Skip to main content
images easyblog articles 8059 stella karabakaki synedefxi 8cd1ad5b

Η Στέλλα Καραμπακάκη Με Αφορμή Το Νέο Της Βιβλίο «Ζωή Σε Λόγου Μας» Μας Λέει Τα Πάντα Για Τις Σχέσεις Των Δύο Φύλων!

Να που τα ξαναλέμε, με αφορμή την έκδοση του έβδομου βιβλίου σας, με τίτλο «Ζωή σε λόγου μας». Και αυτό σατιρικό και αυτό με θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων.

Πολύ χαίρομαι που τα ξαναλέμε και σας ευχαριστώ πολύ!

Όντως, και το «Ζωή σε λόγου μας» είναι σατιρικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και το εξώφυλλό του είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου.

Οι ερωτικές σχέσεις είναι πάντα ένα επίκαιρο θέμα, για αυτό και αγαπώ πολύ να ασχολούμαι μαζί τους και να τις σατιρίζω! Αφού ασχολήθηκα στα προηγούμενα βιβλία με την αρχή μιας σχέσης, με τους διάφορους τύπους ανθρώπων που τα βρίσκουν ή δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, ήταν αναπόφευκτο να ασχολήθώ και με το κομμάτι του χωρισμού.

Γιατί επιλέγετε να μιλήσετε στους αναγνώστες με χιούμορ για ένα επώδυνο θέμα όπως ο χωρισμός; Είναι κάτι σαν «ξορκίζω το κακό»;

Κάπως έτσι! Το τέλος είναι το πιο δύσκολο κομμάτι μιας σχέσης, ειδικά όταν είναι κάτι που δεν επιθυμούμε ή δεν θέλουμε να αποδεχτούμε. Νομίζω λοιπόν πως το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε πιο εύκολα έναν χωρισμό, είτε είμαστε δεκαπέντε, είτε τριανταπέντε, είτε πενηνταπέντε χρόνων.

Ο χωρισμός είναι για τους ανθρώπους που τον βιώνουν ένα τέλος ή ευκαιρία για μια νέα αρχή;

Πιστεύω πως είναι και τα δύο. Αρχικά τον βιώνουμε σαν το τέλος του κόσμου (μας) και στη συνέχεια, αργά ή γρήγορα, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή, ακόμα κι αν φοβόμαστε ή δεν θέλουμε.

Κάθε νέα αρχή, αν την αξιοποιήσουμε σωστά και είμαστε και λίγο τυχεροί, μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι και να έρθουμε λίγο πιο κοντά σε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε. Καμιά φορά όταν είσαι σε μια σχέση, ειδικά μακροχρόνια, μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου και τους στόχους σου. Το τέλος της είναι μια ευκαιρία να τα ξαναβρείς ή και να αναθεωρήσεις.

Τελικά, πού καταλήγετε; Υπάρχει σωστός τρόπος αντιμετώπισης του χωρισμού;

Πολύ φοβάμαι πως όχι. Κάθε ζευγάρι διαμορφώνει μια δική του δυναμική και χωρίζει με διαφορετικό τρόπο. Νομίζω πάντως πως μόνο μετά το τέλος μιας σχέσης μπορούμε να την δούμε καθαρά και να αξιολογήσουμε τον άνθρωπο που είχαμε δίπλα μας. Κι αυτό επηρεάζει κατά κάποιον τρόπο και το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον χωρισμό.

Πιστεύω ότι στον χωρισμό μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου και για τον άλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που στον χωρισμό θα σου δείξουν πως σε αγάπησαν πραγματικά, ακόμα κι αν δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το μεταξύ σας, και άλλοι που θα καταφέρουν να τα κάνουν όλα μπάχαλο σβήνοντας κάθε θετικό συναίσθημα που είχες για αυτούς.

Υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία στο βιβλίο ή συλλέγετε εμπειρίες από τον κοινωνικό περίγυρο;

Υπάρχουν πάρα πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία! Ειδικά σε αυτό το βιβλίο που μιλάει για τον χωρισμό, αναγκαστικά μπαίνω στο τρυπάκι να δώσω τις συμβουλές που θα έδινα σε έναν φίλο ή μια φίλη με βάση τις δικές μου εμπειρίες.

Πιστεύετε ότι λείπουν το χιούμορ και η σάτιρα από τη σύγχρονη ζωή και από τον γραπτό λόγο ειδικότερα;

Ναι, πιστεύω πως λείπουν και μάλιστα πολύ. Μας έχει φάει η σοβαροφάνεια και μια ανάγκη για ψευτοκουλτούρα που δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν, όχι τόσο έντονα τουλάχιστον. Κάθε τρόπος γραφής και έκφρασης έχει τη χάρη του, αλλά σε τόσο δύσκολες εποχές όπως αυτές που ζούμε εγώ προσωπικά θα ήθελα το κωμικό στοιχείο να είναι πιο έντονο. Και βέβαια όταν λέω κωμικό στοιχείο εννοώ το φρέσκο χιούμορ που εξελίσσεται και έχει να μας δώσει αυτό το κάτι παραπάνω, όχι το «χιούμορ» που βασίζεται σε χυδαιολογίες και ατάκες που χρησιμοποιούνται πάνω από μια δεκαετία και απλά πλασάρονται με διαφορετικό περιτύλιγμα από διαφορετικά μέσα.

Έχετε αντλήσει έμπνευση και από την επαγγελματική ενασχόλησή σας με τα media και τα social media;

Εννοείται! Μέσω του youtube με το οποίο ασχολήθηκα για κάποια χρόνια ήρθα σε επαφή με πολύ νέο κόσμο που ήθελε να μοιραστεί προβλήματα σχέσεων και ιστορίες χωρισμού και κάπως έτσι μου ήρθε και η ιδέα για αυτό το βιβλίο.

Με τι άλλο ασχολείστε επαγγελματικά αυτήν την περίοδο;

Συνεχίζω να είμαι στην ομάδα που επιμελείται το σενάριο της σειράς «Έλα στη θέση μου» στον Alpha, οπότε ένα μεγάλο κομμάτι χρόνου και έμπνευσης πάει εκεί. Παράλληλα έχω μια συνεργασία έκπληξη για έναν ξενόγλωσσο δίσκο που έχω γράψει τους στίχους των κομματιών και ένα δυο άλλα πράγματα στα σκαριά, παρέα με τις εκδόσεις Λυκόφως, που όμως δεν θα είναι βιβλία.

Τότε θα μπούμε στον πειρασμό να σας ρωτήσουμε πότε θα αρχίσει να προβάλετε ο νέος κύκλος της σειράς «Έλα στη θέση μου» και κυρίως τι πρέπει να περιμένουμε από τα νέα επεισόδια.

Η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται, με το καλό, γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη, με μία πολύ όμορφη και δημιουργική ομάδα στο σενάριο, και φυσικά κάποιους νέους ήρωες που θα μπούνε στη ζωή μας, παρέα με όσους έχουμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια. Αναπόφευκτα λοιπόν θα έχουμε ανατροπές που θα κάνουν τους θεατές να γελάσουν πολύ και τους ήρωές μας να ωριμάσουν λίγο περισσότερο, κυνηγώντας τα θέλω τους. 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED