Skip to main content
unnamed 5 e1686220624305 bf011083

The Glass of Brixton: Το ζευγάρι γυαλιών που σε καλεί να δεις τον κόσμο πιο συμπεριληπτικά

Για το ελληνικό brand The Glass of Brixton ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ.

Είναι ένας τρόπος να εκφράσει μέσω της μόδας τον κόσμο που ονειρεύεται. Έτσι δημιουργήθηκε και το μοντέλο γυαλιών bs 202 Pride, βασισμένο στις αξίες του brand, να απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος, μεγέθους, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Το bs 202 Pride είναι αφιερωμένο στην LGBTQi+ κοινότητα και στο όραμα μιας κοινωνίας χωρίς ταμπέλες, που προωθεί την ιδέα της ελευθερίας στην έκφραση και τον σεβασμό στα δικαιώματα. Με το κλασικό μαύρο και τρία χρώματα -μωβ, μπλε και ροζ- εμπνευσμένα από τα χρώματα της rainbow σημαίας, το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται λίγες μέρες πριν από το Athens Pride, την παρέλαση της διεκδίκησης, της υπερηφάνειας, της αγάπης, της ισότητας και της ελευθερίας, για να μας θυμίσει ότι αξίζει να δούμε τον κόσμο πίσω από τα γυαλιά μας πιο συμπεριληπτικά και πιο… πολύχρωμα!

Το σύγχρονο design, οι υψηλών προδιαγραφών φακοί, η ισορροπία ποιότητας και κόστους, καθώς και η urban και non-binary αισθητική είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει το brand να ξεχωρίζει. Για το νέο μοντέλο bs 202 Pride τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στη νέα καμπάνια, σχολιάζουν:

unnamed 3 1

«Είμαι το Χέντρικ και είμαι μη-δυαδικό (non binary). Είμαι 24 ετών, μισό Ολλανδό και μεγάλωσα στη Ζάκυνθο. Τα τελευταία 4 χρόνια μένω Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα ψυχολογία, αλλά πλέον ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την υποκριτική. Το Pride είναι πολύ σημαντικό για μένα, διότι όλα πρέπει να μπορούμε να είμαστε τα εαυτά μας, ελεύθερα, γι’ αυτό και συμμετέχω σ’ αυτήν την καμπάνια. Πιστεύω ότι η σωστή εκπροσώπηση είναι πολύ σημαντική και μ’ αρέσει να στηρίζω άτομα που στηρίζουν τα ίδια πράγματα με εμένα», λέει το Χέντρικ.

Από την πλευρά της, η Chryssa Don σημειώνει πως: «Είμαι 27 ετών και κατάγομαι από τις Σέρρες. Δεν με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες τόσο. Μου αρκεί να ειπωθεί ότι είμαι μέλος της κοινότητας. Έχω σπουδάσει Γεωπονία κάτι το οποίο συνειδητοποίησα πως δεν με εκφράζει. Κατοικώ στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους 7 μήνες, όπου ήρθα για να κυνηγήσω το πραγματικό μου όνειρο, την καριέρα μου στη μουσική αλλά και να γεμίσω κάθε πτυχή της ζωής μου με τέχνη.

Πώς να μην συμμετέχεις σε μια καμπάνια που σου δίνει φωνή δημόσια να στηρίξεις και να διεκδικήσεις λίγο περισσότερο αυτά που πιστεύεις, εμπνέοντας και εκπροσωπώντας κι άλλους ανθρώπους; Μεγάλωσα με πολλή αγάπη και την έχω σαν γνώμονα στη ζωή μου σε οτιδήποτε κάνω. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει αισθητική αξία. Θα ήθελα λοιπόν, να γίνουμε λίγο πιο “πολύχρωμοι” άνθρωποι και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου», καταλήγει.

unnamed 4 e1686220576938

The Glass of Brixton

Πίσω από τα The Glass of Brixton βρίσκεται μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται με τα Οπτικά από το 1963.

Πριν 9 χρόνια, το “The guns of Brixton” των The Clash, ενέπνευσε τον Άγγελο Συκαρά να δημιουργήσει το νέο brand, στο οποίο ήθελε να προσδώσει μία πολυπολιτισμική και καλλιτεχνική ταυτότητα, όπως αυτή ακριβώς που χαρακτηρίζει και την εναλλακτική γειτονιά του Νότιου Λονδίνου. Το Brixton του David Bowie και των The Clash, των διαδηλώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της urban κουλτούρας, έγινε το σημείο αφετηρίας για το brand που συνδυάζει τον σύγχρονο σχεδιασμό, την ξεχωριστή χρωματική παλέτα και την εξατομικευμένη δεξιοτεχνία.

Το σύγχρονο design, οι υψηλών προδιαγραφών φακοί και η ισορροπία ποιότητας και κόστους, είναι το τρίπτυχο που έχει κάνει το The Glass of Brixton να αποκτήσει μία φήμη που συνδέεται με την καινοτομία, την ποιότητα και την ασφάλεια εντός κι εκτός Ελλάδας τόσο στα γυαλιά ηλίου όσο και στα γυαλιά οράσεως.

unnamed 7 e1686220658799

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED