Skip to main content
Likewomangr netflix astinomikes seires 6b0254dd

The Pale Blue Eye: Ποιό είναι το τέλος της σειράς του netflix

Tο The Pale Blue Eye είναι ένα γοτθικό μυστήριο δολοφονίας που προβάλλεται τώρα στο netflix.

Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Louis Bayard 2003. Βέβαια, σαν ταινία εμφανίστηκε πριν ένα περίπου μήνα και σε επιλεγμένους κινηματογράφους. Είναι ένα θρίλερ εποχής, με σκηνοθέτη τον Scott Cooper.

Η ταινία είναι μια εξερεύνηση μια σειράς δολοφονιών που γίνονται στα χιονισμένα βουνά της Νέας Υόρκης το 1830 με τον Εντιγκαρ Άλεν Πόε, τον μικρότερο ντεντέκτιβ της υπόθεσης.

Ο Augustus Landor είναι ο βασικός και μεγαλύτερος ντεντέκτιβ στο Γουέστ Πόιντ, ο οποίος  καλείτεαι να διελευκάνει τη φρικτή δολοφονία ενός νέου δόκιμου του Leroy Fry στη νεοσύστατη στρατιωτική σχολή των Η.Π.Α.. Ο Leroy  κρεμάστηκε , αλλά το πιο περίεργο είναι σε αυτήν την υπόθεση πως κάποιοι του έκοψαν και του έκλεψαν την καρδιά του, ενώ βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο. Και ο ντεντέκτιβ βρήκε στο χέρι του ένα σημείωμα. Ο Landor παίρνει σαν βοηθό του τον Πόε ,ώστε να βρουν μαζί την αλήθεια πίσω από τα μυστήρια.Στην πραγματική ζωή ο Poe βρέθηκε στο Γουέστ Πόιντ, αλλά τον έδιωξαν τον Ιανουάριο του 1831-λίγους μήνες μετά την εισαγωγή του στην στρατιωτική μονάδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)

Αυτά που θα ανακαλύψουν η ομάδα του Landor και του Poe για τις φρικτές δολοφονίες θα μας ξαφνιάσουν ή θα μας σοκάρουν ή και τα δύο άραγε?

Θα υπάρξει λύση στο μυστήριο?

Η απάντηση είναι ναι. Για αρχή, όσο οι ντεντέκτιβ εξιχνιάζουν την δολοφονία του Fry, βρίσκει μια ακόμα δολοφονία που διαπράχθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ενός άλλου δόκιμου. Μέσα από το ημερολόγιο του Fry βλέπουμε πως  αυτός ο δόκιμος με το όνομα Παντολφ Μπαλίγκερ, ήταν φίλοι.

Παράλληλα, όσο ο Πόε εργαζόταν για να ανακαλύψει τους δολοφόνους περνούσε πολύ χρόνο με την Lea Marquis, που ήταν άρρωστη και της είχαν μείνει λίγοι μήνες ζωής και έτσι άρχισε να την ερωτευεται παράφορα που θα έκανε οτιδήποτε και αν του ζητούσε. Η οικογένεια Marquis αποτελούταν από την Lea, τον αδελφό της- Cadet Artemus , τον πατέρα ,που ήταν ο γιατρός Dr. Marquis και την μητέρα την Julia.

Ο Cadet Artemus ήταν και αυτός στην στρατιωτική σχολή των Η.Π.Α. Και για αυτό Landor βρήκε το σακάκι του και το συνδύασε με την δολοφονία και την <<απαγωγή>> της καρδιάς. Τελικά , μας  αποκαλύπτεται πως όλη η οικογένεια Marquis ήταν μπλεγμένη , αφού είχαν επιχειρήσει ένα απόκρυφο τελετουργικό για να σώσουν την άρρωστη Λέα, ήταν κάτι σαν θυσία.

Ο Landor δεν τους είχε συλλάβει ακόμα και αυτοί σχεδιάζαν την επόμενη επίθεσή τους στο επόμενο θύμα που ήταν αυτή την φορά ο Πόε. Ο Πόε δέχτηκε την πρόταση της Λέα και της οικογενειάς της μιας και την αγαπούσε πολύ. Την κατάλληλη στιγμή ήρθε ο Λαντορ και σταματά την τελετή της θυσίας, με παράπλευρη απώλεια τον θάνατο από τα 2 αδέλφια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucy Boynton (@lucyboynton1)

Τελικά, οι φόνοι όμως έγιναν από την οικογένεια Μarquis;

Όσο και καλά να στηθεί ένα σχέδιο πάντα στο τέλος μαθαίνουμε την αλήθεια. Έτσι, και σε αυτήν την περίπτωση. Η οικογένεια Marquis ήταν τα κατάλληλα θύματα για να φορτώσουν τις δολοφονίες, αλλά στην πραγματικότητα έγιναν από τον ντεντέκτιβ Landor, o οποίος γύρευε εκδίκηση για την κόρη του. Το μόνο που έκαναν οι Marquis ήταν το μετέπειτα ,τελετουργικό κομμάτι και όχι τους φόνους. Για αυτό τον λόγο, αφού ο ντεντέκτιβ είχε διαβάσει το ημερολόγιο του Fry έκανε τους φόνους να φαίνονατι ως θυσίες, για να καλυψει τα ίχνη του και να μην τον ανακαλύψουν. Ο Landor ήθελε να πάρει εκδίκηση για την Mattie που αυτοκτόνησε μετά από λίγους μήνες ,αφού βιάστηκε από 3 δράστες ενώ επέστρεφε σπίτι της.

Βέβαια, ο Poe αναλογίζεται τι έχει περάσει και ενώ έχει όλα τα στοιχεία για να τον συλλάβει, τον αφήνει ελεύθερο να φύγει και καίει όλα αυτά που είχε στα χέρια του και έτσι σώζεται ο Landor.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Βετεράνος ντεντέκτιβ: Augustus Landor – Christian Bate

Νεαρός ντεντέκτιβ:Edgar Allen Poe – Harry Melling

1 δόκιμος: Leroy Fry – Steven Meier

2 δόκιμος: Randolph Ballinger – Fred Hechinger

Lea Marquis – Lucy Boynton

Αδελφός της Lea: Cadet Artemus Marquis – Harry Lawtey

Πατέρας της Lea: Dr. Marquis – Toby Jores

Μητέρα της Lea: Julia Marquis – Gillion Anderson

Κόρη του Landor: Mattie – Hadley Robinson

photo netflix

likewomangr aimilia sveroni

Αιμιλία Σβερώνη

Είμαι η Αιμιλία Σβερώνη, σπουδάζω γεωπονία-αγροτεχνολόγια και μου αρέσει να ασχολούμαι με την φύση και ότι όμορφο φέρνει στον άνθρωπο. Κάνω όνειρα, έχω στόχους και καταπιάνομαι με πολλά πράγματα, καθώς έτσι εξελίσομαι σαν άνθρωπος. Παρέα θα ανακαλύψουμε καινούργιες ποιότητες ζωής, μέσα από τις ομορφιές της φύσης, την υγεία, την διατροφή και την αυτοβελτίωση.

RECENT

RELATED