Anti-Stress & Self Improvement Retreat: To Retreat Που Θα Σου Αλλάξει Τη Ζωή

Ένα retreat που θα σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας, αποφόρτισης και επανεκκίνησης σε σώμα και νου και θα σου μάθει πως να διαχειρίζεσαι το στρες που συσσωρεύεις μέσα σου.

Δε θα ήταν σχεδόν μαγικό μέσα σε 3 μέρες να μάθεις να διαχειρίζεσαι το καθημερινό στρες, να αποφορτιστείς και να κάνεις μια συνολική επανεκκίνηση σε σώμα, μυαλό και πνεύμα;

Από τις 3 μέχρι και τις 5 Απριλίου, ταξιδεύουμε στη Μάνη, και συγκεκριμένα στο destination hotel Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa. Με θέα στον κόλπο του Οίτυλου, για 3 μέρες θα αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στην αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη, μέσα από την επανασύνδεση με το σώμα και την εξάσκηση σε διαλογιστικές, αναπνευστικές και κινητικές πρακτικές του Tai Chi και του Qi Gong και όχι μόνον, με οδηγό σου τον Ναπολέων Ξιφαρά, αναγνωρισμένος δάσκαλος Tai Chi από το 1989.

Τι είναι το Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια αρχαία Κινεζική πολεμική τέχνη που στις μέρες μας εξασκείται περισσότερο ως μια ήπια μορφή σωματικής άσκησης και στοχεύει στην ανάπτυξη της υγείας και της ευεξίας. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, το tai chi αποκαθιστά τη συναισθηματική ισορροπία και συμβάλει στην πρόληψη αρνητικών συμπτωμάτων στον οργανισμό μας.

Eίναι για όλους;

Σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τις πολεμικές τέχνες το Tai Chi δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Στηρίζεται στη βραδύτητα, τη χαλάρωση και την επίγνωση-ευαισθησία όσον αφορά το σώμα, το περιβάλλον και τη στιγμή.

Τι είναι το Qi Gong

Το Qi Gong (Τσι Γκονγκ) είναι επίσης μια πανάρχαια πρακτική, που μέσα από την χαλάρωση και ειδικά αναπνευστικά πρότυπα, στοχεύει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και εξομάλυνση της ροής της ζωτικής ενέργειας, ή όπως ονομάζεται στην Κινεζική παράδοση Qi, με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη μακροζωία.

Τι θα ζήσεις στο Retreat

1.Εξερευνώντας τρόπους να συνδεθούμε από την αρχή με τον εαυτό μας και τη φύση, θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σε εμάς τους ίδιους και τη ζωή με νέους τρόπους. Θα πάρουμε μαζί μας εργαλεία άμεσης χρήσης προκειμένου να ηρεμούμε, να γαληνεύουμε και να αντλούμε ικανοποίηση από τις στιγμές της ζωής.

2.Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε το στρες και να το διαχειριζόμαστε χρησιμοποιώντας αυτό που μας είναι κάθε στιγμή άμεσα διαθέσιμο. Το σώμα και την ανάσα μας.

3.Εδώ οι πρακτικές του Tai Chi όπως η ευθυγράμμιση, η γείωση, η επικέντρωση, η διαχείριση της εισερχόμενης ενέργειας θα είναι οι βοηθοί μας. Παράλληλα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας αυτής θα υπάρχει εξάσκηση στο διαλογισμό και στο Qi Gong, πρακτικές αποδεδειγμένα ανεκτίμητης αξίας ως προς τη χαλάρωση και τη διαχείριση της έντασης.

Αν θέλεις να συμμετέχεις και να μάθεις όλες τις πρακτικές που όχι μόνο υπόσχονται αλλά όντως θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το στρες και να συναντήσεις τον καλύτερο σου εαυτό, τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή ΕΔΩ.

Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 260 ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή σου για δύο ημέρες σε ένα από τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, τη διατροφή σου και τα μαθήματα σου με τον Ναπολέων Ξιφαρά!

Ποιος είναι ο Ναπολέων Ξιφαράς

Ο Ναπολέων Ξιφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μαθητεύσει στα συστήματα Πολεμικών Τεχνών Pen-Tak Si-Lat και Ιαπωνικού σπαθιού Iaido. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βοdy Mind Centering, Δραματοθεραπείας, και ψυχολογίας (Ν.L.P) καθώς και μαθήματα δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού, και release.

Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει ομάδες Tai Chi στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη. Από το 1996 έως το 1999 δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχοντας πάνω από 2340 ώρες πιστοποιημένων σπουδών στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική την εξασκεί πλέον παράλληλα με τη διδασκαλία του Τάι Τσι και του Τσι Γκονγκ.

Photographer: Ιωάννα Παγκαλιά

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue