skincare kai typos dermatos d1a1d6f0

Τα προϊόντα που αγοράζεις είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα σου;

Η Black Friday πλησιάζει, και σαν λάτρεις της ομορφιάς όλες θα τρέξουμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας skin care προϊόντα. Πριν όμως αγοράσεις και χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς θα πρέπει να γνωρίζεις πως θα επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν για σένα.

Εάν δεν το κάνεις η επιλογή των προϊόντων θα είναι λανθασμένη και οι αγορές σου αποτυχημένες.

Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την πρώτη γνωριμία με το δέρμα σου και εάν την έχεις κάνει μπορείς να επιβεβαιώσεις παρακάτω εάν είναι η σωστή.

Οι τύποι του δέρματος είναι πέντε:

– Κανονικό

– Ξηρό

– Λιπαρό

– Μεικτό

– Ευαίσθητο

Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να μάθεις τι τύπου δέρματος έχεις είναι να επισκεφτείς έναν ειδικό, ωστόσο σου έχω ένα tip που μπορεί η κάθε μία από εσένα να το κάνεις γρήγορα και εύκολα στο σπίτι σου.

TIP

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό και να το σκουπίσεις απαλά και ταμποναριστά με μία χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια θα περιμένεις σχεδόν μισή ώρα και θα αρχίσεις να παρατηρείς το πρόσωπό σου. Τα σημεία που θα επικεντρωθείς είναι τα μάγουλα και το μέτωπο. Ανάλογα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα θα καταταχτείς σε έναν από τους παρακάτω τύπους.

Κανονική επιδερμίδα, είναι η επιδερμίδα όπου φαίνεται καθαρή, απαλή και λεία, κι αυτό λόγω ότι η ενυδάτωση της είναι φυσική και γιατί το δέρμα έχει καλή κυκλοφορία αίματος και ελαστικότητα. Συνήθως έχει πόρους αλλά όχι πολύ μεγάλους, έχει μια υγιή όψη, δεν εντοπίζεις σημεία λιπαρά ή ξηρά και δεν εμφανίζει κηλίδες και σημάδια.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ

Ξηρή επιδερμίδα, μπορεί το δέρμα επιφανειακά να φαίνεται πως έχει ωραία υφή και να είναι τεντωμένο αλλά στην ουσία είναι αυτή η οποία δε λάμπει καθόλου. Εάν παρατηρήσεις το δέρμα δείχνει αφυδατωμένο, σε μερικά σημεία τραβάει και παράλληλα είναι και τραχύ.

dry skin

 

 

 

Λιπαρό δέρμα, πολύ εύκολο να το εντοπίσει κανείς. Η επιδερμίδα γυαλίζει και αυτό οφείλεται στην περίσσεια έκκριση σμήγματος. Σ’ αυτό το δέρμα φαίνονται οι κηλίδες, συχνά υπάρχει έξαρση ακμής, έχει μαύρα στίγματα και μεγάλους-ορατούς πόρους. Το καλό βέβαια είναι ότι οι λιπαρές επιδερμίδες εμφανίζουν πολύ αργά ρυτίδες. Προσοχή, το ότι φαίνεται ενυδατωμένη δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείς την ενυδάτωση της.

ΛΙΠΑΡΗ

Μικτή επιδερμίδα είναι εκείνη η οποία δεν είναι ούτε λιπαρή ούτε ξηρή. Είναι δύσκολο να την εντοπίσεις, ωστόσο αν παρατηρείς λιπαρότητα στο σημείο Τ δηλαδή στο μέτωπο, την μύτη και το πηγούνι και ξηρότητα στα μάγουλα τότε ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία.

ΜΙΚΚΤΗΗ

Ευαίσθητη επιδερμίδα είναι εκείνη που φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη, συνήθως έχει ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα και παρουσιάζει φαγούρα. Είναι μια επιδερμίδα η οποία είναι δύσκολη στον χειρισμό της γιατί επηρεάζεται άμεσα από τις εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες όπως το άγχος και το στρες, τη κακοκαιρία και την ηλιακή ακτινοβολία γι’ αυτό και πρέπει να την φροντίζουμε πολύ σχολαστικά.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ

Το δέρμα αλλάζει υφή ανάλογα με την αλλαγή του κλίματος, τους ψυχολογικούς παράγοντες και την ηλικία. Επίσης ένα άλλο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι, ανά πέντε χρόνια περίπου, αλλάζει ο τύπος δέρματος.

Να μάθετε να ακούτε το σώμα σας και τις ανάγκες που έχει, έτσι ώστε να του δίνετε αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Άλλωστε το όμορφο δέρμα σχετίζεται με τη χρήση των σωστών προϊόντων. Τώρα που γνωρίζεις τον τύπο δέρματος που έχεις, μπορείς να πας, να κάνεις τις αγορές σου διαλέγοντας το κατάλληλο προϊόν ομορφιάς για σένα.

Screenshot 5 1

Μαρία Τεπετίδου Blogger

Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων και θα μοιραζόμαστε μαζί το κομμάτι της ομορφιάς και του fitness από την οπτική γωνιά της ψυχαγωγίας έτσι ώστε να τα κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Επίσης θα προσεγγίζουμε επίκαιρα κοινωνικά θέματα που χρίζουν ιδιαίτερη σημασία.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue