Skip to main content
likewomangr Anoixiatika vivlia a1a0c5f1

Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε τον Φεβρουάριο

author likewoman

1 Μαρ 2024

Ο Φεβρουάριος μας αποχαιρετάει σήμερα και η ομάδα του By the Book έκανε μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών που ξεχώρισαν.

Μυθιστορήματα, παιδικά και εφηβική λογοτεχνία, βιβλία αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας αλλά και graphic novels γέμισαν τα ράφια μας και μας υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Ότι κι αν επιλέξετε, είναι σίγουρο πως θα το απολαύσετε.

ΤΟ ΝΥΧΤΟΣΠΙΤΟ

Το νέο βιβλίο του Jo Nesbo είναι γεγονός!

Όταν σε καλούν οι φωνές, μην απαντήσεις… Μετά τον θάνατο των γονιών του στη φωτιά του σπιτιού τους, ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ Ελόβντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Ο Ρίτσαρντ κερδίζει πολύ γρήγορα τη φήμη του παρία κι όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν τους λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Κάρεν, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Ρίτσαρντ να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Εντοπίζει τον αριθμό που κάλεσε ο Τομ για να κάνει φάρσα σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο Δάσος των Κατόπτρων. Εκεί βλέπει φευγαλέα ένα τρομακτικό πρόσωπο στο παράθυρο. Και τότε οι φωνές αρχίζουν να ψιθυρίζουν στο αυτί του… Όταν ένας ακόμη συμμαθητής εξαφανίζεται, ο Ρίτσαρντ πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδείξει την αθωότητά του –και σώσει το μυαλό του από την τρέλα–καθώς παλεύει με τη σκοτεινή μαγεία που πνίγει το Μπάλανταϊν και μεθοδεύει την καταστροφή του. Τελικά όμως, ίσως ο Ρίτσαρντ δεν είναι ο πιο αξιόπιστος αφηγητής της δικής του ιστορίας…

nyxtospito

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Τοποθετημένο στις συνοικίες του Μπρούκλιν της δεκαετίας του 1920, το Αύριο θα είναι καλύτερο είναι η ιστορία της ντροπαλής, πρόθυμης κι αισιόδοξης Μάρτζι και της αναζήτησής της για μια ζωή καλύτερη από τη μιζέρια και τη φτώχεια που βιώνει. Η Μάρτζι είναι νέα και μόλις τέλειωσε το σχολείο. Οι γονείς της είναι εξουθενωμένοι από την ασταμάτητη σκληρή δουλειά. Εκείνη ακόμα διαπνέεται από ακλόνητη αισιοδοξία, και από την πίστη ότι μια καλύτερη ζωή είναι εφικτή. Οι στόχοι της είναι απλοί: να βρει έναν άντρα ν’ αγαπήσει, να κάνει παιδιά, και να ζήσει σ’ ένα ωραίο σπίτι, στο οποίο τα παιδιά της δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον τρόμο της ανέχειας, την ανάγκη να κρυφτούν από γονείς που καβγαδίζουν, και τον φόβο της τιμωρίας. Κι όταν γνωρίζει τον Φράνκι, πιστεύει ότι επιτέλους τα όνειρά της ίσως πραγματοποιηθούν. Γεμάτο με τις χαρές και τους σπαραγμούς της οικογενειακής ζωής, το Αύριο θα είναι καλύτερο έχει μια απλότητα, μια τρυφερότητα και ένα χιούμορ που μόνο η Μπέτι Σμιθ θα μπορούσε να έχει γράψει.

avrio

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

Το Θαύμα της αποτοξίνωσης σας δείχνει πώς να καθαρίσετε το σώμα σας από τα δηλητήρια που καταστρέφουν την υγεία σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία πλήρους κυτταρικής αναγέννησης με σκοπό την πραγματική θεραπεία. Με 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας και έχοντας θεραπεύσει χιλιάδες ανθρώπους, ο δρ Robert Morse αποκαλύπτει το απόλυτο θεραπευτικό του σύστημα. Καλύπτει την αποτοξίνωση από το Α ως το Ω, εξηγώντας τις χρήσεις συγκεκριμένων ωμών τροφών και βοτάνων για τον καθαρισμό και τη θεραπεία κάθε οργάνου, συστήματος και μη ισορροπημένης κατάστασης στο σώμα. Εξηγεί λεπτομερώς την άρρηκτη σύνδεση σώματος, νου και ψυχής για την επίτευξη της διά βίου υγείας, ενώ περιλαμβάνει δεκάδες εύχρηστες αναφορές: λίστες βοτάνων, φυτικές συνθέσεις, ιδιότητες τροφίμων, μέταλλα και άλατα, καθώς και συνταγές για ωμά τρόφιμα. Αυτό το πλήρες βιβλίο θα σας οδηγήσει βήμα βήμα σε κάθε πτυχή της αποτοξίνωσης και θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανακτήσετε τη ζωτικότητά σας.

apotoxinosi

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΛΕΕΣ

Πολλά από τα διηγήματα ξεκινούν με λεπτομερή περιγραφή του φυσικού περιβάλλοντος, του καιρού, των κτισμάτων, ως μια, ίσως, νοσταλγική διάθεση του συγγραφέα για την πατρίδα του, από την οποία έλειπε για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Το στοιχείο αυτό, όμως, αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο με όλη την προηγούμενη, μεγάλη, ρωσική λογοτεχνία του 19ου αιώνα Το Σκοτεινές αλέες είναι έργο της πλέον ώριμης περιόδου της δημιουργικής πορείας του συγγραφέα. Είναι μια συλλογή που μας προσφέρει μια καλειδοσκοπική ματιά στα ανθρώπινα πάθη, αδυναμίες και τραγωδίες που προκαλεί συχνά ο ανεπίδοτος έρωτας. Και ως τέτοιο, δικαίως έχει κατακτήσει εξέχουσα θέση στην ρωσική αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία του 20ού αιώνα.

alees

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΑ

Μέχρι και οι θεοί είχαν σαστίσει…Tips και μυστικά των μυθικών ηρώων. Έχουν όλοι ταλέντο; Είναι η καλοσύνη ευφυΐα; Αν το χρήμα είναι μια ιδέα, τότε ποιο είναι το νόμισμα του πολιτισμού; Βρίσκεται η ανθρωπότητα σε πνευματική αποστολή, και αν ναι, πώς ενεργούν οι αθάνατοι; Αυτό το βιβλίο μιλά για το πώς να κατακτήσεις τη θεά που λέγεται ζωή.

thea

ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΤΟ «ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ» (1929) είναι ένα μυθιστόρημα για τις ποικίλες εκδοχές της ομοερωτικής επιθυμίας, για τη ρευστότητα των έμφυλων ταυτοτήτων, αλλά και για τις ηδονές και τη μνήμη του σώματος. Σταθμός στην ομοερωτική λογοτεχνία, όπως δείχνουν και οι σύγχρονες εκδόσεις του σε ευρωπαϊκές γλώσσες, μιλά με τόλμη και απροσποίητα για τους αποκλεισμούς και τη σεξεργασία, για τις βαθύτατες ταξικές διακρίσεις και την πατριαρχική οπτική που διαχέει παντού την υποκρισία της. Το μεγάλο ταλέντο του Alec Scouffi έγκειται στη ζωντάνια με την οποία περιγράφει τον κόσμο του «Χρυσόψαρου». Μας καλεί να ακολουθήσουμε τους ήρωες στα νυχτερινά κέντρα της Μονμάρτρης και της Πιγκάλ, να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα του πρόσκαιρου πανηγυριού, ν’ ακούσουμε τον απόηχο της τζαζ, να νιώσουμε την έξαψη των σωμάτων, αλλά και να καταδυθούμε στο σκοτάδι και στη σιωπή, να τρέξουμε μαζί με τους φευγαλέους ίσκιους, να γίνουμε μάρτυρες του εσωτερικού διχασμού προσώπων έωλων και ξεριζωμένων, που δεν είναι μόνο θύτες ή μόνο θύματα, αλλά παραδέρνουν διαρκώς σε μια αμφιθυμική κρίση, κατατρύχονται από ανεκπλήρωτα πάθη, περιδινούνται στον κρατήρα των ηδονών, σε μια φρενήρη κίνηση χωρίς δυνατότητα εξόδου.

chrysopsaro

ΤΟ ΠΙΣΩ ΔΩΜΑΤΙΟ

Μια νύχτα με καταιγίδα, ένας μαυροντυμένος άνδρας επισκέπτεται την Κάρμεν, κάποια διάσημη συγγραφέα. Μήπως είναι δημοσιογράφος; Παλιός εραστής; Ο διάβολος αυτοπροσώπως; Η συζήτησή τους εξελίσσεται σε ανάκριση, εξομολόγηση, ξέσπασμα. Η συγγραφέας θυμάται ιστορίες από τη δικτατορία του Φράνκο, τον ισπανικό εμφύλιο και τη μεταπολίτευση. Μιλάει για τη δεινή θέση των γυναικών διαχρονικά, για τα όνειρά της, για όσα χαράχτηκαν στην ψυχή της και όσα λησμονήθηκαν.

domatio

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

Κάποιες φορές ο χρόνος τρέχει. Τρέχω κι εγώ να τον προφτάσω και παίζουμε κυνηγητό στου καιρού τα γυρίσματα. Κι άλλες, πάλι, προχωρά αργά, πιο αργά κι από ένα μικρό σαλιγκάρι. Άλλοτε χάνεται, μεταμφιέζεται, κάνει καμώματα και κόλπα μαγικά, αφήνει ίχνη, σταματά ή γλιστρά, μα πάντα γιατρεύει τις πληγές και μας χαρίζει άπειρες όμορφες στιγμές. Ένα όμορφο κείμενο για ένα θέμα που αφορά τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες. Το λιτό, μεστό κείμενο της συγγραφέως-εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, αποτυπωμένο εύγλωττα από τη Ρένια Μεταλληνού, προσεγγίζει τον χρόνο πολύπλευρα και διαθεματικά, με φιλοσοφική ματιά και διάθεση. Ο χρόνος είναι η καθημερινότητά μας, αγγίζει βαθιά όμως και την ψυχή μας. Η έννοια του χρόνου εμφανίζεται με τρόπο ευρηματικό και εύληπτο από τους μικρούς αναγνώστες σε όλες τις πτυχές της: ημερολογιακός, ιστορικός, βιολογικός, αντικειμενικός, υποκειμενικός, ψυχολογικός, εικονικός, σχετικός, ελεύθερος χρόνος… Ένα βιβλίο για παιδιά που μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό εργαλείο εντός του σχολείου, αλλά και μία καλή αφορμή να μοιραστούν τον χρόνο τους οι γονείς με τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί μία διηλικιακή έκδοση και ένα θαυμάσιο δώρο που υπενθυμίζει σε όλους μας όλα όσα μας χαρίζει ο χρόνος.

kamomata

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΥΛΟ

Το Αστερόσκυλο λάμπει στον νυχτερινό ουρανό, όμως είναι το τελευταίο του είδους του. Βαρύ από μοναξιά πέφτει μια νύχτα στη γη. Όλα γύρω του είναι άγνωστα και οι μαγικές του ιδιότητες έχουν χαθεί. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να αποκτήσει και πάλι τις μαγικές του ιδιότητες αλλά να βρει και άλλα αστερόσκυλα, όπως αυτό. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη, αλλά, στη διάρκεια του ταξιδιού, θα βρει δύναμη και χαρά μέσα από τις πιο απρόσμενες φιλίες… Το βιβλίο είναι 68 σελίδων, με σκληρό εξώφυλλο και τυπωμένο σε πιστοποιημένο με FSC χαρτί γραφής.

asteroskilo

RECENT

RELATED