Skip to main content
likewoman roz diakosmisi 2 8a366535

Ροζ χρώμα: Πώς να διακοσμήσετε σωστά το σπίτι σας με το νέο color trend, σύμφωνα με τους ειδικούς

Δείτε πώς να διαμορφώσετε αυτό το εκπληκτικά ευέλικτο χρώμα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το ροζ χρώμα αυτή την εποχή έχει την τιμητική του, καθώς η τάση της Barbiecore έχει γίνει επίσημα το νέο trend. Και υπάρχει ένας άλλος λόγος για να το συμπεριλάβετε στα σχεδιαστικά σας σχέδια: Σύμφωνα με το Color Psychology, έναν ιστότοπο που εστιάζει στις έννοιες και την ψυχολογία των αγαπημένων μας αποχρώσεων, το ροζ έχει πολλές θετικές συσχετίσεις. Είναι ένα ηρεμιστικό, μη απειλητικό χρώμα που συνδέεται με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να είναι τρομακτικό να διαμορφώνεις μια τόσο παραδοσιακά θηλυκή απόχρωση τόσο επιθετικά.

Ωστόσο, οι αποχρώσεις του ροζ είναι πολλές από το έντονο ροζ της Barbie μέχρι το ροζ παλ της παιώνιας και όλα τα ενδιάμεσα. Για να μάθετε πώς να ενσωματώσετε αυτό το χρώμα στο σπίτι σας, πήραμε ιδέες από τους κορυφαίους σχεδιαστές σχετικά με τη ροζ διακόσμηση.

Do: Αγκάλιασε τη φύση

Ο Bryan Frost λέει του αρέσει να αφήνει τη φύση να είναι ο οδηγός του για να εμπνεύσει με pink pop πινελιές. Όπως αναφέρεις το αγαπημένο του ροζ βρίσκεται στα λουλούδια. «Πάντα υποτιμούμε τη δύναμη μιας σύνθεσης με λουλούδια που προσθέτει φυσικές ροζ αποχρώσεις σε έναν χώρο. Τα λουλούδια μπορούν να προσθέσουν το πιο όμορφο χρώμα σε οποιοδήποτε τραπέζι καθώς είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα χωρίς υπερβολική δέσμευση.»

Do: Βάλτε ταπετσαρίες από ύφασμα στους τοίχους

Ο Jacque Christensen λατρεύει να χρησιμοποιεί το καυτό ροζ, σε ενδιαφέροντα υφάσματα και σχέδια. «Το να βάλεις ένα φωτεινό χρώμα σε ένα παραδοσιακό πλαίσιο επίπλων είναι συναρπαστικό και απροσδόκητο. Η αντιπαράθεση ενός φωτεινού καθαρού χρώματος με ένα παραδοσιακό έπιπλο δίνει ζωή και ενδιαφέρον στον χώρο.»

Όσον αφορά τα υφάσματα και τις ταπετσαρίες, υπάρχουν εντυπωσιακά κομμένα βελούδα που, προστιθέμενα σε έναν καφέ σοκολά καναπέ ή καρέκλα, προσθέτουν μια pop πινελιά.

likewoman roz diakosmisi
pinterest

Don’t: Χρησιμοποιήστε μόνο μία ροζ απόχρωση ανά δωμάτιο

Υπάρχει ένας τρόπος να βάλετε πολλά ροζ σε έναν χώρο για ένα κομψό τελικό αποτέλεσμα. Η Merrill Lyons εξηγεί, «Το ροζ είναι ένα από εκείνα τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη γκάμα στο ίδιο δωμάτιο.»

Μπορείτε να επιλέξετε ροζ τόνους που να συμπληρώνουν με ροζ μπεζ.

Don’t: Χρησιμοποιήστε μόνο ροζ σε “θηλυκούς” χώρους

Η απροσδόκητη χρήση του ροζ – μπορεί να λειτουργήσει σε πάρα πολλούς χώρους. Για πάρα πολύ καιρό, το ροζ είχε υποβιβαστεί και το βρίσκαμε σε παιδικούς σταθμούς και γυναικείους χώρους. Δεδομένου ότι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα ιδανικό ουδέτερο, η σωστή απόχρωση θα λειτουργήσει με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα και μπορεί να είναι το τέλειο mach και να μας φτιάξει την διάθεσης. Μπορεί να είναι αρρενωπό όταν συνδυάζεται με τη σωστή απόχρωση, ιστορικό με το σωστό χρώμα, αλλά πάντα σαγηνευτικό σε σχεδόν οποιαδήποτε απόδοση.

Do: Βάλτε το παντού!

Το ροζ μπορεί να είναι το εξέχον χρώμα από ένα δωμάτιο μέχρι ένα μπάνιο. Είναι ένα από εκείνα τα χρώματα που οι άνθρωποι αποφεύγουν, αλλά αν έχετε τη σωστή απόχρωση, μπορεί να κόψει την ανάσα. Τίποτα δεν είναι πιο εντυπωσιακό από μια τραπεζαρία σε ροζ χρώμα, ή μπορείτε να το βάλετε σε μια  για οροφή προσθέτει πραγματικά μια όμορφη λάμψη στο δωμάτιο, λέει η Jena Salmon.

Και άλλοι σχεδιαστές απολαμβάνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο σε ροζ χρώμα.

likewoman roz diakosmisi 1
fabmood.com

cover photo pinterest

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED