Skip to main content
likewomangr fashion shows 2022 db1a840b

Runway shows: Όλα τα looks που ξεχώρισαν τον χειμώνα 2022

Με την βοήθεια της (αγγλικής) Vogue, συγκεντρώσαμε τις πιο must εμφανίσεις από τα runway shows, τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού (και συνεχίζουν). Διακρίνουμε κάποιες  eye-catching εμφανίσεις από αρκετάbrands όπως και fashion houses.

Πρόκειται για την χειμερινή collection 2022 και όσα looks αναμένουμε να δούμε. Μας μαρτυρούν trends που περιμένουμε να δούμε σε μία πιο καθημερινή τους μορφή στα καταστήματα και να κυκλοφορούν στο δρόμο.

MARC JACOBS

“We have art not to die of the truth.” είπε ο Marc Jacobs πριν την έναρξη του show, χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή του Nietzsche. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να στερήσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, όπως και την επίθεση του Clarence Thomas ως προς τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ως προς τις εικόνες που μας χαρίζει για τον χειμώνα του 2022, είναι έντονη η παρουσία των oversized jeans και των jean jackets. Χρησιμοποιεί το κλασσικό ‘αμερικάνικο’ jean, με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει σε υψηλή γαλλική ραπτική.

likewomangr marcjacobbs

JACQUEMUS

Το συγκεκριμένο show διαδραματίστηκε στη Νότια πλευρά της Γαλλίας στα βουνά ‘αλατιού΄ -όπως χαρακτηρίζονται- όπου χάραξαν δρομάκι ώστε να είναι ευκολότερη η διέλευση των μοντέλων κατά τη διάρκειά του. Παρουσιάστηκαν 61 looks συνολικά. Εντοπίσαμε διαφανή παλτό, puffer γιλέκα και πολλά cargo παντελόνια, συνδιασμένα με πολλούς τρόπους. Βλέποντας τη φετινή collection, βλέπουμε πως μοιάζει με μία μικρή επιστροφή και ενθύμηση των αρχών της.

likewomangr jaquemus

BURBERRY

Αυτή τη φορά ο Riccardo Tisci παραδίδει την δική του εκδοχή για τον οίκο στους δρόμους του Λονδίνου. Η παρουσίαση της collection έλαβε χώρα σε ένα τεράστιο event στο London’s Central Hall Westminster’ , όπου παρουσιάστηκαν δύο collection για τον χειμώνα του 2022: η γυναικεία και η ανδρική. Το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live το show, βρισκόταν σε έναν χώρο σκοτεινό γύρω από τα μοντέλα, γεγονός που αποσκοπούσε τόσο στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για το Λονδίνο, όσο και στην απόδοση της δέουσας σημασίας στην νέα συλλογή.

likewomangr burberry

RALPH LAUREN

Το όραμα του οίκου συνεχίζει και είναι πιο inclusive, εν συγκρίσει με την εποχή προ-πανδημίας. Πριν λίγους μήνες έκανε την αποκάλυψη της νέας συλλογής για τον επικείμενο χειμώνα, όπου αναβιώνει το κλασσικό ‘prep look’ που χαρακτηρίζει την εταιρεία, στην εποχή του 2022. Γίνεται μία προσπάθεια, που στέφεται με επιτυχία, για την ένταξη του inclusivity τόσο στις τρέχουσες, όσο και στις επόμενες collection.

likewomangr ralph lauren

RODARTE

Στον κόσμο της Rodarte δεν υπάρχει χώρος για έννοιες όπως του ορθολογισμού. Αντιθέτως, μέσω των looks που παρουσιάζονται στην χειμερινή collection για τον επερχόμενο χειμώνα, έχεις την ευκαιρία – αν αφεθείς – να ταξιδέψεις στον κόσμο των παραμυθιών, εκτός του γκρίζου των πόλεων. Το μπαλέτο ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τον συγκεκριμένο οίκο και αυτό φαίνεται περισσότερο από ποτέ φέτος. Αν και είναι εύλογο να θεωρηθούν εκκεντρικές ως εμφανίσεις οι περισσότερες, σίγουρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, προσαρμόζοντάς τα στο προσωπικό σου στυλ και καθημερινότητα.

likewomangr rodarte

ALEXANDER McQUEEN

O Alexander McQueen έφερε το show για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη το 1996 μαζί με τον Dante και ξανά το 1999 για το Eye. To show του 1999 καταγράφηκε ως το show με το πιο πολύ νερό στην ιστορία, καθώς την ώρα που διαδραματιζόταν, οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει λόγω της βροχής, γεγονός που δεν άφησε ανεπηρέαστο το show.

likewomangr

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED