Skip to main content
images easyblog images 928 3f4808b525a42a0bb340252b3c0de1d3 XL 0847d8d7

Sex Toys…από την μεριά της επιστήμης!

Τα sex toys αφορούν μια τεράστια γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες
 
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία, αφού βοηθούν στη καλή σεξουαλική ζωή του ζευγαριού και συχνά χαρακτηρίζονται ως το «αλατοπίπερο» της σεξουαλικής  έκφρασης. Μια αρκετά συχνή φαντασίωση και η χρήση ερωτικών βοηθημάτων ή αλλιώς sex toys. Οφείλουμε αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως τα σεξουαλικά βοηθήματα δεν είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία του ζευγαριού. Σκοπός τους είναι να διευκολύνουν και να ενισχύσουν τη σεξουαλική απόλαυση των συντρόφων που το επιθυμούν.
 
Τα sex toys αφορούν μια τεράστια γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ανεξάρτητα αν πρόκειται για ετερόφυλο ή ομόφυλο ζευγάρι . Δονητές διαφόρων μεγεθών, για κολπική ή πρωκτική διείσδυση ή/ και για ερεθισμό της κλειτορίδας, strap-on, χάντρες για κολπική ή/και πρωκτική διείσδυση, τεχνητά αιδοία, πεϊκά δακτυλίδια, κουστούμια, μαστίγια, χειροπέδες, και ειδικές κούνιες είναι μόνο μερικά από τα βοηθήματα που μπορεί να βρει κανείς στα αντίστοιχα καταστήματα.
 
Οι έρευνες δείχνουν πως οι συνηθέστεροι πελάτες των καταστημάτων αυτών είναι τα ζευγάρια, γεγονός πολύ ευοίωνο για τη σεξουαλική επικοινωνία των συντρόφων. Τα βοηθήματα μπορεί  να λειτουργούν ευεργετικά στη σεξουαλική έκφραση των συντρόφων και στον πειραματισμό, μπορεί όμως να λειτουργήσουν και αρνητικά.
 
Για παράδειγμα ένας άνδρας που αμφιβάλλει για το μέγεθος του πέους του και την απόλαυση που προσφέρει στη σύντροφό του, πιθανόν να ενοχληθεί ή να νιώσει ότι απειλείται εάν εκείνη παίρνει απόλαυση από ένα δονητή σαφώς μεγαλύτερο από το δικό του μόριο.
 
Πριν την χρήση οποιουδήποτε βοηθήματος  θα πρέπει να υπάρχει η συνεννόηση και η συναίνεση και των δύο. Εάν το θέμα της χρήσης παιχνιδιών δεν έχει αναφερθεί ή ξεκαθαριστεί στη σχέση και απλά παρουσιάσετε στο σύντροφό σας το τελευταίο σας απόκτημα, ενδεχομένως να μην το δεχτεί και τόσο θετικά. Εάν όμως τον συμπεριλάβετε στην επιλογή, αυτό  μπορεί να λειτουργήσει αρκετά διεγερτικά, δείχνοντας του επίσης πως σέβεστε την άποψη και τα θέλω του.
 
Χρειάζεται επίσης προσοχή σε πιο πρακτικά ζητήματα. Δηλαδή, θα πρέπει να ελέγχεται το προϊόν ως προς τη ποιότητα και τα υλικά κατασκευής πριν τη χρήση. Για τα βοηθήματα διεισδυτικού χαρακτήρα προτιμάτε αυτά που κατασκευάζονται από 100% σιλικόνη, ως πιο εύχρηστα και ασφαλή. Μην χρησιμοποιείται δονητές, χάντρες ή οτιδήποτε άλλο αφορά τη διείσδυση, από τον πρωκτό κατευθείαν στο κόλπο γιατί μεταφέρονται μικρόβια και μπορεί να προκαλέσετε κάποια μόλυνση. Ειδικά κατά την πρωκτική εισχώρηση να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην πίεση που ασκείτε, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Μην δανείζετε και μην δανείζεστε τα sex toys που χρησιμοποιείται, ενώ θα πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά με αντιβακτηριδιακό σαπούνι τα «παιχνίδια» σας μετά από κάθε χρήση. Και φυσικά αποθηκεύστε τα σε χώρο που δεν μπορούν να τα βρουν τα παιδιά.  Σίγουρα δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο να βρείτε το δονητή σας μέσα στα παιχνίδια του παιδιού σας ούτε και να δείτε τη κόρη σας να φοράει τις χάντρες σας για κολιέ.
 
Τέλος, καλό θα ήταν να μην το παρακάνει κανείς με το «αλατοπίπερο» αφού τα sex toys μπορεί να εγκυμονούν και κινδύνους για την ίδια τη σχέση. Σίγουρα έχουν θετική επίδραση όταν χρησιμοποιούνται περιστασιακά, για αλλαγή. Όταν όμως  γίνονται απαραίτητα για τον σεξουαλικό ερεθισμό ή όταν αντικαταστήσουν την απόλαυση που παίρνουμε από το σύντροφο μας, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Η χρήση τους δηλαδή μπορεί να γίνει ρουτίνα, καταναγκασμός ή ακόμα και να αναπτυχθεί κάποια παραφιλική συμπεριφορά. Σεξουαλικά βοηθήματα λοιπόν ναι… αλλά με μέτρο. Επίσης η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης και όχι το κάθε μέλος του ζευγαριού να «παίζει» μόνο του.
 
 
 
Δρ Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος & Ψυχολόγος Θέκλα Βασιλείου
 
Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας Δρ Θάνος Ασκητής
Κηφισίας & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ: 210 77 89 890
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ: 210 7.79.79.79
 
Πηγή: mustonline

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED