Τι είναι το..Re-Action ?

Φαινομενικά το Re-Action είναι μία κινηματογραφική ταινία. Η πρώτη Ελληνική Φιλοζωική μη εμπορική ταινία μεγάλου μήκους. Όμως τι πραγματικά είναι το Re-Action ?

Το Φεβρουάριο του 2016 κάπου κοντά στα μεσάνυχτα, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μίας ταινίας μικρού μήκους για τη παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Η αρχή φάνταζε ακατόρθωτη αλλά τελικά μέσα σε 2 μήνες το ακατόρθωτο έγινε πραγματικότητα και έτσι η ταινία Roxy ..the movie με τη στήριξη και τη συμπαράσταση δεκάδων συντελεστών παρουσιάστηκε στο κοινό και έγινε ο προπομπός του Re-Action που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2017. Σε αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα που φάνταζε σχεδόν ακατόρθωτο και κανείς δεν φανταζόταν την πορεία του, βοήθησαν και συμμετείχαν αφιλοκερδώς όλοι οι συντελεστές του, μεταξύ των οποίων μεγάλοι Έλληνες πρωταγωνιστές, καταξιωμένοι επαγγελματίες που δούλεψαν πίσω από τις κάμερες, μεγάλοι Φορείς και Ιδρύματα που έδωσαν τις αιγίδες τους και φυσικά η πρώην αδέσποτη σκυλίτσα Ρόξυ!

Αυτά για την Ιστορία. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα της δημιουργίας του Re-Action ? Μιλώντας εμπειρικά, η ταινία αυτή έδωσε χαμόγελα σε χιλιάδες πρόσωπα. Μοίρασε δάκρυα και συγκίνηση. Μέτρησε εκατοντάδες ώρες αγωνίας, ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα ανά τη χώρα, συγκέντρωσε τροφή και σίτισε εκατοντάδες αδέσποτα ζώα, έδωσε ελπίδα σε άλλα τόσα, ενίσχυσε και υπερασπίστηκε την ιδέα της υιοθεσίας, έκανε τις παιδικές κυρίως καρδιές να αγκαλιάσουν τα τετράποδα που έχουν ανάγκη, άκουσε χιλιάδες χειροκροτήματα !

Η ταινία Re-Action μέσα σε 8 μήνες, φιλοξενήθηκε από πάρα πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, υπό την αιγίδα των οποίων προβλήθηκε δωρεάν πάντα για το κοινό. Μεγάλοι ιδιωτικοί φορείς πραγματοποίησαν εκδηλώσεις για τη παρουσίασή της, μεταδόθηκε από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, αγκαλιάστηκε από κρατικούς φορείς.

​Με μήνυμα ”δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή” η ταινία Re-Action, μέσα από την αγάπη των δημιουργών της για τα αδέσποτα ζώα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έφτασε το ακατόρθωτο. Στο πρόσωπο της θρυλικής Ρόξυ το κοινό είδε το κάθε αδέσποτο ζώο που περιφέρεται στους δρόμους και ζητά τη βοήθεια των ανθρώπων. Είδε πως ένα τόσο μικρό πλασματάκι μπορεί να μας αλλάξει πραγματικά τη ζωή και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη ταινία ως μία ευχάριστη οικογενειακή κομεντί, με πάρα πολλά κοινωνικά μηνύματα. Όχι μόνο για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, για τους ηλικιωμένους και για τις σχέσεις των ανθρώπων. Η ταινία Re-Action λειτουργεί εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά για μικρούς και μεγάλους .Τελικά το Re-Action είναι μία Μεγάλη Ιδέα !

Η ταινία συνεχίζει τις προβολές της ανά την Ελλάδα. Πληροφορίες για το κοινό στο facebook: Re-Action

Πετρίδης Χρήστος

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue