Skip to main content
likewomangr MARA KARETSOS BOB DYLAN 5a8e46c8

Στιγμιότυπα από το μαγικό αφιέρωμα της Μάρας Καρέτσος στον Bob Dylan

Σημαντικοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και τεχνών, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου σε μία ξεχωριστή βραδιά του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, αφιερωμένη στον κορυφαίο μουσικό και κάτοχο Νόμπελ, Bob Dylan την περασμένη Τρίτη 11 Ιουλίου.

Η διεθνώς επιτυχημένη visual artist και οικοδέσποινα, Μάρα Καρέτσος ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια παρουσιάζοντας στο κοινό το όραμά της για το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης που έχει ιδρύσει και με το οποίο στοχεύει να στηρίξει τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες. 

«Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα. Αυτή η μαγική βραδιά σήμερα είναι μόνο η αρχή για όσα θα ακολουθήσουν στο Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος. Όραμά μου είναι να βοηθήσω τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα όπως άλλωστε τους αξίζει», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Καρέτσος.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Χαράλαμπος Μάνεσης, πρέσβης επί τιμής και administrative chief στο Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος, ο οποιός εξήγησε πως: ​​«Το Κέντρο μας έχει θέσει ως στόχο την προώθηση του έργου των νέων καλλιτεχνών, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι δεν μπορεί να είσαι καλλιτέχνης χωρίς να γνωρίζεις αρχιτεκτονική, γεωμετρία, μαθηματικά ή μουσική. Προσδοκούμε όπως η συνεργασία μεταξύ νέων επιστημόνων και καλλιτεχνών προσφέρει εύφορο έδαφος για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων στην τέχνη και στην επιστήμη ταυτόχρονα. Στοχεύουμε σε διοργάνωση διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων, μουσικών εκδηλώσεων, καθώς και σε ανταλλαγές και φιλοξενία νέων δημιουργών. Ένα όνειρο της Μάρας και δικό μου σήμερα πραγματώνεται, ένα όνειρο που ξεκίνησε από τα χρόνια που ήμασταν μαζί στη Νέα Υόρκη».

Όσοι βρέθηκαν στον όμορφο κήπο του Ζαππείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο κλασικής, τζαζ και ηλεκτρονικής μουσικής. Στην βραδιά ξεχώρισαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος και συγκέντρωσαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

likewomangr MARA KARETSOS BOB DYLAN 2 e1689344299550

Το Piano Trio με την Ευγενία Παπαδήμα στο πιάνο, τον Ισίδωρο Σιδέρη στο βιολοντσέλο και τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο στο βιολί άνοιξε την συναυλία κι έπειτα έδωσε την σκυτάλη στο Dimitrios Vassilakis Quintet με τους Δημήτριο Βασιλάκη στο σαξόφωνο και στα φωνητικά, τον Νέστορα Βασιλάκη στο τενόρο σαξόφωνο, τον Μάνο Σαριδάκη στο πιάνο, τον Κώστα Πατσιώτη στο μπάσο και τον Γιώργο Κωστελέτο στα ντραμς. Ο εξαιρετικός Δημήτρης Φέσσας σε μουσική ambient, φωνή και κιθάρα μαζί με τον Κώστα Στεργίου στα πλήκτρα μάγεψαν το κοινό, ενώ οι δύο σολίστες Κωνσταντίνος Σφέτσας στο βιολοντσέλο και Davide Picci στην κιθάρα ολοκλήρωσαν την συναυλία με τον καλύτερο τρόπο.

Στο τέλος, όρθιοι κοινό και μουσικοί αφιέρωσαν την βραδιά στον Bob Dylan, αγαπημένο φίλο της Μάρας Καρέτσος και ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Uni SystemsiSquare και Celia Kritharioti.

likewomangr MARA KARETSOS BOB DYLAN 1 e1689344283197

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης, Μάρα Καρέτσος, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 με σκοπό τη συνεργασία ταλαντούχων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που βοηθά τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικούς, ποιητές και λογοτέχνες και τους ανθρώπους των επιστημών μέσα από εκθέσεις και παρουσιάσεις να δείξουν το έργο τους και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο χώρος του Ιδρύματος φιλοξενεί διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές ενώ πραγματοποιούνται και ανταλλαγές αλλά και φιλοξενία ξένων καλλιτεχνών, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα και την ιστορία της. Οι δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης, Μάρα Καρέτσος, προσδοκούμε να φέρει νέες τάσεις στην Ελλάδα στον χώρο της τέχνης και της επιστήμης.

unnamed 3 scaled e1689344310836

Η Μάρα Καρέτσος με τον μουσικό Δημήτρη Φέσσα

unnamed 5 scaled e1689344382268

Η Μάρα Καρέτσος με την Έφη Κουτσουρέλη, Αντιπρόεδρο του Ομίλου Quest και μέλος της Επιτροπής του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος

unnamed 4 scaled e1689344407922

Η Μάρα Καρέτσος με την Άννα Τσεϊμαζίδου της Solist / cultural projects

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED