Skip to main content
christmas TIPS e9994b09

Stay safe: 5 εναλλακτικές προτάσεις για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Η εποχή της καραντίνας έχει παραμείνει προς ευχαρίστηση όλων μας στο παρελθόν, ωστόσο συνεχίζουμε να διανύουμε μία ιδιαίτερη περίοδο, που προαπαιτεί ξεχωριστή μεταχείριση.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι το πιο φωτεινό και ευχάριστο διάλειμμα που έχουμε ανάγκη, για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να νιώσουμε την ανθρώπινη επαφή, (που ακόμα και σε περιόδους προ κορωνοϊού, λείπει από την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων), να ξεκουραστούμε, αλλά και να διασκεδάσουμε.

Συχνά η ψυχαγωγία, ιδίως σε περιόδους γιορτών, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την έξοδο σε κλαμπ, εστιατόρια και μαγαζιά, γεγονός που είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει την παρούσα περίοδο, και στο πλαίσιο της προσοχής και αποφυγής του ιού, η προσέλευση σε τέτοιους χώρους δεν είναι πάντα θεμιτή με τη συχνότητα στην οποία είχαμε συνηθίσει.

Παρακάτω, σου παραθέτω κάποιους τρόπους και δραστηριότητες  μέσω των οποίων θα μπορέσεις να απολαύσεις τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο έπακρο, δίχως να νιώθεις αποκομμένος/η:

1. Movie Night

Είναι γεγονός πως οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι αστείρευτες . Μάζεψε τους φίλους σου και απολαύστε τις πιο κλασσικές ταινίες των Χριστουγέννων, δημιουργώντας ξεχωριστές αναμνήσεις οι οποίες θα σας συντροφεύουν πολύ περισσότερο από μία βραδιά σε ένα μαγαζί . Κάποιες από τις ταινίες που θα μπορούσατε να επιλέξετε είναι :

●      The Great Rupert (1950)

●      The Bishop’s Wife (1947)

●      Krampus (2015)

●      Scrooge (1970)
●      Love Actually (2003)
●      Tim Burton’s the Nightmare Before Christmas (1993)
christmas movie

2. Secret Santa

Μία από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα , είναι η δοτικότητα . Μαζί με τους αγαπημένους σου ανθρώπους δωρίστε ο ένας στον άλλον δώρα που ξέρεις ότι θα απολάμβαναν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι χρηστικό, ας είναι κάτι που δε θα αγόραζαν ποτέ οι ίδιοι στον εαυτό τους, αλλά γνωρίζεις ότι θα ήθελαν να έχουν. Μπορεί να είναι κάτι που υποστηρίζει το hobby τους, για το κατοικίδιο τους, ακόμα και κάτι χειροποίητο.

christmas presents

3. Bucket List

Είμαι σίγουρη πως σου έχει τύχει να οργανώνεις στο μυαλό σου όσα θέλεις να κάνεις μέσα στις διακοπές αλλά ποτέ δεν υλοποιεί , είτε λόγω υποχρεώσεω , είτε λόγω αναβλητικότητας. Προσπάθησε αυτά τα Χριστούγεννα να δημιουργήσεις μία λίστα (που πάνω από όλα θα είναι ρεαλιστική) σχετικά με όσα μικρά και μεγάλα θες να κάνεις και δρομολόγησέ τα. Ακόμη και αν είναι κάτι απλό και φαινομενικά ανούσι , θα σε ικανοποιήσει η πραγμάτωσή του.

christmas list

4. Cooking

Η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου ευνοεί την εύρεση νέων συνταγών και δοκιμών στην κουζίνα. Ψάξε νέα γεύματα και προσπάθησε να φτιάχνεις αυτά καθ’ όλη την διάρκεια των διακοπών, αντί αυτών που ήδη γνωρίζεις. Ίσως ανακαλύψεις πρωτόγνωρες γεύσεις.

christmas cookies

5. Enjoy your city

Όσο η πόλη κοιμάται, είναι ευκαιρία να την δεις από μία άλλη προοπτική. Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας δεν απορροφούμε, δεν παρατηρούμε , πολλές φορές τους χώρους γύρω μας, τους δρόμους. Μπες στο αμάξι σου και επισκέψου γειτονιές που δεν έχεις εξερευνήσει ποτέ ξανά , βίωσε και δες τη πόλη σου σαν τουρίστας. Επισκέψου τις εκθέσεις τέχνης, τα μνημεία που έχεις χρόνια να θαυμάσεις δίχως τον χρόνο να σε βιάζει  Κάνε όσα βλέπεις τους περαστικούς να κάνουν και εσύ δεν είχες την άνεση του χρόνου να δοκιμάσεις. Τελειώνοντας, η πόλη σου θα έχει αποκτήσει άλλη μυρωδιά, θα μοιάζει λίγο πιο όμορφη, και ιδανικά, θα την αγαπάς λίγο πιο πολύ.

christmas city

 

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED