Συνταγή: Πέννες φούρνου με μοτσαρέλα


19 Οκτ 2017

Εδώ και μέρες μας ζητάτε συνταγή για πέννες, σήμερα λοιπόν η Μαρία Σακελλαρίδη δεν θα μπορούσε άλλωστε να σας χαλάσει το χατίρι σας δίνει πέννες φούρνα με μοτσαρέλα και γραβιέρα. 

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε ένα σουπερ μεσημεριανό φαγητό!

IMG 6826

Συστατικά

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
• 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
• 500 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ.αλάτι
• ½ κ.γ. πιπέρι
• 200 ml νερό
• 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
• 500 γρ. πένες, βρασμένες
• 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
• 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
• Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
• Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
• Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
• Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
• Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
• Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.

IMG 6827

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue