Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2FLikewomangr chiara ferragni dior 1

Sanremo 2023: Η Chiara Ferragni επιλέγει τέσσερις εμφανίσεις Dior γεμάτες δυνατά μηνύματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Chiara Ferragni και τις εμφανίσεις της για το Sanremo Festival 2023

Η Chiara Ferragni στο Sanremo 2023: ανάμεσα στις εμφανίσεις του Dior υπάρχει επίσης ένα φόρεμα ενάντια στα στερεότυπα φύλου
Τέσσερα βλέμματα για ένα δυνατό μήνυμα: Η Chiara Ferragni επέλεξε να φέρει στη σκηνή του Ariston, το πρώτο βράδυ του Φεστιβάλ Sanremo 2023, για να πει τη γνώμη της ενάντια στο μίσος, τη βία και τον σεξισμό.

Το Manifesto Dress, η πρώτη ματιά της Chiara Ferragni στο Sanremo 2023

«Σκέψου ελεύθερα», αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που επιλέγει η Chiara Ferragni για το κοινό του Ariston που την υποδέχεται με χειροκροτήματα και επευφημίες. «Τα απλά αλλά δυνατά λόγια προέρχονται από ένα έργο της Claire Fontaine που ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει όλες τις γυναίκες να αισθάνονται ελεύθερες να βγουν από τον ρόλο που τους επιβάλλει η κοινωνία» – γράφει στο Instagram, προβλέποντας τον μονόλογο που θα ερμηνεύσει στην πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο 2023 – «…μια υπόσχεση στον εαυτό της κάθε μέρα καθώς αγωνίζεται να μην αισθάνεται άσχημα λόγω της επιτυχίας της ως γυναίκα. Το “Pensati libera” είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θέλουν απλά να νιώθουν σαν τον εαυτό τους χωρίς να κρίνονται».

Η Chiara Ferragni για το Sanremo 2023 επιλέγει ένα κομψό μαύρο φόρεμα με διαμορφωμένο μπούστο που ανοίγει σαν στεφάνη, αποτίοντας φόρο τιμής στο New Look του Dior maison, με κέντημα στους ώμους, Think free is όχι μόνο ένας ισχυρισμός αλλά είναι και η δύναμή του.

Tο γυμνό φόρεμα που απεικονίζει τα σχήματα του σώματος

Με αυτό το γεμάτο νόημα βλέμμα θέλησε να θυμηθεί ότι αγαπώντας τον εαυτό της και νιώθοντας ελεύθερη ξεπέρασε τις λέξεις γεμάτες μίσος και αιχμηρές σαν λεπίδες που εκφράζονται καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα, ξεπερνώντας αυστηρά το όριο, γινόμενος δικαστής με μια ετυμηγορία για κάθε θέμα. Η Chiara Ferragni δεν είναι εκεί και, προσκεκλημένη από την Amadeus να συνδιοργανώσει την πρώτη και την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ Sanremo 2023, αδράττεται της ευκαιρίας να μιλήσει στην καρδιά του κοινού της και της σκηνής του Ariston. Ακόμα και σε όσους δεν έχουν smartphone ή tablet, γιατί το μήνυμα είναι καθολικό. Και το κάνει με λόγια, ένα γράμμα που γράφει στον εαυτό της ως παιδί, αλλά και μέσα από το ρούχο που προσωποποίησε η Maria Grazia Chiuri: ένα απλό γυμνό φόρεμα που αναπαράγει πιστά τις λεπτομέρειες του γυμνού κορμιού της. Χιλιάδες μικροκρύσταλλοι το φωτίζουν.

Μανιφέστο φόρεμα, το peplum φόρεμα με τα γραπτά που του αφιερώνουν οι haters

Η τρίτη εμφάνιση της Chiara Ferragni στο Sanremo είναι μια πραγματική δήλωση ενάντια στο μίσος: «Με αυτό το peplum φόρεμα φέρνουμε στη σκηνή του θεάτρου Ariston μερικές από τις επικρίσεις που απευθύνονται στην Chiara για την εμφάνισή της, το σώμα της και πάνω από όλα την ελευθερία της να νιώθει γυναίκα εκτός μητέρα. Οι προτάσεις περιφρόνησης κεντημένες με μαύρα μαργαριτάρια είναι τα πραγματικά αδικήματα που οι μισητές απευθύνουν καθημερινά στις φωτογραφίες της που δημοσιεύονται στο Instagram – εξηγεί επίσης μια ανάρτηση στη σελίδα της επιχειρηματίας στο Instagram. Η Maria Grazia Chiuri είχε την ιδέα να κεντήσει αυτές τις ΜΑΥΡΕΣ λέξεις σε ένα ΛΕΥΚΟ peplos σαν τη σελίδα ενός βιβλίου που λέει για εκείνη την άκαρπη περιφρόνηση ενάντια στην οποία πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα. Φέρνοντας αυτές τις σεξιστικές φράσεις στο Sanremo, θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλους να μην νοιάζονται και να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες να μην υποτιμώνται από αυτούς που μισούν γιατί μετράνε πραγματικά μόνο οι απόψεις εκείνων που μας αγαπούν».

Το Κλουβί Φόρεμα, για να απελευθερωθούν οι νέες γενιές

Η τέταρτη ματιά της Chiara Ferragni στο Sanremo 2023 είναι το φόρεμα Gabbia, που ονομάστηκε έτσι για να «απελευθερώσει τις νέες γενιές από τα στερεότυπα των φύλων στα οποία οι γυναίκες αισθάνονται συχνά εγκλωβισμένες». Αποτελούμενο από μια φόρμα ζέρσεϊ κεντημένη με στρας παγιδευμένη σε μια τούλινη φούστα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Jana Sterbak, το φόρεμα που σχεδίασε η Maria Grazia Chiuri «αντιπροσωπεύει την ελπίδα να σπάσει τις συμβάσεις που επιβάλλει η πατριαρχία. Μια ελπίδα που εναποθέτουμε στα κορίτσια του σήμερα που θα είναι οι αυριανές γυναίκες. Αυτή είναι η ευχή μιας μητέρας στο κοριτσάκι της, που μπορεί επιτέλους να φωνάξει Βιτόρια!”.

To γράμμα στην κόρη της

cover photo credits instagram @chiaraferragni

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED