Skip to main content
images easyblog images 928 8e5f062e9750688c028aaa3058da9ec4 XL cbeeabd4

Στον αστερισμό της γυναίκας από τον Γιώργο Ματσάγγο

Στον αστερισμό της γυναίκας λοιπόν, γεννιέται ένα ξεχωριστό site που το επιμελούνται δυο λαμπρές εκπρόσωποι του δυναμικού φύλου, οι Τάνια Νικολοπούλου και η Ζωή Λύρα. 
 
Ως αστρολόγος, χαίρομαι πολύ για την επιλογή της ημέρας εκκίνησης αυτής της προσπάθειας, που συμπίπτει αστρολογικά με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό, στο ζώδιο εκείνο που έχω συνδέσει στο μυαλό μου με το απόλυτο θηλυκό, με τη γυναίκα-φετίχ. Δεν είναι τυχαίο μάλλον το γεγονός ότι γυναίκες-σύμβολα γεννήθηκαν κάτω από τον Ήλιο στο συγκεκριμένο ζώδιο. Η ΒΒ, η «Τζίλντα», η Μελίνα. Γυναίκες που γνωρίζουμε με το μικρό τους όνομα, καθεμιά για διαφορετικούς λόγους, ωστόσο  με ένα κοινό παρονομαστή: Αποτελούν υποδείγματα γυναικών που τίμησαν το ρόλο τους και πρόσθεσαν μια παύλα και ένα επιθετικό προσδιορισμό δίπλα στο όνομα: γυναίκα-θρύλος,, γυναίκα-έρωτας, γυναίκα-δύναμη. 
 
Ωστόσο δεν είναι οι μόνες που κατάφεραν τη ζυγαριά που κάποτε ήταν στα χέρια αποκλειστικά των ανδρών, να γέρνει προς το μέχρι πρότινος «ασθενές» φύλο. Στην ουσία, απέδωσαν το μεγαλύτερο αγαθό: τη Δικαιοσύνη!  
 
Απόδειξη; Ο ίδιος Ο Ζυγός: το μόνο ζώδιο που δεν συμβολίζεται με μορφή ανθρώπου ή ζώου, αλλά με ένα άψυχο εργαλείο. 
 
Το γεγονός αυτό οφείλεται στους πρώτους παρατηρητές του έναστρου ουρανού που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν το ιδανικό της δικαιοσύνης. Βέβαια, στην απλουστευμένη της απόδοση, η εκδοχή αυτή αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη υφίσταται μόνο στον ουρανό και ουδόλως ανάμεσα στους ανθρώπους. 
 
Επιβεβαίωση; Ο Ζυγός είχε μεγάλη σημασία για τους Ρωμαίους Καίσαρες και τους σύγχρονους αστρολόγους τους, οι οποίοι τον είχαν συμπεριλάβει στο Ιουλιανό Ημερολόγιο. Μάλιστα, ο Ιούλιος Καίσαρας απεικονιζόταν σε νομίσματα κρατώντας μια ζυγαριά, σύμβολο της εξουσίας αλλά και της απόδοσης της δικαιοσύνης (Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!). 
 
Στην αρχαιοελληνική μυθολογία ο αστερισμός του Ζυγού αναφέρεται στη ζυγαριά που χρησιμοποιούσε ο ομηρικός Δίας για να αποφασίσει για την τύχη των ανθρώπων, ενώ στην Αίγυπτο, ζυγαριά χρησιμοποιούσε ο Όσιρις για να ζυγίσει τις ψυχές των ανθρώπων και να αποφανθεί για την πορεία τους στη μετά θάνατο ζωή. 
 
Η αρμονία στο περιβάλλον βοηθά το Ζυγό να εκφράσει καλύτερα τα συναισθήματα του και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Η μουσική, η ζωγραφική, η διακόσμηση και όλες οι εκφάνσεις της τέχνης ανήκουν στα ενδιαφέροντά του ζωδίου αυτού, που κυβερνά η Αφροδίτη.
 
Αισιόδοξος από τη φύση του, ο Ζυγός είναι η ψυχή της παρέας και αυτό εύχομαι ΚΟΡΙΤΣΙΑ να συμβεί και με το LικεWoman.gr. 
 
Καλή επιτυχία
 
Γιώργος Ματσάγγος

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED