Skip to main content
%CE%93%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3 %CE%A3%CE%A4%CE%9F %CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%92%CE%91%CE%9D%CE%99 4 e1704879528796 1880edff

Θέατρο: «Γυναίκες στο ντιβάνι»

Πάμε θέατρο

«Τρεις διαφορετικές γυναίκες. Τρεις διαφορετικές εξομολογήσεις. Τρεις διαφορετικές οπτικές.»

Σκηνοθεσία: Σάκης Τσινιάρος Πρεμιέρα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Τι κάνει μια γυναίκα μάνα; Τι γίνεται όταν της θίγεται το μητρικό της φίλτρο; Πως επηρεάζεται από τη δική της μητέρα; Πως αντιδρά στην βία σε ένα παιδί ακόμη κι αν δεν είναι δικό της; Ακόμη κι αν δεν έχει γεννηθεί; Πως καθορίζουν τη ζωή της τα κοινωνικά στερεότυπα;

Τρεις διαφορετικές γυναίκες. Τρεις διαφορετικές εξομολογήσεις. Τρεις διαφορετικές οπτικές.

Κατά βάθος μια γυναίκα. Η γυναίκα που στον πυρήνα της είναι μάνα. Ανεξάρτητα αν κοινωνικά είναι. Το μητρικό φίλτρο που μας συνδέει όλες ανεξάρτητα από την επιλογή να γίνουμε μάνες. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι του να μπορούμε βιολογικά να τεκνοποιήσουμε.

Η επιβίωση μιας γυναίκας σε μια πατριαρχική κοινωνία. Η επιβίωση μιας γυναίκας σε έναν κόσμο γεμάτο κοινωνικά στερεότυπα. Η διαμόρφωση μιας γυναίκας γαλουχημένης σε ένα περιβάλλον συναισθηματικών εκβιασμών. Συναισθηματικής κακοποίησης. Υποταγής.

Η έκρηξη και η αντίδραση. Γιατί το μητρικό φίλτρο είναι ένα ένστικτο που δεν τιθασεύεται. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν υποκύπτει σε καθωσπρέπει συμπεριφορές, κι όταν προσβάλλεται, έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μεγαλώνοντας στην επαρχία και σε μία γυναικοκρατούμενη οικογένεια έχοντας πέντε αδελφές, πάντα παρατηρούσα και προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω τη γυναικεία φύση σχετικά με τη θέση της στην κοινωνία.  Οι κοινωνικές απαιτήσεις για μια γυναίκα, και οι συνέπιες για την ίδια όταν δεν τις εκπληρώνει. Το βάρος που κουβαλάνε μεγαλώνοντας σε έναν κόσμο που ακόμη απαιτεί και θεωρεί δεδομένο από αυτές να ανταπεξέρχονται σε στερεότυπα. Τη φυσική τους τάση να δημιουργούν ζωή, να την προστατεύουν, και να αντιδρούν σε οποιαδήποτε μορφή βίας ως προς αυτήν. Ακόμη και σε ένα περιβάλλον φαινομενικής χειραφέτησής τους, ή απόλυτης υποταγής τους σε αυτό, κάποια στιγμή το μητρικό φίλτρο που συνεπάγεται προστασία αυτών των αθώων ψυχών, εκρήγνυται και οδηγεί τις πράξεις τους.

Σάκης Τσινιάρος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Βούλα Αργυροπούλου

Διασκευή: Σκηνοθεσία: Σάκης Τσινιάρος

Δραματουργική επεξεργασία: Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου

Σκηνικά/Κοστούμια: LiwLiwX.

Μουσική: Αχιλλέας Στέλιος
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Χρησταράς

Εικαστικά: Μαίρη Πανδή

Φωτογράφιση προγράμματος: Νίκος Χατζηβασιλείου

Έκδοση προγράμματος: Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Χαραλαμπίδου

Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Μαλιιά/ μακιγιάζ: Γιώργος Καρδάτος

Παραγωγή: Light on Stage

Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Σάκης Τσινιάρος

Πληροφορίες Παράστασης

Είδος

Δραματοποιημένη λογοτεχία / Μονόλογος

Παραστάσεις: Από Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα στις 18:30 & Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος :13€

Μειωμένο: 9€

Ατέλειες: 5€

Προπώληση εισιτηρίων : MORE.COM 

shorturl.at

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3428650

Θέατρο Αλκμήνη

Secret Room 

Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Τηλέφωνο: 210 3428650

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED