Τα πιο αγαπημένα κοσμήματα της Βασίλισσας Ελισάβετ δώρο από τον Πρίγκιπας Φίλιππος

Για μια γυναίκα με ίσως τη μεγαλύτερη προσωπική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο, κανένα δεν είναι τόσο πολύτιμο για τη βασίλισσα όσο αυτά που σχεδιάστηκαν και της δόθηκαν από τον σύζυγό της, τον Δούκα του Εδιμβούργου. Η ιστορική συλλογή της Αυτού Μεγαλειότητας περιλαμβάνει δεκάδες τιάρες, εκατοντάδες καρφίτσες και σχεδόν κάθε τύπο πολύτιμου λίθου, αλλά μετά την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στο Κάστρο του Windsor στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, τα αναμνηστικά που της έδωσε – και οι αναμνήσεις που κρατούν – θα είναι πιο πολύτιμες από ποτέ.

Κατά τη διάρκεια των 73 ετών γάμου τους, ο Philip σχεδίασε και αγόρασε πολλά κοσμήματα για τη Βασίλισσα, και τα μοναδικά τους σχέδια αντανακλούσαν συχνά βαθιά προσωπικές αναφορές στη σχέση τους.

Μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους μαζί ήταν η σύντομη θητεία του στη Μάλτα από το 1949 έως το 1951, όταν ο Δούκας υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό, και ο πατέρας της Βασίλισσας, Τζορτζ ΣΙ, ήταν ακόμα στο θρόνο. Ο Philip συμπεριέλαβε το ναυτικό σήμα σε διάφορα κομμάτια που είχε φτιάξει για τη γυναίκα του.

photo Bettmann Vogue

Ο Joe Kendrick είναι ο λάτρης των βασιλικών κοσμημάτων και «κρύβεται» πίσω από τον λογαριασμό στο Instagram @Britishroyaljewels

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue