Skip to main content
likewomangr rosiko manikiour fd8aca28

Tι είναι το russian manicure – Η νέα τάση που κυριαρχεί στο TikTok

Η νέα τεχνική που θα συζητηθεί!

Ενώ το βερνίκι gel και τα ακρυλικά είναι καλές επιλογές, τα γενικά θέματα πίσω από το ρώσικο μανικιούρ, που περιστρέφονται γύρω από την αφαίρεση της επιδερμίδας και τη γλυπτική νυχιών, κέντρισαν το ενδιαφέρον μας λόγω του τρόπου με τον οποίο η τεχνική επικεντρώνεται τόσο πολύ στη συνολική περιποίηση των νυχιών. Αλλά, αξίζουν τη διαφημιστική εκστρατεία; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι ακριβώς είναι το ρώσικο μανικιούρ, καθώς κι εάν η τεχνική μανικιούρ είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι είναι το russian manicure

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ρώσικο μανικιού προέρχεται από τη Ρωσία. Αυτή η συγκεκριμένη τεχνική, η οποία ονομάζεται επίσης «dry» ή «e-file» μανικιούρ, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1990 από Ρώσους τεχνικούς νυχιών που ήθελαν μανικιούρ που να αντέχουν τις θερμοκρασίες της περιοχής τους. Έψαχναν επίσης να δημιουργήσουν ένα manicure που θα μπορούσε να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Μετά από πολλούς πειραματισμούς, αυτοί οι τεχνικοί συνειδητοποίησαν ότι η εστίαση στην ακριβή αφαίρεση της επιδερμίδας και τη διαμόρφωση των νυχιών ήταν η καλύτερη μέθοδος για να πετύχουν αυτό που ήθελαν.

likewoman russianmanicure2
Refinery29

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μανικιούρ που απλώς κόβουν και διαμορφώνουν τα νύχια, αυτή η τεχνική παραιτείται από το νερό κι εστιάζει στη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τα ρωσικά μανικιούρ είναι ότι έχουν ως στόχο την επίτευξη άψογα περιποιημένων επιδερμίδων γύρω από τα νύχια. Κατά τη διάρκεια μιας μανίας, ο nail artist θα χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρική λίμα που αφαιρεί απαλά και με ακρίβεια την υπερβολική συσσώρευση επιδερμίδας, η οποία τελικά αποκαλύπτει καθαρές κι επιμήκεις βάσεις νυχιών. Όμως, λόγω της μεγάλης προσοχής στη λεπτομέρεια, περιμένετε ένα ραντεβού για ρωσικό μανικιούρ να είναι λίγο μεγαλύτερο και ακριβότερο από ένα άλλο που θα περιλαμβάνει κανονικό, τζελ ή ακρυλικό μανικιούρ. Κι εκτός από τα μακρύτερα, πιο καθαρά νύχια, ένα άλλο πράγμα που αγαπάμε σε αυτήν τη μέθοδο είναι ότι βοηθά το μανικιούρ να διαρκέσει έως και πέντε (!) εβδομάδες.

@nailmartusa Many people don’t know about this type of mani and I’m here to tell you more about it🥰 #russianmanicure #gelmani #cuticle ♬ Stuck In The Middle – Tai Verdes

How to

Επειδή τα ρωσικά μανικιούρ προχωρούν ένα βήμα παραπέρα από τα τυπικά μανικιούρ και αφαιρούν εντελώς την επιδερμίδα από την πλάκα των νυχιών αντί να την σπρώχνουν απλά προς τα πίσω, η συνολική διαδικασία είναι λίγο διαφορετική από ό,τι μπορεί να έχετε συνηθίσει.

Η διαδικασία συνήθως περιλαμβάνει τέσσερα βασικά βήματα:

  • Βήμα 1: Διαμόρφωση νυχιών

Ακριβώς όπως ένα κανονικό mani, ο τεχνικός νυχιών θα διαμορφώσει τα νύχια σας χρησιμοποιώντας μια λίμα για να πετύχετε το επιθυμητό μήκος και σχήμα.

  • Βήμα 2: Μαλάκωμα επιδερμίδας

Ένα μαλακτικό ή αφαίρεση της επιδερμίδας θα εφαρμοστεί στα πετσάκια σας για να διευκολύνει τον χειρισμό και την αφαίρεσή τους.

  • Βήμα 3: Αφαίρεση επιδερμίδας

Τα πετσάκια σας θα ωθηθούν απαλά προς τα πίσω και θα αφαιρεθούν προσεκτικά από την πλάκα των νυχιών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εξειδικευμένων εργαλείων. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να περιλαμβάνουν τσιμπίδες επιδερμίδας, ωθητές επιδερμίδας και ηλεκτρικές λίμες. Αυτό είναι το πιο μακρύ βήμα.

likewoman russianmanicure3
The Alley Theater
  • Βήμα 4: Γούσκωμα και βάψιμο νυχιών

Μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα ένα έως τρία, τα νύχια σας θα είναι έτοιμα για βερνίκι, τζελ, σχέδια ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε πούδρα, ακρυλικό ή βερνίκι νυχιών, αν αυτό σας αρέσει.

  • Βήμα 5: Περιποίηση χεριών και νυχιών

Ίσως το πιο χαλαρωτικό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι το τελευταίο βήμα. Ανάλογα με το nail salon που πηγαίνετε, μπορείτε συνήθως να περιμένετε να εφαρμόσετε ενυδατικές κρέμες, έλαια ή κρέμες στα χέρια και τα νύχια σας. Δεδομένου ότι το ρωσικό μανικιούρ δεν περιλαμβάνει υγρά στοιχεία, αυτό θα επαναφέρει την ενυδάτωση στα χέρια σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μανικιούρ σας, προτείνουμε να διατηρείτε τα χέρια σας ενυδατωμένα όταν νιώθετε ξηρά, καθώς αυτό θα βοηθήσει επίσης να μαλακώσουν τα πετσάκια με την πάροδο του χρόνου.

cover photo freepik

Αρθρογραφώ από το 2014, και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη συγγραφή. Το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη, αφού πιστεύω πως προηγείται του μακιγιάζ. Πλέον διαθέτω το δικό μου beauty eshop, το dewers.gr, όπου διαδίδω το μήνυμα του skincare και του πολυπόθητου dewy skin. Είμαι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, και λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

RECENT

RELATED