Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2F1024px Raphael School of Athens

Σεμινάριο: Η Πανδημία ως πρόκληση για μάθηση

Ένα εποικοδομητικό  τρίωρο, για την εκάστοτε ενότητα, με δεδομένο ότι ο τουρισμός και η βιομηχανία των ταξιδιών  γενικότερα και των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων  ειδικότερα, είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία, εν όψει δε, των μεγάλων θρησκευτικών εορτών της Χριστιανοσύνης  ,καθώς το χριστιανικό συναίσθημα είναι διαχρονικά συνδεδεμένο με το Ορθόδοξο δόγμα, αλλά και με την ευκαιρία και των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για να μην λησμονούμε τα θρησκευτικά μνημεία και τον Πολιτισμό μας, απώτερος σκοπός του σεμιναριακού κύκλου ,είναι η ικανοποίηση της ανάγκης για εκπαίδευση και επιμόρφωση σε θέματα που άπτονται της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας και των Χριστιανικών μνημείων του Εξωτερικού αλλά και με πλούσιο υλικό για τη διεθνή θρησκευτική τουριστική δραστηριότητα , για θρησκείες και θρησκεύματα ανά την υφήλιο, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης  σεμιναρίου από πιστοποιημένο φορέα Κ.Δ.Β.Μ. Επιπέδου 1.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ
ΤΡΙΤΗ  22 Δεκεμβρίου 2020 ,ώρα 18:00 – 21:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙAΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Τα αντικείμενα των ενοτήτων άπτονται της θρησκείας και του τουρισμού
Πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως.
Πλούσιες γνώσεις, που κάθε ενότητα σε προκαλεί να «ταξιδέψεις» περισσότερο, να ανοίξεις τους εσωτερικούς σου ορίζοντες , να εντρυφήσεις σε θέματα εσωτερικής αναζήτησης, ανακαλύπτοντας μέσα από τις θρησκειολογικές προσεγγίσεις αξίες, ιδανικά και αρχές που διέπουν την καθημερινότητά μας και καθορίζουν την ύπαρξή μας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες χωρίς να θέτει γεωγραφικούς και χρονολογικούς (ηλικιακούς περιορισμούς). Είναι δε, σημαντική μαθησιακή εμπειρία για αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
Η απόκτηση της γνώσης είναι συνεχής και δεν σταματά πλέον με τη φοίτηση στην τυπική εκπαίδευση (λύκειο ,πανεπιστήμιο). Η δια βίου εκπαίδευση και μάθηση συμπληρώνει την τυπική εκπαίδευση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ: Η Τουριστική προβολή με τη διαμόρφωση των σύγχρονων δεδομένων που συνάδουν με τις απαιτήσεις της κοινωνίας της πληροφορίας.
Θρησκευτικές ,Προσκυνηματικές Περιηγήσεις και πολιτισμικά «οδοιπορικά» στους δρόμους που χάραξαν θρησκείες, λαοί και πολιτισμοί.
Η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε Έλληνες και ξένους προσκυνητές αλλά και σε θαυμαστές της Τέχνης.
Θρησκευτικοί «θησαυροί» και ιστορικά θρησκευτικά μνημεία.
Η προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς, των γραμμάτων και των τεχνών.
Δημοφιλείς θρησκευτικοί προορισμοί, κορυφαία αξιοθέατα.
Διαπολιτισμικά θρησκευτικά μνημεία.

“Eύχομαι προς όλους, ολόψυχα, υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική καθώς και διανοητική διαύγεια. Ο Ιησούς Χριστός να γεννιέται καθημερινά στις καρδιές μας και να πλημμυρίζει το είναι μας !! Να έχουμε χρόνια δημιουργικά, ευοίωνα ,ευφρόσυνα ,γεμάτα ευδαιμονία!!”

Εισηγήτρια:
Ευφροσύνη ( Έφη) Δ. Καβουρίνου
Πτυχιούχος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,
Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας
Εκπαιδευτικός –Καθηγήτρια ΙΕΚ
Κιν.: 6940750206
e-mail : efikavourinou@gmail.com

theologika seminaria

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED