Ριζότο με μανιτάρια

Σήμερα το μενού μας έχει ριζότο μανιταριών! Δώστε λίγη παραπάνω σημασία και χρόνο για το σωστό μαγείρεμα του ρυζιού και απολαύστε ένα ριζότο όπως ακριβώς θα το βρίσκατε στο αγαπημένο σας εστιατόριο!

ΥΛΙΚΑ:

800-1000γρ ζωμό κότας

230γρ ρύζι για ριζότο( arborio)

1 μέτριο κρεμμύδι λευκό(ψιλοκομμένο)

Αλάτι/πιπέρι

100-160γρ πεκορίνο(ή παρμεζάνα)

2 μανιτάρια σαμπινιόν (λευκά)

1-2 μανιτάρια πόρτο μπέλο

2 μανιτάρια πλευρώτους

Ελαιόλαδο

50γρ βούτυρο

Προαιρετικά λίγες σταγόνες λάδι τρούφας

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα όχι τα κοτσάνια)

½ ποτήρι λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με τον ζωμό μας σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με ένα κύβο ζωμό κοτόπουλο, θα είναι ακόμα καλύτερα αν έχουμε σπιτικό ζωμό να χρησιμοποιήσουμε!

Ξεκινάμε παράλληλα να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια μας, θέλουμε να είναι στο μέγεθος του ρυζιού! Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε καλά τα μανιτάρια μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι αλλά σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ρύζι μας, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να μαραίνεται σβήνουμε με το κρασί, και μόλις αυτό εξατμιστεί ελαφρώς, προσθέτουμε τον ζωμό σταδιακά, λίγο κάθε φορά, ενώ δεν σταματάμε το ανακάτεμα, λίγο πριν το ρύζι μας να είναι έτοιμο (πολύ πιθανό να χρειαστεί λίγο ζωμό παραπάνω) προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και το θυμάρι. Όταν το ρύζι μας ψηθεί σωστά (θέλουμε να κρατάει ελαφρώς), κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το πεκορίνο, ξαναδοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και το λάδι τρούφας αν θέλουμε! Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι!

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue