Γεωργανά, για τα οφέλη της χωριστής διαλογής απορριμμάτων και τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης και να ρίξουν τα πλαστικά μπουκάλια που έφεραν μαζί τους, στο μόνο… ψάρι που αξίζει να ταΐζεται με πλαστικό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη συμβολική και εκπαιδευτική σημασία της πολυήμερης παραμονής του «ψαριού» στον Δήμο Κηφισιάς, συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα πλαστικού που καταγράφηκε και οδηγήθηκε ήδη ως χωριστό ρεύμα στην ανακύκλωση για νέα παραγωγή. Με αυτό τον τρόπο η σχολική κοινότητα και η τοπική κοινωνία συμβάλλει στον εθνικό στόχο μείωσης των απορριμμάτων πλαστικού και δίνει θετικό δείγμα γραφής για την μετάβαση σε έναν Δήμο μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste).

Γίνε κι εσύ ένας ΗΡΩΑΣ του περιβάλλοντος, κάνοντας το ΜΗΔΕΝ!

Η Πρωτοβουλία ZERO HERO τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) και υποστηρίζεται από το Κορπή Μεταλλικό Νερό ως προς την επανένταξη των υλικών που συλλέγονται στην κυκλική οικονομία.

photo cover

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (από αριστερά προς τα δεξιά) ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΨΑΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ZERO HERO
1. Τ. Τσερεγκώφ, συνεργάτιδα του Σ.Β.Α.Π.
2. Κ. Καπετανάκη, εθελόντρια της Πρωτοβουλίας ZERO HERO
3. Ε. Γεωργανά, Ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας ZERO HERO
4. Π.Καμάρας Γενικός Γραμματέας Σ.Β.Α.Π.
5. Γ. Διονυσιώτης, μέλος ΔΣ του Σ.Β.Α.Π.
6. Γ.Κούρασης, Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π.
7. Γ.Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς
8. Γ. Σκορδίλης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης Δήμου Κηφισιάς 
9. Μ.Μουρατίδου Μέλος ΔΣ του Σ.Β.Α.Π. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED