Skip to main content
thrifting shopping 01d985c1

Thrifting #2: 5 tips για τη πρώτη σου εξερεύνηση σε thrift shop

Για το thrifting έχουμε ξαναμίλησει σε παλαιότερο άρθρο μας, όμως επειδή είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, επανερχόμαστε δυναμικά με καινούργιες πληροφορίες και συμβουλές.

Η αγορά ρούχων είναι για τις γυναίκες απόλαυση και κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά μπορείς να βρεις άπειρα ρούχα.

Από που όμως ξεκίνησε το thrifting;

Οι ρίζες του εντοπίζονται στα μέσα του 20ου αιώνα προτού γίνει ευρέως γνωστό , ωστόσο, εδραιώθηκε ως ένας από τους βασικούς τρόπους απόκτησης των νέων και διαρκώς εναλλασσόμενων trends στο χώρο της μόδας τη τελευταία πενταετία ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη με τα μεγαλύτερα thrift shops στις Ηνωμένες Πολιτείες , όπως είναι το City Opera Thrift Shop , το Vintage Thrift Shop, το Ritz Thrift Shop κ.α.

Γιατί να σκεφτείς το thrifting στην επόμενή σου επίσκεψη στα μαγαζιά;

Πόσες φορές έχει τύχει να είσαι ενθουσιασμένη που θα φορέσεις το νέο σου φόρεμα στην βραδινή σου έξοδο και φθάνοντας να παρατηρείς και άλλες κοπέλες να φορούν το ίδιο ακριβώς φόρεμα με εσένα; Έχει συμβεί σε όλες μας και σίγουρα είναι κάτι που θα θέλαμε να αποφύγουμε από το να επαναληφθεί. Το thrifting σε διαβεβαιώνει, πως θα μπορείς να είσαι σίγουρη πως σε όποιο χώρο και αν βρεθείς, το ντύσιμό σου θα είναι σίγουρα μοναδικό.

Είναι γνωστό, πως το thrifting λόγω του χαμηλού κόστους των ρούχων και των αξεσουάρ που προσφέρει σε όσους το επιλέγουν, εκτός από την δυνατότητα να ψωνίζεις ακόμη και επώνυμα κομμάτια σε πιο χαμηλό budget, σου δίνει την δυνατότητα να πειραματιστείς με άπειρα patterns, υφάσματα, σχέδια, σιλουέτες αλλά και πληθώρα μεγεθών, γεγονός που σπανίζει στα πολυκαταστήματα και αλυσίδες ρούχων. Επίσης, αποτελεί εξαίρεση του κανόνα “You get what you pay for’’, καθώς, λόγω του ότι πολλά από τα κομμάτια είναι second hand (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα συναντήσεις ανέγγιχτα ρούχα, η τιμη είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή που θα συναντούσες εντός ενός πολυκαταστήματος ή οίκου, και πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται η ποιότητα του ρούχου στην υψηλή τιμή, που θα είχε το item αυτό, εκτός του thrift shop.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thrifted.com (@thrifted_com)

Έχεις αυτομάτως την ευκαιρία λοιπόν, να επιλεξεις την ιδανικότερη αισθητική για σένα , συνδυάζοντας vintage κομμάτια, που δεν θα ήταν στην εμβέλειά σου με κάποιον άλλο τρόπο – καθώς δεν παρέχονται πλέον-  με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, δημιουργώντας μοναδικά looks.

Επιπλέον, ένας από τους βασικότερους λόγους να σκεφτείς το thrifting την επόμενη φορά που θα θέλεις να ανανεώσεις την ντουλάπα σου, είναι το λεγόμενο Upcycling. Πρόκειται για την χρήση και αξιοποίηση, ενός ήδη υπάρχοντος προϊόντος, προσαρμόζοντάς το στις προσωπικές μας προτιμήσεις και γούστο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρύπων από εργοστάσια που προσφέρονται σε brands που κατατάσσονται στην κατηγορία fast fashion. Συνεπώς , αγοράζοντας περιστασιακά, αλλά και συχνά, από thrift shops, συντελούμε στο να γίνει το κάθε ρούχο από αυτά sustainable, προωθώντας έτσι, την οικολογική ακεραιότητα σε συνάρτηση με την μόδα.

unnamed 1

5 Tips για τη πρώτη σου εξερεύνηση σε thrift shop

To thrifting σαν διαδικασία προσφέρει πολλά. Πέραν όμως της ηθικής ικανοποίησης όταν βρίσκεις ένα κομμάτι που λατρεύεις και δε περίμενες να βρεις ποτέ, κρύβει κάποιους άγραφους κανόνες , εάν επιθυμείς η έρευνα σου στο επόμενο thrift shop να είναι αποτελεσματική.

1. Τα thrift shops συχνά μοιάζουν χαοτικά και δεν έχουν ιδιαίτερα καλή διαρρύθμιση. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας λίστας των προϊόντων που αναζητάς , ωστέ να μη “χαθείς” στην ύπαρξη πολλών και διαφορετικών χρωμάτων, σχεδίων, υλικών.

2. Ντύσου άνετα. Πολλά thrift shops δεν παρέχουν changing rooms , οπότε είναι σημαντικό να φοράς ρούχα άνετα αλλά και σχετικά fitted, ώστε αν χρειαστεί, να έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το παλτό που βρήκες πάνω από τα ρούχα σου.

Best Thrift Stores San Francisco

3. Μεταποίησε τα items που βρίσκεις. Αν και οι πιθανότητες να βρεις κάτι ιδιαίτερο και one of a kind, λόγω της μοναδικότητας αυτής, είναι πιθανό να μη βρεις το ιδανικότερο νούμερο για το σώμα σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να αλλάξεις κάποιες λεπτομέρειες στο διαμαντάκι που μπόρεσες να εντοπίσεις, ώστε να ταιριάζει, όχι μόνο στο στυλ, αλλά και στο σώμα σου.

4. Αγόρασε items “off-season”. Όπως σε όλα τα retail shops, έτσι και στα thrift shops, τα ρούχα τα οποία ανταποκρίνονται σε άλλη εποχή από αυτή που διανύουμε είναι πάντοτε φθηνότερα.

5. Εντόπισε τα αντικείμενα καλής ποιότητας. Προϊόντα που προέρχονται από φυσικά υλικά , συνήθως είναι καλύτερης ποιότητας από αυτά που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά. Για παράδειγμα , τα παπούτσια που είναι φτιαγμένα από 100% δέρμα, φέρουν τις λέξεις “Vero Cuoio’’ στο κάτω μέρος του παπουτσιού. Blazers με linings ή wool-blend materials συνήθως είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα.

Ελπίζω να σε εξοικείωσα με την ιδέα του thrifting, να βοήθησα για την επόμενη εξερεύνηση σου στα μαγαζιά και να σου έδωσα έμπνευση να δημιουργήσεις τη ντουλάπα των ονείρων σου.

 

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RELATED