Σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες της Marilyn Monroe είδαν το φως της δημοσιότητας

Σπάνιες και αυθόρμητες φωτογραφίες από τη ζωή της Marilyn Monroe πρόκειται να εκτεθούν σε μια νέα Έκθεση στο Λονδίνο, με τίτλο Week With Marilyn – που θυμίζει τον τίτλο της ταινίας του 2011 στην οποία η Michelle Williams υποδύθηκε τη Monroe– και που θα ανοίξει τις πόρτες της αυτό τον μήνα. Οι ασπρόμαυρες αυτές εικόνες, μερικές από τις οποίες δεν έχουν εκτυπωθεί και δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο παρελθόν, έχουν ληφθεί από τον Ed Feingersh, ο οποίος πέρασε μια εβδομάδα φωτογραφίζοντας την εμβληματική φιγούρα του 20ου αιώνα, τον Μάρτιο του 1955, καθώς η ίδια ζούσε την καθημερινότητά της.

Ο γεννημένος στο Brooklyn φωτογράφος, του οποίου τα έργα με τη Monroe είναι τα πιο γνωστά του, βρισκόταν σε μια αποστολή για το περιοδικό Red Book και μάλιστα είχε προταθεί για αυτή τη δουλειά από την ίδια τη Monroe. Η Marilyn προετοιμαζόταν για δύο δημόσιες εμφανίσεις την εβδομάδα εκείνη μεταξύ 24 και 30 Μαρτίου: για την προβολή του CatonHot Tin Roofσ το Morosco Theatre και για μια φιλανθρωπική εκδήλωση που συμμετείχε στο Madison Square Gardens, στο οποίο εμφανίστηκε πάνω σε έναν ροζ ελέφαντα. 

Οι φωτογραφίες της Monroeπου τράβηξε ο Feingersh στο σταθμό Grand Central, με τους επιβάτες να περνούν χωρίς να τους παρατηρούν, είναι ιδιαίτερα διάσημες ασπρόμαυρες εικόνες. Τα αρνητικά τους βρέθηκαν σε μια αποθήκη αρκετές δεκαετίες μετά το θάνατο του φωτογράφου το 1961. Σε μια άλλη φωτογραφία της σειράς, ο Feingersh φαίνεται στην αντανάκλαση ενός καθρέφτη να φωτογραφίζει τη Monroe που βρίσκεται πίσω του και κάποιος επιμελείται το ντύσιμό της. Υπάρχουν επίσης κάποια ενσταντανέ που τη δείχνουν να τρώει σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης και να ετοιμάζεται στο δωμάτιό της στο Ambassador Hotel για να πάει στο θέατρο προκειμένου να παρακολουθήσει τον Tennessee Williams να παίζει.

Την Εβδομάδα Με Τη Marilyn ανοίγει το Gallery Prints στο Wimbledon, σε συνεργασία με τους Getty Images και Gallery London, και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019, με μια «προεπισκόπηση» που θα λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue