images easyblog articles 7433 h istoria ths the body shop 05eb664a

The Body Shop: Ταξιδεύουμε Με Τα Πιο Ωραία Καλλυντικά Μέσα Στον Χρόνο

Η γνωστή και πολύ αγαπητή σε όλες μας εταιρεία The Body Shop® ιδρύθηκε το 1976 στο Brighton της Αγγλίας από την Anita Roddick. Είναι μία παγκόσμια εταιρεία ομορφιάς που έχει ως βασικό της γνώμονα να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά – και αυτό να φαίνεται στο πρόσωπο, το σώμα και την ψυχή τους. Η The Body Shop® αναζητά τρόπους για να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στον κόσμο προσφέροντας υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένα από τη φύση προϊόντα περιποίησης προσώπου, μαλλιών και μακιγιάζ που δημιουργούνται με ηθικό και βιώσιμο τρόπο. Ήταν πρωτοπόρος της φιλοσοφίας ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν δύναμη προς το καλό, φιλοσοφία την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Διαθέτει περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Η The Body Shop® υπήρξε η πρώτη παγκόσμια εταιρεία καλλυντικών που παρουσίασε το δίκαιο εμπόριο στη βιομηχανία καλλυντικών το 1987. Μέσω ενός μοναδικού προγράμματος, που ονομάζεται Εμπόριο με Κοινότητες (CT), η The Body Shop® προμηθεύεται τις καλύτερες πρώτες ύλες και αξεσουάρ από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με τη δέσμευση να εμπορεύεται δίκαια με τους μικροκαλλιεργητές, τους παραδοσιακούς τεχνίτες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα τους. Σε αντάλλαγμα, προσφέρει καλές εμπορικές πρακτικές και τιμές που προσφέρει στους συνεργάτες της οικονομική ανεξαρτησία.

Κάθε ένα από τα προϊόντα της είναι χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και 100% κατάλληλα για χορτοφάγους. Στην πραγματικότητα υπήρξε η πρώτη διεθνής εταιρία καλλυντικών που αναγνωρίστηκε από το Humane Cosmetics Standard για την πολιτική της Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα. Το Εμπόριο με Κοινότητες πλέον συνεργάζεται με περισσότερους από 30 προμηθευτές σε περισσότερες από 20 χώρες, προσφέροντας σε περισσότερους από 25.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το απαραίτητο εισόδημα που χρειάζονται για να χτίσουν το μέλλον τους. Τα περισσότερα από τα προϊόντα περιέχουν συστατικά από το Εμπόριο με Κοινότητες. Οι πέντε βασικές αξίες της εταιρείας είναι: «Στήριξε το Εμπόριο με Κοινότητες, Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα, Ανέβασε την Αυτοεκτίμησή Σου και Προστάτεψε τον Πλανήτη».

Η ιστορία της εταιρείας, χρονολογικά, έχει ως εξής:

1976: Το πρώτο κατάστημα The Body Shop ανοίγει στις 26 Μαρτίου 1976 στο Brighton, στη νότια ακτή της Αγγλίας. Μέχρι το 1978, το πρώτο franchise κατάστημα είναι ένα κιόσκι που ανοίγει στις Βρυξέλλες και μέχρι το 1982 ανοίγουν 2 καινούρια καταστήματα κάθε μήνα.

1986: Η εκστρατεία «Σώστε τις Φάλαινες» (Save the Whales) σε συνεργασία με την Greenpeace είναι η πρώτη μεγάλη εκστρατεία που ξεκινά η Anita και η The Body Shop.

1987: Το πρώτο προϊόν από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες για τη The Body Shop ήταν το footsie roller, από τον Teddy Exports, έναν προμηθευτή στη νότια Ινδία. Χάρη στην εμπορική συναλλαγή με τη The Body Shop, ανοίγει το 1994 το Teddy School δίνοντας στα παιδιά της κοινότητας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα.

1988: Η Anita Roddick τιμάται με το βραβείο OBE.

1990: Ιδρύεται το The Body Shop Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί προγράμματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

1992: Κυκλοφορεί το πρώτο Body Butter, το Mango. Από τότε έχει γίνει ένα από τα διασημότερα προϊόντα της The Body Shop. Πολλοί το έχουν μιμηθεί αλλά το δικό της είναι το αυθεντικό και εξακολουθεί να κερδίζει βραβεία σε όλο τον κόσμο.

1996: Η εκστρατεία «Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα» (Against Animal Testing) συγκεντρώνει τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές – η μεγαλύτερη συγκέντρωση υπογραφών που έχει γίνει έως τότε – και παραδίδεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Νοέμβριο του 1998, η εκστρατεία της οδηγεί στην απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα και τα συστατικά τους στο Η.Β.

1997: Είναι η πρώτη διεθνής εταιρία καλλυντικών που αναγνωρίστηκε από το Humane Cosmetics Standard, το οποίο υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις προστασίας ζώων.

2002: Η The Body Shop ξεκινά μία παγκόσμια εκστρατεία σε συνεργασία με την Greenpeace International προκειμένου να προάγει την ανανεώσιμη ενέργεια. Ο Peter Saunders γίνεται CEO της The Body Shop.

2003: Λανσάρεται η εκστρατεία «Σταματήστε τη Βία στο Σπίτι» (Stop Violence in the Home) που στοχεύει στο να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα της βίας στο σπίτι. Η Anita Roddick αναγορεύεται Dame of the British Empire.

2006: Η L’Oréal καλωσορίζει τη The Body Shop ως μέλος της οικογένειάς της και είναι υπερήφανη που έχει στον όμιλό της μία επιτυχημένη εταιρία με προσανατολισμό στα φυσικά συστατικά και η οποία διαθέτει μία μοναδική κληρονομιά και αξίες που καθορίζουν με σαφήνεια την υπόστασή της.

2007: Η The Body Shop γίνεται η πρώτη εταιρία καλλυντικών που προμηθεύεται φοινικέλαιο με βιώσιμο τρόπο.

2008: Η The Body Shop παρουσιάζει τα 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια (PET). Η Sophie Gasperment γίνεται CEO της The Body Shop.

2009: H The Body Shop και ο ECPAT International λανσάρουν την εκστρατεία «Σταματήστε την Εμπορία Παιδιών & Νέων Ανθρώπων» (Stop Trafficking of Children & Young People). Η εκστρατεία αυτή αποπνέει την αλλαγή και συγκεντρώνει περισσότερες από 7 εκατομμύρια υπογραφές από πελάτες σε όλο τον κόσμο, μία πρωτοφανής συγκέντρωση υπογραφών. Ως συνέπεια της εκστρατείας αυτής 24 χώρες παγκοσμίως δεσμεύονται να υιοθετήσουν νέα σχετική νομοθεσία. Οι υπογραφές παρουσιάζονται στα Ηνωμένα Έθνη το 2012 και γίνεται η μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει ποτέ πραγματοποιήσει η The Body Shop.

2009: Δημοσιεύει το πρώτο της Values report, δίνοντας απαντήσεις για ερωτήματα που έχουν προκύψει και είναι σημαντικά για τους πελάτες της. Στην αναφορά αυτή υπήρχαν λεπτομερείς δηλώσεις για όσα έχει επιτύχει από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Δεκέμβριο 2008 καθώς και πληροφορίες για κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

2009: ΚερδίζειτοΒραβείοΕπιτυχημένηςΠορείας (Lifetime Achievement Award) απότη Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

2011: Η The Body Shop βοηθά στην ίδρυση της «Παγκόσμια Συνεργασίας Shea» (Global Shea Alliance) προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγή shea και να έχουν μεγαλύτερα οφέλη οι γυναίκες που συμμετέχουν στην παραγωγή προϊόντων shea.

2012: Λανσάρει εκ νέου την εκστρατεία «Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα» (Against Animal Testing) σε συνεργασία με την Cruelty Free International.

2013: Μετά από 20 χρόνια εκστρατειών γιορτάζει την απαγόρευση στην εισαγωγή και πώληση προϊόντων και συστατικών που δοκιμάζονται σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η The Body Shop έλαβε το βραβείο «Διεθνής Υπεύθυνη Επιχείρηση» (International Responsible Business) για το 2013 από τον έγκριτο Οργανισμό Business in The Community. Ο Jeremy Schwartz γίνεται CEO της The Body Shop.

2014: Η The Body Shop παίρνειτοβραβείο «ΔιεθνήςΥπεύθυνηΕπιχείρησητηςχρονιάς» (Business in the Community International Responsible Business of the year) γιαδεύτερησυνεχόμενηχρονιά.

2015: Της απονεμήθηκε το Βραβείο Παγκόσμιας Συνεργασίας Shea (Global Shea Alliance Award) σε αναγνώριση των προσπαθειών της να δημιουργήσει μία βιώσιμη βιομηχανία shea.

Η κάρτα επιβράβευσης και το πρόγραμμα Love Your Body™ είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα πιστότητας και επιβράβευσης πελατών. Σας προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα! Το ονόμασαν Love Your Body™ ακριβώς γιατί πιστεύουν ότι το να αισθάνεστε όμορφα με τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Γι’ αυτό θέλουμε να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να φροντίζετε τον εαυτό σας ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να του προσφέρετε.

Με την κάρτα επιβράβευσης για κάθε 1€ αγορών που πραγματοποιείτε, κερδίζετε 1 πόντο. Με τη συλλογή 50 πόντων κερδίζετε μια δωροεπιταγή αξίας 5€ για να την εξαργυρώσετε με αγορές στα καταστήματα ή online στην επόμενη αγορά σας. Είναι υπέροχο! Θα λαμβάνετε προσκλήσεις για exclusive events, ειδικές περιποιήσεις ομορφιάς, καθώς και sneak peak των νέων προϊόντων. Για να αισθανόμαστε ακόμη πιο ξεχωριστοί, στα γενέθλιά σας αποστέλλεται ένα δώρο έκπληξη! 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της https://www.thebodyshop.gr/ στο  προκειμένου να ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα της εταιρείας που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά και για να κάνετε τις onlineαγορές σας.

RECENT

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue