Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F04%2FATHENS DOGMA

Το Dogma Athens ήρθε για να αναδείξει τους νέους δημιουργούς της χώρας μας!

Μια πρωτοποριακή ιδέα έχει γεννηθεί τον τελευταίο καιρό από μια ομάδα νέων, που με εφόδια τους την αγάπη, τις σπουδές και την αφοσίωσή τους στην τέχνη και τον πολιτισμό έχουν ως στόχο να μας υπενθυμίσουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα!

To Dogma Athens είναι μία νέα πρωτοβουλία στην πολιτιστική σκηνή της Αθήνας, που παντρεύει την τέχνη και τον πολιτισμό με την επιχειρηματικότητα.

Αποτελείται από μια ομάδα νέων επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού και πρόσφατα εγκαινίασε την ηλεκτρονική της στέγη στη διεύθυνση www.athensdogma.com.

Βένια Παστάκα

Βένια-Παστάκα

Τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας συγκεντρώνουν ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς όπως η αρχαιολογία, η ιστορία της τέχνης, η φιλολογία, η πολιτιστική διαχείριση, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η βιβλιοθηκονομία.

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ

Πρόκειται για μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση πολιτιστικού χαρακτήρα, που στόχο έχει τη δημιουργία και προώθηση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών έργων και εκδηλώσεων, με έμφαση σε νέους ή ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Misineza

Misineza

Η εναρκτήρια δραστηριότητά τους είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, Dogma Athens Concept Store, που λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο στην ιστοσελίδα τους. Συγκεντρώνει το έργο κυρίως νέων δημιουργών που δραστηριοποιούνται στα εικαστικά, τη χειροτεχνία, το κόσμημα, τη μόδα και τη μεταλλουργία, τους οποίους ενώνει το ταλέντο, η έμπνευση και η αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας, όπως εκφράζονται από τον καθένα.

Δημοσθένης Μπογιατζής

Δημοσθένης Μπογιατζής

Οι εικαστικοί που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα είναι η Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, η Νίκη Γκουλέμα, ο Αντώνης Καπνίσης, ο Κωνσταντίνος Κωτσής, η Ηλέκτρα Μάιπα, ο Θάνος Μακρής, η Βεατρίκη Μαρκοπούλου, η Ελεάννα Μαρτίνου, ο Δημοσθένης Μπογιατζής, ο Τόλης Τατόλας, ο Γιώργος Τούρλας η Μελίνα Φακίτσα Mosland και η Στέλλα Χριστοφή. Άλλοι δημιουργοί που συνεργάζονται είναι η Θωμαΐς Κόντου, με τις πορσελάνινες δημιουργίες της που μετράει πάνω από σαράντα χρόνια στην κεραμική τέχνη, η Κλειώ Λιάκη (Hishuk), που δουλεύει την τέχνη του crochet, η Μαργαρίτα Μυρογιάννη και η Παναγιώτα Ζερίτη (Misineza) στο κόσμημα, οι Παναγιώτης και Γιάννης Δρακόπουλος (Parnès) με δερμάτινες δημιουργίες, η Ιόλη Λειβαδά με μεταλλικά χρηστικά αντικείμενα, η Μαργιάννα Δραγουμάνου (MagnaDi) που αποτυπώνει τα πρωτότυπα σχέδιά της σε μαντήλια από ελληνικό μετάξι και η «superstar» Έλλη Ρασσιά, που έχει κατακτήσει μπουτίκ σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας μοναδικά σχέδια για μαγιώ.

Έλλη Ρασσιά

Έλλη Ρασσιά

Επιλεγμένα έργα όλων αυτών των δημιουργών και καλλιτεχνών παρουσιάζονται και διατίθενται προς πώληση στην ιστοσελίδα του Dogma Athens. Σημαντικό στόχο αποτελεί η προβολή του έργου δημιουργών που θα συνεργαστούν και στο μέλλον με το Dogma Athens και η ανάδειξη της τέχνης τους. Η ιστοσελίδα, μέσω της αγγλικής γλώσσας, απευθύνεται σε ένα ευρύ και διεθνές κοινό, ξεκινώντας φυσικά από την Ελλάδα. Διαμορφώθηκε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη στη χρήση και φιλική προς κάθε ενδιαφερόμενο, δεδομένης της μεγάλης ποικιλίας των έργων και αντικειμένων.

Κωνσταντίνος Κωτσής

Κωνσταντίνος Κωτσής

Η πλατφόρμα φιλοξενεί επίσης ένα blog που μιλάει για την αξία και τις διάφορες εφαρμογές που μπορεί να έχει στην καθημερινή ζωή η τέχνη, με αναρτήσεις ενδιαφερόντων άρθρων που μπορεί ο καθένας να διαβάσει, να σχολιάσει και να μοιραστεί με τους φίλους και το περιβάλλον του. Στο blog αυτό φιλοξενούνται επίσης πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό από τους καλλιτέχνες και δημιουργούς, έτσι ώστε να γνωρίσει το κοινό το έργο τους. Μπορούν να μαθαίνουν από τους ίδιους λεπτομέρειες για την τεχνική και την αφήγηση του καλλιτεχνικού «κόσμου» που πλάθει ο καθένας τους. Επιπλέον, στο ίδιο πνεύμα, μέσα από το κανάλι του Dogma Athens στο YouTube, το κοινό μπορεί να δει βίντεο με τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς εν δράσει. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται για ένα έργο ή αντικείμενο θα μπορούν να είναι καλά πληροφορημένοι για την ποιότητα, την αξία και τα «μηνύματα» που εκπέμπει η επιλογή τους.

Hishuk

Hishuk

Ωστόσο, η αγορά της τέχνης υπόκειται σε περιορισμούς, όταν πραγματοποιείται μέσα από μια οθόνη. Για το λόγο αυτό, η πλατφόρμα είναι πλούσια σε οπτικό υλικό. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα να έρθει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος σε επαφή με την ομάδα του Dogma Athens, για να οργανωθεί μια συνάντηση με τον καλλιτέχνη και μια επίσκεψη στο ατελιέ του. Με τον τρόπο αυτό, το κοινό μπορεί να έρθει διά ζώσης σε επαφή με τους καλλιτέχνες που φιλοξενούνται, όσο φυσικά αυτή τη στιγμή επιτρέπουν τα μέτρα για την πανδημία, τα οποία τηρούνται κατά απόλυτο τρόπο.

Για το άμεσο μέλλον, η ομάδα ετοιμάζει μία ψηφιακή 3D έκθεση των εικαστικών που εκπροσωπεί. Στην έκθεση αυτή που θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το ελληνικό και το διεθνές κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει περισσότερα για τα έργα ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών και να δει πώς θα λειτουργούσαν στο χώρο, με δεδομένους τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία.

Parnes

Parnès

Για το απώτερο μέλλον, η ομάδα σχεδιάζει πολιτιστικά projects μεγαλύτερης κλίμακας, συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις και art fairs, και τη διοργάνωση δράσεων, όπως pop-up events, ώστε να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την επαφή του κοινού με τα έργα και φυσικά να γνωριστούν όλοι από κοντά: οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι του Dogma Athens και το κοινό.

VEA

VEA

Ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου έκφρασης, δημιουργικότητας και σκέψης, μέσα από τη συσπείρωση διαφορετικών ειδών τεχνών στην Αθήνα. Όραμά της αποτελεί η ωφέλεια της τοπικής (και όχι μόνο) κοινωνίας της Αθήνας σε πνευματικό, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, έχει ως στόχο ο χώρος αυτός να λειτουργήσει ως «κοιτίδα» για νέους καλλιτέχνες που επιθυμούν να διευρύνουν το έργο τους και να το προωθήσει εντός και εκτός συνόρων.

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED