Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F11%2Fimages easyblog images 927 7d0a32e39bdf6286ed8d23e971d53c77 XL

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

author likewoman

6 Νοέ 2017

Συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα! Την παίρνετε παντού μαζί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά
250 γρ. κασέρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. έμενταλ
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
250 γρ. φέτα
250 γρ. ζαμπόν
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
5 αυγά μεγάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

VIA argiro.gr

RELATED