Θοδωρής Καλλιφατίδης: Ο μεγάλος Έλληνας της Σουηδίας


28 Ιούν 2017

Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της τηλεόρασης που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοιου είδους προσωπικότητες, αλλά έχουν προτεραιότητα ο Άδωνης Γεωργιάδης, η Κατερίνα Καινούργιου, η Κατερίνα Παλιού, το Survivor, η Σάρα, η Μάρα και το κακό Συναπάντημα.

Είναι συγγραφέας. Και συγγραφείς δεν δείχνει η τηλεόραση. Λέγεται Θοδωρής Καλλιφατίδης και συγκαταλέγεται σήμερα στους σημαντικότερους συγγραφείς της σουηδικής γλώσσας. Ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις της λογοτεχνικής διγλωσσίας. Γράφει στα σουηδικά και ύστερα μεταφράζει τα βιβλία στα ελληνικά.

Έφηβος ήμουν όταν τον έμαθα, κι’ αυτό γιατί είχε βγει στους κινηματογράφους μια ταινία με τίτλο Με λένε Στέλιο (1972). Μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα μετανάστη στην Σουηδία. Η ιστορία ήταν βασισμένη στο βιβλίο του νεαρού μετανάστη συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη που γεννήθηκε στους Μολάους της Λακωνίας το 1938. Ο πατέρας του….

 

Διαβάστε την συνέχεια στο http://www.nikosonline.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82/

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue