Skip to main content
likewomangr sofia katidou sinedefxi 4cf8a1b2

Σοφία Κατίδου: «Εξελίσσομαι στη ζωή εκπληρώνοντας καθημερινά μικρούς στόχους»

Γυναίκα – οδοντίατρος και μητέρα η Σοφία Κατίδου ανοίγει την καρδιά της αλλά και τον χώρο της και μας μιλάει εφ όλης της ύλης.

Η Σοφία είναι μια υπέροχη γυναίκα με ένα αληθινό χαμόγελο πολλές ευαισθησίες και καταπληκτική σε αυτό που κάνει. Η δουλειά της είναι να χαρίζει σε όλους εμάς το πιο όμορφο «χαμόγελο». Εμείς την αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που την γνωρίσαμε και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία καθώς έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο επαγγελματικό αλλά και στο προσωπικό κομμάτι.

Πάμε να δούμε τι μας είπε όταν την ξεμοναχιάζαμε σε ένα μεγάλο της διάλειμμα.

Με μητέρα στο κομμάτι της αισθητικής και πατέρα οδοντίατρο πως δεν σε κέρδισε το κομμάτι της ομορφιας;

Η οδοντιατρική, πέρα από το κομμάτι της υγείας, αποτελεί ένα κλάδο που συμβάλει άμεσα στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου μας αν σκεφτεί κανείς πως τα δόντια μας μαζί με τα χείλη αποτελούν βασικά στοιχεία της δομής του. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι, φροντίζουν την εμφάνισή τους και τη στοματική τους υγεία,προσπαθώντας να βελτιώσουν το χαμόγελο τους. Ένα λαμπερό, πιο λευκό και συμμετρικό χαμόγελο μπορεί να μας χαρίσει την αυτοπεποίθηση που επιθυμούμε και αυτό μπορεί να το αποκτήσει κανείς μόνο με τη βοήθεια του  οδοντίατρου και της αισθητικής οδοντιατρικής! Μπορώ να σου πω λοιπόν με βεβαιότητα πως με κέρδισαν και οι δύο κλάδοι.
Τι σου δίνει έμπνευση στη ζωή; 

Η οικογένεια μου και ο σύντροφος μου με τη στήριξη και την ανιδιοτελή τους αγάπη είναι οι κινητήριες δυνάμεις μου. Ξυπνούν τη σπίθα μέσα μου και με βοηθούν να ανακαλύπτω τις δυνατότητες μου και να εξελίσσομαι στη ζωή εκπληρώνοντας καθημερινά μικρούς στόχους. Επειδή όμως ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι η δουλειά μου,θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω πως πηγή έμπνευσης και παρακίνησης για εμένα αποτελεί και το χαμόγελο κάθε χαρούμενου ασθενούς ώστε να αναζητώ τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο τρόπο προσέγγισης του κάθε περιστατικού ξεχωριστά,για να επιτυγχάνεται στο τέλος το βέλτιστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

likewomangr sofia katidou sinedefxi 1

Τι σημαίνει αγάπη για εσένα; 

Να δίνω απλόχερα, να μοιράζομαι, να φροντίζω, να κάνω αυτούς που αγαπώ να χαμογελούν δίχως να περιμένω αντάλλαγμα.
Γνωρίζω ότι αγαπάς πολύ τα παιδιά. Πως πήρες την απόφαση να γίνεις ανάδοχη μητέρα και πως σε έχει εξελίξει αυτό σαν άνθρωπο;
Η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν εφτά χρόνια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες εγκυμοσύνης. Λένε πως κάθε τι στη ζωή συμβαίνει για κάποιο σκοπό. Και τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα το πιστεύω ακράδαντα. Ο Παναγιώτης μου με ωρίμασε και μου έδειξε πως να αντιμετωπίζω με τσαμπουκά τα δύσκολα της ζωής. Δεν είναι εύκολο να κολυμπάς για πρώτη φορά σε βαθιά νερά όμως στο τέλος αυτής της πανέμορφης διαδρομής νιώθεις πρωταθλητής και σίγουρα είσαι καλύτερος άνθρωπος.

Θα υιοθετούσες και άλλο παιδάκι;

Να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη είναι τεράστια ευθύνη, πόσο μάλλον και ένα δεύτερο. Σκοπός είναι να μπορείς να είσαι γονιός χωρίς να είσαι απών. Στη δεδομένη φάση της ζωής μου αφιερώνω πολύ χρόνο στη δουλειά μου και  έχοντας κλείσει πρόσφατα τα 46 μου χρόνια, νιώθω πως αδυνατώ να γίνω μαμά για δεύτερη φορά.
likewomangr sofia katidou sinedefxi 3

Τι ρόλο παίζει η αισθητική οδοντιατρική τα τελευταία χρόνια και τι βλέπεις διαφορετικό από τότε που ξεκίνησες;

Ουσιαστικά η αισθητική οδοντιατρική πάντα υπήρχε αν σκεφτεί κανείς πως η οποιαδήποτε αισθητική διόρθωση ανέκαθεν βασιζόταν στις αρχές της κλασικής οδοντιατρικής. 
Τις τελευταίες δεκαετίες όπου τα πρότυπα ομορφιάς προβάλλονται πολύ έντονα μέσω του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και οι νέες γενιές επιθυμούν το βέλτιστο χαμόγελο, όλο και περισσότεροι αναζητούν τους πιο ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους να αποκτήσουν πιο λευκά και καλοσχηματισμένα δόντια. 
Απαντώντας λοιπόν στην ερώτησή σου, ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός καθώς σε συνδυασμό με τις ενέσιμες μη επεμβατικές θεραπείες στην περιστοματική περιοχή, προσφέρει ένα ιδανικό αισθητικά αποτέλεσμα.
Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια μεγάλη εξέλιξη στα μέσα αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται όπως η ποιότητα στις ολοκεραμικές στεφάνες, τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται, οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται και γενικότερα όλες οι μέθοδοι που βοηθούν στο να προσφέρεται ένα απόλυτα φυσικό σε εμφάνιση αποτέλεσμα. Η τεχνολογία μας έχει επιτρέψει να προσομοιάσουμε το χρώμα και το σχήμα του φυσικού δοντιού σε τόσο υψηλό βαθμό που ούτε ένα έμπειρο μάτι δεν μπορεί πλέον να εντοπίσει μια επαγγελματική αισθητική παρέμβαση. 

Γιατί η λεύκανση έχει γίνει τόσο δημοφιλής;

Η επαγγελματική λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής αισθητική θεραπεία που προσφέρει άμεσα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Ο συνδυασμός των συνεδριών στο ιατρείο με τη θεραπεία που συνεχίζεται στο σπίτι προσφέρει ένα πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα προσφέροντας ένα όμορφο και φωτεινό χαμόγελο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ποιος μπορεί να την κάνει μια και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αποτελεί μια “lunch time treatment” μια και η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί την ιδανικότερη λύση ανανέωσης της εμφάνισης της οδοντοστοιχίας και πολλοί έχουν παρομοιάσει το προφίλ της με το αντίστοιχο του ΒΟΤΟΧ για τις ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο.
Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις επάγγελμα τι θα ακολουθούσες;
Θα τα παρατούσα όλα και θα γινόμουν πριγκίπισσα.

Τι σου αρέσει να κάνεις τις ελεύθερες ώρες σου;

Μου αρέσει να γυμνάζομαι, να έρχομαι σε επαφή με τη φύση και να διαβάζω. Όμως ο ελεύθερος χρόνος μου είναι πλέον πολύ περιορισμένος και αυτός που απομένει είναι τις περισσότερες φορές αφιερωμένος κυρίως στο παιδί μου.
likewomangr sofia katidou sinedefxi 2

Μια ευχή;

Τα παιδιά της γης να παραμείνουν παιδιά και η ωρίμανση τους σε κάθε τομέα να μην έρχεται πρόωρα. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED