Skip to main content
images easyblog articles 10355 thania iordanidou sinedefxi b7c67828

Θάνια Ιορδανίδου | Η Έμπνευση Είναι Το Μαγικό Μου Ταξίδι

Πρόκειται για μία γυναίκα λαμπερή, ταλαντούχα και δυναμική. Η ψυχή της το λέει…και αυτό που της ψυθιρίζει το αποτυπώνει επάνω στα κοσμήματά της.
Διατηρώντας πάντα το έμφυτό της, ακολουθεί την έμπνευση της, σε κάθε της βήμα. Έχει μία υπέροχη οικογένεια, είναι καταπληκτική φίλη, έχει μοναδικό χαμόγελο και μία αγκαλιά γεμάτη ζεστασιά.
Διατηρώντας πάντα την ρομαντική της πλευρά, την “πιάσαμε” που αλλού στο σπίτι (λόγω covid19) να δημιουργεί και φυσικά δεν αρνήθηκε να μας απαντήσει σε ότι θέλαμε να μάθουμε παραπάνω για εκείνη:

Θάνια μου θα ήθελα να σε ρωτήσω πως άρχισες να ασχολείσαι με το κόσμημα?

Το κόσμημα μου άρεσε ανέκαθεν.Ήμουν, είμαι και θα είμαι καλλιτεχνική φύση. Είναι έμφυτο, δεν κάνεις καμμία προσπάθεια.Ασχολήθηκα με την σκηνογραφία και την ενδυματολογία θεάτρου που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής μου φύσης.Το πάθος μου και η έντονη τάση για δημιουργία με ώθησαν να ξεκινήσω τον σχεδιασμό διάφορων αξεσουάρ όπως τσάντες και καπέλα.Όμως το κόσμημα ήταν πάντοτε η μεγάλη μου αγάπη!

Τι σημαίνει για έναν καλλιτέχνη να παρουσίαζει μια ολοκληρωμένη δουλειά στο κοινό τη σημερινή εποχή?

Στις εποχές της κρίσης η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι μειωμένη.Από την άλλη, το πάθος μου για δημιουργία είναι αχαλίνωτο.Έτσι η παρουσία κάθε ολοκληρωμένης συλλογής απαιτεί πολλά έξοδα, περίσσιο θάρρος και φυσικά κόπο.

Πως πέρασες την καραντίνα όλο αυτό το διάστημα?

Μου δόθηκε η ευκαιρία να χαρώ το σπίτι μου, την οικογένεια μου, τον σκύλο μου, τις γάτες μου, μοιραστήκαμε χαρές και συναισθήματα με τα παιδιά μου, αναμνήσεις, γέλια αλλά και μελλοντικά όνειρα και στόχους.Φυσικά δεν έλλειψαν οι στιγμές έμνπευσης και δημιουργίας.

Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα, μετά από όλο αυτό που μας συνέβη?

Με απόλυτη αισιοδοξία, κλείνω τα αυτιά μου στις καταστροφολογίες ( χωρίς να είμαι αιθερωβάμων) και έχω απόλυτη πίστη ότι όμορφα πράγματα θα ξαναγίνουν σύντομα.

Κάποια στιγμή που συζητούσαμε μου είπες ότι δεν προγραμματίζεις από πριν τι θα δημιουργήσεις.Όταν μπαίνεις στο εργαστήριο, εκείνη την στιγμή σου έρχεται η έμπνευση. Είναι αλήθεια αυτό?

Φυσικά και είναι αλήθεια. Λειτουργώ με ένα παράξενο αυτοματισμό.Σαν να συνδέομαι με μία πηγή και γίνομαι αγωγός έμπευσης και δημιουργίας.

Τι σημαίνει έμπνευση για έναν καλλιτέχνη?

Είναι μία μαγική στιγμή οραματισμού που ξεκινάει από την σύλληψη της ιδέας και φτάνει μέχρι την εκτέλεση.Αυτό είναι το μαγικό μου ταξίδι.

Είσαι προληπτική με την δουλειά σου?

Όχι δεν είμαι προληπτική.Δεν πιστεύω στις προλήψεις.

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου σειρά από αυτές που έχεις δημιουργήσει μέχρι τώρα?

Η αγαπημένη μου σειρά είναι η συλλογή μου “Hanging Gardens” .Με αυτήν την δημιουργία συστήθηκα και έγινε το σήμα κατατεθέν μου.

Στην τελευταία σου συλλογή βλέπουμε πολύ χρώμα, από εκεί που μας είχες συνηθήσει στο άσπρο μαύρο. Πως προέκυψε αυτό?

Αποφάσισα λοιπόν ότι αυτό που έλειπε από την ζωή μας ήταν η αισιοδοξία.Και έτσι γέμισα την καθημερινότητα μας με χρώματα.

Υπήρξαν στιγμές που σε έκαναν να θέλεις να τα παρατήσεις?
Όχι βέβαια, η ανάγκη μου για δημιουργία είναι το πιο δυνατό μου συναίσθημα και η κινητήριος δύναμη μου.

Νιώθεις ότι εξελίσσεσαι μέσα από αυτό που κάνεις?

Όλοι μας εξελισσόμαστε.Αυτός είναι ο νόμος της φύσης και της ζωής. Ωριμάζω, βλέπω πιο καθαρά τα πράγματα, απιδέχομαι, χαμηλώνω το “εγώ” μου και βαδίζω προς το εμείς.

Είσαι θετική σαν άνθρωπος? Θέλεις να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να βλέπουν την θετική πλευρά σε όλα τα πράγματα?

Φυσικά ανάλογα με τις σκέψεις μας διαμορφώνεται και η ζωή μας. Δίνω μεγάλη σημασία στην θετική σκέψη και στην αισιοδοξία!

Αυτήν την εποχή έχουμε όλοι αναθεωρήσει πολλά πράγματα και θεωρούμε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό από όλα. Πόσο σημαντική είναι για σένα?

Έχοντας περάσει πολλά θέματα υγείας στην ζωή μου γνωρίζω ότι είναι το πιο σημαντικό αγαθό.Αυτός είναι ο λόγος που νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη κάθε πρωί που ξυπνώ υγιής! Στις μέρες μας βέβαια αυτό είναι πιο έντονο.

Αυτή την περίοδο αναθεώρησες πράγματα?

Η φιλοσοφία της ζωής μου δεν άλλαξε. Μοθ έλειψαν μόνο οι κοντινοί μου άνθρωποι και οι φίλοι μου.

Τι σημαίνει πίστη για σένα?

Είναι η πιο μεγάλη δύναμη που βοηθάει κάθε άνθρωπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κρατηθεί αλώβητος.Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μότο ζωής?

“Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα”

Τι θέλεις να ευχηθείς σε όλον το κόσμο?

Να είναι αισιόδοξος, να πιστεύει στον εαυτό του και ότι έρχονται καλύτερες ημέρες! Εύχομαι στον κόσμο δύναμη, κουράγιο, αγάπη και καθαρή σκέψη.

Aκολουθείστε την Θάνια Ιορδανίδου στα social facebook | Instagram

​Δείτε κομμάτια από τις συλλογές της εδώ:

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED